Jump to content
SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/26/2021 in all areas

  1. La rugămintea unor doamne care au solicitat o dieta pentru a putea porni ușor lupta cu kilogramele ,am conceput un plan alimentar pentru 7 zile care sper sa le fie de folos . Nu este o dieta restrictiva,are la baza proteina care nu trebuie sa lipsească din alimentație și pentru o persoana activa și fără afecțiuni ar putea avea un randament de 3-4 kg ca și pierdere in 30 de zile . Pentru o buna funcționare avem nevoie de 5 mese zilnic la un interval de 3 ore .asadar 3 mese și doua gustări și cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19. Luni -mic dejun -2 felii de pâine ,150 gr legume ,2 oua Gustare 1-fructe -2-300 gr Pranz -un bol de ciorba de pui fără paste sau cartofi și o felie de pâine Gustare 2–25 de gr de oleaginoase (nuci,alune ,fistic ,migdale ) Cina -150 gr piept de pui +150 gr salata de crudități Marți -mic dejun -1 felie de pâine ,50 gr măsline ,50 gr brânza dulce ,150 gr legume Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -200 gr peste + 250 gr salata de legume +o felie de pâine Gustare 2-25 gr ciocolata amăruie Cina -un bol ciorba de legume mai puțin cartofi Miercuri -mic dejun -2felii de pâine ,50 gr zacusca , 50 gr șunca de pui sau curcan slab calorică,jumătate de avocado Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -400 gr tocănița de legume cu carne slaba ,o felie de pâine Gustare 2-150 ml iaurt Cina -150 gr carne la cuptor +castraveti Joi -mic dejun -250 ml iaurt +50 gr cereale integrale sau doua linguri de mix de semințe Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -200 gr ficat de vita la grătar + salata de varza +o felie de pâine Gustare 2-25 gr oleaginoase Cina -150 gr brânza fagaras + castravete Vineri -mic dejun -omleta din doua oua,fără ulei ,50 gr pâine ,150 gr legume Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -4-500 ml supa de orice fel + o felie de pâine Gustare 2-brioșă sau clătită din:-1 ou,făina integrala sau de ovăz și dulceața fără zahăr Cina -conserva de ton sau orice peste dar fără ulei ,200 gr salata de legume Sâmbătă -mic dejun 250 ml iaurt ,20 gr semințe de Chia ,o lingurita de semințe de in măcinate . Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -200 gr de orez integral cu legume și 200 gr salata de crudități Gustare 2-25 de gr de oleaginoase Cina -150 gr piept de pui + 200 gr legume Duminica -mic dejun -100 gr șunca de pui sau curcan ,2 felii de pâine ,150 gr legume Gustare 1-2-300 gr fructe Pranz -60 gr paste integrale cântărite crude ,cu legume și sos de roșii Gustare 2-150 ml iaurt Cina -150 gr peste la grătar și 150 gr legume Pe durata dietei se poate consuma cafea atât cât va doriți dar fără prea mult zahăr ,apa minim 2 l pe zi,mișcare minim 30 minute pe zi,somn minim 8 pe noapte ,pâinea sa fie de orice fel dar nu albă ,puteți folosi maxim 2 linguri de ulei pe zi dar nu pentru prăjite . Nu sunt încă un nutriționist cu acte dar o sa devin unul in scurt timp ,însă dieta este realizată in baza unui studiu și nu afectează negativ .
    2 points
  2. – Utilizează ulei de măsline extravirgin ca principală sursă de grăsime adăugată (folosește în jur de 30-40ml / zi); – Mănâncă legume la fiecare masă (include 100 g legume cu frunze, 100 g roșii și 200 g alte legume/zi); – Include cel puțin două mese de leguminoase (250 g porția) pe săptămână; Consumă cel puțin două porții de pește (150-200 g) pe săptămână și include pești uleioși; – Consumă porții mai mici de carne (carne de vită, miel, porc și pui) și mai rar (nu mai mult de două trei ori pe săptămână); – Mănâncă fructe proaspete în fiecare zi, fructe uscate și nuci ca gustări sau desert; – Mănâncă iaurt în fiecare zi (aproximativ 200 g) și brânză cu moderație (30-40 de grame pe zi); – Include pâine integrală și cereale integrale la fiecare masă (vizează 3-4 felii de pâine pe zi); – Consumă vin cu moderație (o porție standard pe zi, de aproximativ 100 ml), întotdeauna la mese. Nu face asta în fiecare zi. Încercă să legi câteva zile fără alcool pe săptămână; – Mănâncă dulciuri sau băuturi dulci numai la ocazii speciale. sursa
    2 points
  3. Inflamaţia cronică joacă un rol central în unele dintre cele mai sfidătoare boli ale timpului nostru: artrita reumatoidă, cancerul, bolile de inimă, diabetul, astmul şi chiar boala Alzheimer. Pe lângă tratamentul medicamentos, dieta joacă un rol important în inflamaţia cronică, deoarece bacteriile noastre digestive eliberează substanţe chimice care pot stimula sau suprima inflamaţia. Bacteriile care ne populează intestinul variază în funcţie de produsele pe care le consumăm. Unele alimente încurajează creşterea acelor bacterii care stimulează inflamaţia, în timp ce altele alimentează creşterea bacteriilor care o suprimă. Iată care sunt ingredientele care pot face minuni pentru organismul nostru! Uleiurile Dacă nu ai început încă să găteşti cu ulei de măsline, acum este timpul! Este bogat în acid oleic, un acid gras omega-9 care ajută la reducerea inflamaţiei. Include în mediul tău uleiul vegetal, cum ar fi cel de măsline şi avocado. Utilizează uleiul de măsline extravirgin la gătit şi la salate. E bine pentru inima ta, dar şi pentru creierul tău. Peştele Carnea roşie şi-a câştigat o reputaţie proastă pentru un motiv. Este bogată în colesterol şi sare, care poate declanşa inflamaţia. Pentru a obţine proteine, optează pentru somon, ton, cod, conţin acizi graşi omega-3, care ajută, de asemenea, la reducerea inflamaţiei. Dacă îţi este, totuşi, poftă de o friptură, alege carnea de vită, care conţine acizi omega sănătoşi. Usturoiul Usturoiul are un gust atât de bun încât poţi uita că îţi schimbă respiraţia după ce îl consumi. De asemenea, lucrează excelent pentru articulaţiile umflate. Combină usturoiul cu ierburile, iar preparatele vor avea un gust delicios. Ba mai mult, frunzele de mentă te pot ajuta să scapi de respiraţia urât mirositoare. Nucile Între mese, nu uita să mănânci nuci. Benefice pot fi şi migdalele, dar şi alunele de pădure. Sunt de asemenea bogate în acizi graşi omega-3 şi pot reprezenta o gustare excelentă. Seminţele de floarea-soarelui au, de asemenea, aceleaşi beneficii. Ierburile Plantele sunt folosite de secole la vindecarea anumitor afecţiuni. Ierburile proaspete, cum ar fi busuiocul, cimbrul şi oregano, pot fi utilizate la gătit, pentru că sunt o sursă excelentă de antioxidanţi. Un studiu din 2010 arată că anumite plante, cum ar fi curcumina şi ardeiul iute, au compuşi care combat inflamaţia şi reduc durerea. Ceaiul verde Pe lângă reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului, ceaiul verde combate înflamaţia din interiorul corpului, potrivit cercetărilor. Îl poţi bea cald sau rece. De asemenea, e indicat să adaugi şi nişte zeamă de lămâie, pentru a amplifica puterea antioxidanţilor. Fasolea Încercă să laşi măcar o dată carnea pentru o porţie de fasole, o ceaşcă are aproximativ 15 grame de proteine. Acestea nu sunt doar accesibile, ci şi ambalate cu fibre şi fitonutrienţi care ajută la scăderea inflamaţiei. Conţin chiar acid folic şi minerale importante, cum ar fi: magneziu fier zinc potasiu Avocado Spre deosebire de cele mai multe fructe, avocado este bogat în grăsimi mononesaturate şi în vitamina E, iar asta înseamnă pentru organism un risc redus de deteriorare a articulaţiilor, ce pot fi observate la osteoartrita precoce. Consumat în mod regulat, avocado poate să contribuie la reglarea nivelului de colesterol. Ceapa Ceapa este plină de antioxidanţi nutritivi. În fapt, poate reduce: inflamaţia riscul de boli de inimă colesterolul sursa
    2 points
  4. In gândirea omenirii ,un vegan (sau om care postește ),nu poate fi supraponderal..ei bine ...am întâlnit de-a lungul timpului destul de multe persoane vegane sau vegetariene supraponderale..de ce?..pentru ca hrana vegana are la baza Carbohidrații ..dacă nu sunt bine aleși ,ei pot aduce creșteri foarte mari in greutate ..iubesc Bucătăria vegana dar nu sunt unul ..mănânc cam 5 luni pe an fără proteine animale și ma declar mulțumită de schimbarea pe care o văd (ten,energie ,mobilitate ,analize medicale ),însă îmi place și carnea 😀,așa ca le combin după cum “ma trezesc”☺️..as putea spune ca sunt un flexiterian practic. Aici las un program de mese pentru vegani,vegetarieni sau oameni care postesc (mai simplu spus) Regula și aici este sa se mănânce din 3 in 3 ore ,sa se facă mișcare minim 30 de minute in fiecare zi ,hidratarea este la fel de importantă ca in orice dieta . Cafea se poate consuma atât cât va doriți ,preferabil fără adaosuri ,ceaiuri neîndulcite de asemenea . Randamentul acestei diete pentru o persoana fără afecțiuni medicale și cu o viața activa ,poate fi de pana la 5kg in minus in 30 de zile ,însă după cum știm contează foarte tare și vârsta și numărul de kilograme de la care pornim . Luni -mic dejun - clătită din jumate de banana ,făina integrala ,apa..,30 gr unt de arahide ,100 gr fructe de pădure . Gustare -200 gr fructe Pranz -2felii de pâine ,400 gr tocănița de legume fără cartofi ,in care sa predomine ciupercile . Gustare -25 gr oleaginoase (nuci ,alune ,fistic ,caju ) Cina.,ciorba de legume pe săturate Marți -mic dejun -200 ml lapte vegetal ,50 gr cereale integrale ,o lingura de miere . Gustare -200 de gr de fructe . Prânz -400 ml supa crema de linte ,30 gr crutoane . Gustare -20 gr ciocolata vegana Cina -400 gr legume la grătar sau trase la tigaie Miercuri -mic dejun -terci de ovăz 300 gr ,o lingura unt de arahide ,100 gr fructe de pădure . Gustare -200 gr fructe Prânz -60 gr paste integrale cântărite crude apoi fierte ,sos de roșii și ciuperci Gustare -150 ml iaurt vegetal sau lapte vegetal Cina -ciorba de legume fără cartofi sau paste . Joi -mic dejun -2 felii de pâine ,50 gr zacusca de legume ,50 gr măsline ,jumătate de avocado Gustare -200 gr fructe Prânz -ciuperci la cuptor trase in usturoi ,salata de crudități (pe saturate ) Gustare -25 gr oleaginoase Cina -legume la grătar (400 gr) Vineri -mic dejun -2 felii de pâine ,200 gr legume ,50 gr cașcaval vegetal Gustare -200 gr fructe Prânz -150 gr năut cu 200 gr legume (tocănița ),salata de crudități Gustare -20 gr ciocolata vegana Cina -400 ml ciorba de legume sau supa crema de legume Sâmbătă -mic dejun -250 gr budinca de Chia sau tapioca ,100 gr fructe de pădure ,1 lingura unt de arahide Gustare -200 gr fructe Prânz -100 gr de quinoa sau hrișca cântărită cruda ,apoi gătită împreuna cu 250 gr de legume Gustare -150 ml lapte vegetal Cina -400 gr legume trase la tigaie sau la grătar Duminica -mic dejun -clatite cu banana (200 gr),o lingura de miere ,100 gr fructe de pădure Gustare -200 gr fructe Prânz -400 ml supa crema de ciuperci ,50 gr crutoane Gustare -25 gr oleaginoase Cina -legume trase la tigaie IMPORTANT :- când spun legume ,ma refer la :-dovlecei ,ceapa ,morcovi ,brocolli,conopida ,ardei ,ciuperci ,vinete ,fasole verde ,țelina ,sfecla ,praz ,apio,varza ,castraveti ,roșii ,gulii ..mazărea este leguminoasa și o consumam cât mai rar ,cartofii la fel ,fasolea uscata o evitam cât putem ,făina albă și pâinea albă de asemenea ,zaharul sa fie aproape inexistent ,fructele sa fie cât mai de sezon ,banana și strugurii mai rar . Puteți înlocui pastele cu orez integral ,hrișca ,quinoa . De asemenea puteți schimba zilele intre ele așa cum va pică mai bine .puteți include câte 2 lingurițe de mix de semințe zilnic in meniu (in supe sau lapte ) Spor sa aveți .
    2 points
  5. Salut Daniela Anton, Bine ai venit pe SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.. Iti multumesc ca te-ai alaturat forumului nostru si iti uram bun venit cu aceasta ocazie. Pentru a deveni membru cu drepturi depline si pentru a putea posta la oricare dintre topicuri te rugam ca intai de toate sa-ti faci o scurta prezentare, dand click pe "Prezentare membru" Prezentarea sa contina un nume (fie ca este cel real sau nu), varsta si localitatea de resedinta. Poti incarca si o fotografie de profil, daca ti se pare mai interesant. In continuare te asteptam sa postezi intrebari, raspunsuri, sau sa deschizi noi subiecte de discutie, respectand structura forumului. Inainte de a posta foloseste functia de "Cautare" pentru a nu deschide topicuri cu acelasi subiect de discutie. Cu stima echipa, SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.
    1 point
  6. Oamenii au utilizat mierea ca îndulcitor, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice din cele mai vechi timpuri. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu). Beneficiile mierii de albine. Atenuează alergiile Mierea are efecte anti-inflamatorii. Are și efect calmant asupra tusei. De asemenea, reduce simptomele alergice sezoniere. Mierea conține mici cantități de polen. În cazul în care organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun care produce anticorpi la polen. După expunerea repetată, ar trebui să se construiască acești anticorpi și organismul ar trebui să se obișnuiască cu prezența lor, astfel încât este eliberată mai puțină histamină, rezultând un răspuns alergic mai mic. Poți încerca păstura în combinație cu mierea de salcâm. Sursa naturală de energie Mierea este o excelentă sursa de energie conținând doar 17g de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat – fructoză și glucoză – intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi. Stimulează memoria Nectarul dulce este bogat în antioxidanți care pot ajuta la prevenirea leziunilor celulare și proasta funcționare a creierului. Un studiu publicat în 2011 a reliefat faptul că o lingura de miere de albine pe zi poate stimula memoria femeilor aflate la menopauză și poate oferi o terapie alternativă pentru declinul intelectual legat de hormoni. După patru luni de consum a 20g de miere pe zi, femeile au avut o memorie pe termen scurt mai bună, decât cele care au luat pastile cu hormoni. Capacitatea mierii de a ajuta organismul să absoarbă calciul ajută la menținerea sănătății creierului. Are efect antitusiv Mierea poate fi cura naturală atunci când ești răcită. O tuse persistentă poate fi combătută cu ușurință cu două lingurițe de miere, potrivit unui studiu publicat în anul 2012 în revista Pediatrics. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani care tușeau noaptea din cauza unui guturai au primit doua lingurițe de miere cu 30 de minute înainte de culcare. Efectele au fost pozitive. Spray-ul de gât cu propolis fără alcool contribuie și el la menținerea sănătății căilor respiratorii superioare, la creșterea rezistenței și a capacității de adaptare a organismului pentru sezonul rece. Oferă un somn liniștit Mierea poate fi un ajutor pentru insomnie. Poate provoca o crestere și eliberare a serotoninei – un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melatonină, un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului. De asemenea, mierea conține mai mulți aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului. Întărește sistemul imunitar Un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat, deoarece are proprietăți anti-bacteriene și antioxidante. Ajută în lupta contra afecțiunilor gingivale Pentru ca mierea are actiune antimicrobiană poate ajuta în lupta contra afectiunilor gingivale. Exista o enzima în miere, care este responsabilă pentru crearea de peroxid de hidrogen. Acest peroxid elimină placa bacteriană și limitează cantitatea de Reglează nivelul colesterolului Colesterolul este necesar în organism pentru că ajută la digestia grăsimilor. Dar prea mult nu este bun pentru sănătate. Din cauză că organismul produce o cantitate de colesterol, este esențial să se monitorizeze cantitatea de carne, ouă, produse lactate, precum și alte alimente bogate în colesterol. Daca ai un nivel crescut de colesterol, consumă zilnic o lingură de miere. Chiar dacă este foarte sănătoasă,atenție la cât consumam,cu atât mai mult diabeticii care ar trebui sa o consume rar spre deloc 2-3 lingurițe pe zi este suficientă pentru un adult,deci nu facem abuzuri sub nicio forma. Pentru a gati cu ea ,sfatul specialiștilor este sa nu o folosim la temperaturi ridicate Mierea de rapita este obtinuta dintr-o planta oleaginoasa numita rapita. Rapita este planta erbacee anuala, cultivata pentru semintele ei bogate in ulei. Planta contine proteine, hidrati de carbon, substante minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii si vitamine (A, B1, B2, niacina, C, betacaroten). Compozitia semintelor plantei confera uleiului de rapita calitati cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, vitaminizante si nutritive. Mierea se obtine in luna mai daca însamântarea a fost efectuata în toamna anului precedent. Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede, uneori chiar si în fagure datorita procentului de glucoza continut. Odata cristalizata în fagure aceasta un va mai putea fi extrasa. Este o miere cu o textura extrem de fina, cu o coloratie destul de slaba, galbena – deschis, undeva la (sub 35mm pe scara Pfund), si cu un miros foarte placut. În schimb gustul mierii de rapita este delicios, datorita si faptului ca un este atât de dulce ca alte sortimente.Este o miere tartinabila, ce poate fi usor confundata cu serbetul. În aceasta miere de rapita, glucoza domina fructosa de aici si rapiditatea cu care se cristalizeaza, în magazine în prezent putând fi achizitionata doar sub forma unei creme. Mierea de rapita are proprietati curative extraordinare. Este recomandata în bolile ce afecteaza rinichii, dar si în cazul osteoporozei deoarece uleiul de rapita contine si Q3, care este extrem de necesar pentru oase. Ajuta si la refacerea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari, si la scaderea nivelului de colesterol rau iar consumul regulat de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli, are puternica actiune antibacteriana. Toate tipurile de miere sunt sănătoase atâta timp cât sunt naturale,însă nu trebuie sa exageram cu consumul ei.
    1 point
  7. Bună ziua. Îmi doresc să slăbesc.
    1 point
  8. 1 point
  9. Va multunesc ptr.retete !-Eu sant Scarlat Maria din Ploiesti si sant mai in varsta !*am 63 de ani )dar am grija la ce mananc
    1 point
  10. Fără a lua în considerare vârsta sau nivelul de pregătire fizică, un program special de mers pe jos, combinat cu o alimentație potrivită, poate fi o metodă excelentă de a scădea în greutate. Pentru a te asigura că vei avea succes trebuie să știi cât de mult ai de mers, care e intensitatea recomandată și să nu uiți de atenția acordată alimentației. fiecare persoană ar trebui să practice o activitate fizică de intensitate medie pentru 30 de minute pe zi sau pentru 150 de minute pe săptămână. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și poate combate alte afecțiuni. Dar dacă urmărești scăderea în greutate, va trebui să te miști mai mult. Pentru cei care au kilograme de pierdut, in jur de 200-300 de minute de activitate fizică pe săptămână (3,5-5 ore). Ca atare, o sesiune de mers pe jos de câte o oră, de 4-5 ori pe săptămână, ar trebui să fie de mare ajutor. Nu toate tipurile de mers sunt la fel. Este important să te asiguri că ritmul cardiac atinge un nivel mediu în timpul mersului, adică la 50-70% din ritmul cardiac maxim. Dacă te decizi să crești intensitatea – fie adăugând greutăți suplimentare (gantere etc.) sau să alternezi cu sprinturi – , ritmul cardiac ajungând la 70-85%, vei obține aceleași beneficii în jumătate din durată. Cu alte cuvinte, o plimbare de 60 de minute în ritm moderat echivalează cu 30 de minute de mers viguros sau alergare. Cel mai precis mod de a măsura nivelul de intensitate este de a folosi un monitor de ritm cardiac, dar poți să și aproximezi. De exemplu pe o scară de 0 la 10 (unde șezutul pe scaun este 0 și 10 este cel mai intens efort posibil), intensitatea moderată ar avea valoarea 5 și activitatea viguroasă începe la 7. Mersul pe jos poate aduce multe din beneficiile pentru sănătate ale alergării (și vine la pachet cu un risc mai mic de accidentare). Cu toate acestea, durata este cheia pentru cei care vor să scadă în greutate. Un alergător de 68 de kilograme arde aproximativ 340 de kcal pentru o alergare intensă de 5 kilometri, care durează 30 de minute. Pe de altă parte, aceeași persoană, dacă va merge pe aceeași distanță timp de o oră, va arde aproximativ 220 de kcal. Astfel, putem deduce că alergatul e mai eficient pentru a arde calorii, dar dacă ajustezi durata mersului pe jos, ele pot deveni echivalente. Dacă vrei ca mersul pe jos să te ajute să pierzi în greutate, începe prin a merge din ce în ce mai mult în fiecare zi, până reușești să acoperi 1 oră de 4-5 ori pe săptămână. Păstrează un pas rapid și ai grijă mare la alimentație și vei observa cum kilogramele… pleacă la plimbare. sursa
    1 point
  11. Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, pentru că este piața plină de ștevie, lobodă, etc., la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand! Totodată, persoanele care vor să slăbească pot consuma produse lactate care, în perioada de vară, sunt pline de nutrienți. Se mai spune ca si calciul din produsele lactate poate ajuta la pierderea in greutate prin ruperea adipocitelor (celule grase). De asemenea, alte componente precum proteinele din zer, acidul linoleic conjugat si aminoacizii pot avea un rol in scaderea in greutate. In alte studii, s-a descoperit ca persoanele cu o dieta de slabit controlata caloric, consumatoare de lactate, au scazut mult mai usor in greutate decat persoanele non-consumatoare de lactate. Mai mult decat atat, consumatorii au pierdut mai mult din circumferinta abdominala, ceea ce reduce foarte mult riscul de boala cardiovasculara sau diabet zaharat de tip 2 etc. Apoi produsele lactate slabe care, în perioada de vară, sunt mai bune decât oricând, pentru că animalele au iarbă proaspătă. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezerva. sursa
    1 point
  12. Salut Codreanu Nicoleta, Bine ai venit pe SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.. Iti multumesc ca te-ai alaturat forumului nostru si iti uram bun venit cu aceasta ocazie. Pentru a deveni membru cu drepturi depline si pentru a putea posta la oricare dintre topicuri te rugam ca intai de toate sa-ti faci o scurta prezentare, dand click pe "Prezentare membru" Prezentarea sa contina un nume (fie ca este cel real sau nu), varsta si localitatea de resedinta. Poti incarca si o fotografie de profil, daca ti se pare mai interesant. In continuare te asteptam sa postezi intrebari, raspunsuri, sau sa deschizi noi subiecte de discutie, respectand structura forumului. Inainte de a posta foloseste functia de "Cautare" pentru a nu deschide topicuri cu acelasi subiect de discutie. Cu stima echipa, SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.
    1 point
  13. Multe persoane care nu au carnea în dieta zilnică sunt întrebate de unde își iau proteinele. Există însă o multitudine de alimente bogate în proteine, din care se pot prepara atât mâncăruri tradiționale, cât și feluri internaționale foarte gustoase. Proteinele sunt foarte importante pentru sănătate și se recomandă ca alimentele bogate în proteine să fie consumate zilnic. Deși multe persoane au impresia că pentru a-ți completa necesarul de proteine este nevoie să mănânci carne, acest lucru nu este adevărat. Proteinele se găsesc în multe alimente, cum sunt ouăle, lactatele, leguminoasele, nucile și semințele, legumele verzi și altele. Iată câteva alimente bogate în proteine și cum le poți folosi în preparate sănătoase: Iaurtul grecesc Acesta este un tip de iaurt care a fost strecurat pentru a elimina zerul, de aceea are un aspect gros și este plin de proteine. 170 g de iaurt grecesc au cam 20 de grame de proteine și mai puțini carbohidrați decât iaurtul tradițional. Poți să-l consumi la micul dejun cu fulgi de ovăz (iar dacă preferi un mic dejun dulce, poți amesteca în el și niște bucăți de fructe), îl poți consuma simplu pe post de gustare între mese sau îl poți folosi în locul smântânii într-o ciorbă ori amestecat cu puțin usturoi, pe post de dressing pentru legume la grătar, de exemplu. Ouăle În fucție de pasărea de la care provine și de dimensiuni, un ou poate avea între 11 și 14 g de proteine. De regulă, ouăle de găină au cam 11-12 g de proteine, în timp ce ouăle de rață, curcă, prepeliță sau gâscă au cam 13-14 g de proteine. Cele mai sănătoase moduri de a consuma ouăle este să le fierbi sau să le poșezi. De asemenea, le poți face omletă fără ulei sau cu o linguriță de ulei la 3-4 ouă. Aceste alimente bogate în proteine se pot consuma oricând, dar dacă le mănânci la micul dejun, alături de legume verzi (de exemplu, omletă cu spanac, ceapă verde și mărar) și pâine integală, te vei simți sătul și energic timp de mai multe ore. Fasolea cannellini Într-o jumătate de cană de fasole canellini sunt cam 10 g de proteine. Fasolea cannellini se poate consuma sănătos în multe moduri: se poate pune în ciorbe și supe sau în alte feluri de mâncare gătite, se poate adăuga în salate de crudități pentru a le face mai consistente sau se poate pasa împreună cu usturoi și verdețuri („fasole bătută”) și consuma cu bețe de legume crude și murate. Italienii fac chiar și paste cu fasole și legume: „pasta e fagioli”, o supă tradițională foarte deasă și sățioasă. Nu doar fasolea albă este bogată în proteine, ci și alte soiuri; fasolea roșie, fasolița, fasolea neagră etc. Lintea Printre multele alimente bogate în proteine se numără și lintea. O jumătate de cană de linte gătită conține 9 g de proteine. Parte din familia leguminoaselor, la fel ca fasolea, lintea are, de asemenea, un conținut ridicat de potasiu, fibre și folat. Este un aliment ieftin, ușor de preparat și excelent de pus în supe, curry-uri, salate sau poate fi făcut cremă cu usturoi și verdețuri, la fel ca fasolea. Dacă vrei să nu aștepți ca lintea să stea la înmuiat, precum fasolea, cumpără linte roșie - de fapt, are o nuanță portocalie, care se fierbe foarte repede (pui boabele direct în apă care fierbe, iar în 20 de minute sunt gata). Năutul Năutul fiert are 7 grame de proteine la jumătate de cană. Poți să-l cumperi fie direct fiert, la conservă, sau să îl iei uscat (se găsește vărsat în piețe, la fel ca boabele de fasole sau de linte uscate) și îl fierbi acasă cu o lingură de bicarbonat. Atenție, după ce l-ai fiert o jumătate de oră cu bicarbonat, e bine să scurgi apa și să-l pui în continuare la fiert în apă curată, cu sare. Fiert, poate fi folosit în salate, curry-uri, supe, se poate pune și la cuptor cu sare și boia de exemplu pentru a fi consumat pe post de gustare sau îl poți pune în blender cu sare, piper, boia, zeamă de lămâie, usturoi și tahini pentru a-l transforma în deliciosul humus. Poți găsi în magazine și făină de naut, la fel de bogată în proteine. Quinoa O cană de quinoa gătită conține 8 grame de proteine și mai mult de 20% din valoarea zilnică recomandată de magneziu, fosfor, mangan și acid folic. Pune o cană de quinoa uscată și două căni de stock de legume (supă clară) într-un vas de gătit, și, din momentul în care lichidul începe să fiarbă, lasă pe foc 15 minute. Poți folosi quinoa fiartă în supă, în tocănițe sau poți să o scurgi și să o adaugi în salate. Tofu 100 g de tofu conțin 6 g de proteine, fiind și o sursă bună de fier și calciu. Poți găsi tofu simplu sau afumat, sărat sau nesărat, cu diverse verdețuri și legume. Este excelent ca înlocuitor pentru brânză: de exemplu, poți adăuga cubulețe de tofu cu legume în salate, poți rade tofu cu verdețuri peste omletă sau poți face sandvișuri din pâine integrală cu felii de tofu afumat, sos pesto și felii de roșii. Arahidele 50 de grame de arahide conțin 13 g de proteine. Le poți consuma pe post de gustare între mese, dar încearcă să le cumperi nu prăjite, ci coapte. Deși sunt sănătoase, bogate în proteine și vitamina E, arahidele au foarte multe calorii, așa că dacă alegi sortimentele prăjite în ulei, vor fi fi mai calorice. Și untul de arahide are multe proteine, însă e bine să cauți unul care conține doar arahide și sare, nu și zahăr sau aditivi alimentari. Semințele de floarea-soarelui Și semințele de floarea soarelui sunt alimente bogate în proteine: au 10 g de proteine la 50 de grame. Poți să le consumi fie ca gustare, crude sau coapte (eventual le poți lua crude și le rumenești acasă într-o tigaie fără ulei, și poți pune peste ele și puțină boia afumată, de exemplu), fie să le presari peste o salată. Semințele de dovleac Un sfert de cană de semințe de dovleac conține 8 grame de proteine și 42% din necesarul zilnic de magneziu. Poți să le folosești crude sau coapte în batoanele de granola, în salate sau pe post de gustare între mese. sursa
    1 point
  14. Vrei sa scapi de cateva kilograme in plus, insa senzatia de foame te copleseste? Iata cum poti controla foamea, astfel incat sa nu consumi calorii in exces, mai ales daca vrei sa slabesti. Foamea este controlata de trei hormoni – insulina, grelina si leptina. Daca nu mananci mai mult de 3-4 ore la rand, nivelul de insulina din organism scade din cauza lipsei de nutrienti care sa fie furnizati celulelor. Insulina are rolul de a transporta glucoza catre celule, prin intermediul sangelui, astfel incat sa genereze insulina. Atunci cand nivelul de insulina scade, organismul secreta grelina, un alt hormon important. Astfel, apare senzatia de foame, care ne determina sa mancam. Pe masura ce mancam si introducem in corp calorii (asa-numitul aport caloric), nivelul de glucoza din sange creste, iar hormonul denumit leptina este secretat, indemnandu-ne sa ne oprim din mancat. Mancatul in exces genereaza insa rezistenta la leptina, iar astfel apare, in timp, tendinta de a manca mai mult decat avem nevoie. Concret, creierul nu mai raspunde la hormonul leptina. In general, acest lucru se petrece atunci cand acumulam kilograme in plus, sub forma de grasime. Cu cat acumulam mai multa grasime, cu atat este secretat hormonul leptina in cantitati mai mari. In acelasi timp, trebuie stiut ca feed-back-ul biologic natural de stopare a foamei, sau senzatia de satietate rezulta din consumul unei cantitati adecvate de proteine. Acestea furnizeaza aminoacizii esentiali pe care organismul se bazeaza in refacerea celulra, la nivel de tesuturi si sitem imunitar. Cand creierul primeste semnalul ca a primit suficiente proteine, atunci foamea este inhibata si energia se focalizeaza pe digestie si extragerea elementelor nutritive pretioase. De aceea, unul dintre secretele unei alimentatii echilibrate este si consumul unor cantitati suficinete de proteine animale si vegetale, nu in exces,sau exclusiv, bineinteles. Aceasta ar fi si una dintre explicatiile pentru care unii oameni nu se satura daca nu mananca carne. Insa bineinteles, si proteinele vegetale din leguminoase sau cele de origine lactata indeplinesc foarte bine acest rol, iar la nivel de aminoacizi pot fi similare. In plus, aceasta poate fi si explicatia pentru care suplimentarea cu anumiti aminoacizi pot promova slabirea, prin acelasi mecanism. Foamea este clasificata in doua categorii: foamea fizica, adica cea reala, si foamea mentala, adica cea emotionala. Foamea reala poate fi potolita prin combaterea deficitului de zahar din organism, insa foamea ce apare pe fond emotional poate sa persiste chiar si dupa o masa copioasa. Cum poti combate senzatia de foame, indiferent de cauza ei Stabileste-ti un obiectiv – Daca ai de gand sa scapi de kilogramele in plus, este bine sa iti setezi un obiectiv clar, pentru a fi motivat sa duci lupta cu kilogramele in plus la final. Fa-ti un plan al meselor si gustarilor si nu te abate de la acesta. Nu sari peste micul dejun – Acesta este extrem de important dupa orele de "post" din timpul noptii. Incepe-ti ziua cu o portie zdravana de proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati complecsi. Prima masa a zilei este esentiala pentru combaterea senzatiei permanente de foame. Consuma cafea sau ceai verde – Atat cafeaua, cat si ceaiul verde iti ofera o doza de energie, suprimandu-ti totodata apetitul. Important este sa nu indulcesti aceste bauturi cu zahar sau cu alti indulcitori. Pentru combaterea senzatiei de foame, bea o ceasca de cafea sau de ceai la micul dejun, una cu 45 minute inainte de masa de pranz, una la o ora dupa pranz si o ceasca de cafea sau ceai inainte de a merge la sala. Bineinteles, daca preferi cafeaua, vei alege varianta decofeinizata pentru a nu exagera cu cantitatea de cofeina consumata. Prima cafea din zi poate fi normala, iar apoi poti alege varianta fara cofeina. Bea apa – Iti este foame? Mai bea un pahar cu apa. Foamea poate fi confundata cu setea, asa ca e bine sa incerci sa o potolesti hidratandu-te. Consuma ghimbir – Acesta favorizeaza scaderea in greutate. Asta pentru ca fitochimicalele care se regasesc in ghimbir suprima apetitul, elimina toxinele si stimuleaza digestia. Asadar, daca observi ca senzatia de foame se instaleaza la 30-60 de minute dupa masa, mesteca o bucatica de ghimbir si vei observa ca foamea dispare treptat. Dormi – Atunci cand te simti foarte incordat si ai multe griji, esti tentat sa mananci. Cand anxietatea loveste, alimentele preferate sunt cele de tip fast-food. De fiecare data cand te simti ingrijorat peste masura, daca situatia iti permite, dormi putin. Te vei trezi cu mintea mai limpede si vei evita consumul de calorii in plus. Mananca putin si des – Daca stomacul tau iti cere mancare incontinuu, incearca sa mananci mai putin si mai des. Astfel, vei reusi sa tii la distanta senzatia de foame persistenta, insa totodata si kilogramele in plus. Alte strategii care te ajuta sa tii sub control foamea Mananca suficiente proteine - Pentru ca incluzi mai multe proteine in alimentatia ta, va creste senzatia de satietate, asa ca vei manca mai putin la urmatoarea masa, iar proteinele te vor ajuta sa scapi de grasimea acumulata. Pune in farfurie mai multe alimente bogate in fibre - Un aport mare de fibre face ca stomacul sa se "dilate", incetineste viteza cu care stomacul se goleste si influenteaza secretia acelor hormoni responsabili de senzatia de satietate, spun studiile. In plus, fibrele pot fermenta in intestine, iar acest lucru produce acizi grasi cu lant scurt de atomi de carbon, pentru a contribui si mai mult la senzatia de satietate Mananca acizi grasi Omega 3 - Aceste grasimi, in special Omega 3 care ii gasim in uleiul de peste, au capacitatea de a creste nivelul hormonului leptina, cel care ne "spune" sa ne oprim din mancat, contribuind la satietate. O dieta bogata in acizi grasi Omega 3 poate sa sporeasca senzatia de satietate dupa mese, cand exista un numar mai mic de calorii pe care persoana le mananca, daca vrea sa slabeasca sursa
    1 point
  15. Încă din copilărie ni s-a spus tuturor să adăugăm cât mai multe fructe și legume în dieta noastră. Sunt pline de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, care protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Dar uneori, oricât de sănătos ar fi un aliment, poate fi îngrozitor pentru stomacul gol! 1. Roșii Roșiile sunt pline de vitamine, antioxidanți și ingrediente solubile. Cu toate acestea, atunci când sunt consumate pe stomacul gol, aceste ingrediente se combină cu acidul din stomac, ceea ce ar putea duce la blocarea stomacului. Acest lucru pune presiune pe stomac, ceea ce provoacă dureri, și este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă deja de ulcere sau reflux acid. 2. Citrice Dacă aveți probleme cu esofagul, puneți acea portocală! Deși citricele, cum ar fi portocalele, grapefruiturile, mandarinele, lămâile și lămâile, sunt bogate în vitamina C, fibre, antioxidanți, potasiu și calciu, ele pot irita un esofag deja inflamat. Data viitoare vă poftiți niște fructe pe stomacul gol, căutați căpșuni, pepene verde, afine, mere sau zmeură. 3. Cocături - când observați micul dejun plin de cornuri si pateuri, gândiți-vă din nou. Deși cornurile și covrigii sunt deliciosi, ambele sunt pline de drojdie, ceea ce irită mucoasa stomacului și poate provoca flatulență. Nimeni nu vrea asta! 4. Băuturi carbogazoase Aceasta ar trebui să fie o nebunie. În realitate, nu ar trebui să consumi niciodată băuturi carbogazoase. Studiile au arătat că cresc riscul de cancer, boli de inimă, diabet și leziuni hepatice. Sifonul conține în mod normal aproximativ 8-10 lingurițe de zahăr, care, pe stomacul gol, este același lucru cu injectarea de 6 până la 8 ori mai mult zahăr în sânge decât ar trebui să existe vreodată. Acest lucru creează o cursă de insulină, care declanșează o creștere a adrenalinei, urmată de un nivel ridicat de zahăr. Ca să nu mai vorbim, simptomele de sevraj după aceea! Doar nu o faceți, oameni buni. 5. Cafea sau ceai Deși este tentant să porniți oala de cafea primul lucru dimineața, într-adevăr nu este în interesul stomacului dvs.! Consumul de cafea pe burtă goală poate crește nivelul acidului clorhidric până la vărsături sau constipație. Nivelurile crescute de acid încetinesc, de asemenea, digestia proteinelor, ceea ce provoacă balonare, inflamație a intestinului sau chiar cancer de colon. La fel, consumul de ceai pe stomacul gol reduce bila și acidul din stomac și, de asemenea, îți elimină pofta de mâncare. sursa
    1 point
  16. Atunci când nivelul colesterolului total este nesănătos, crește riscul unor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral sau atac de cord. Așa cum unele alimente contribuie la reglarea nivelului de colesterol, la scăderea celui rău (LDL) și la creșterea celui bun (HDL), există și unele băuturi care ajută la gestionarea nivelului de colesterol. Ceaiul verde Ceaiul verde conține catehine și alți compuși antioxidanți, precum polifenolii, care par să ajute la scăderea nivelului colesterolului rău și a celui total. Și ceaiul negru poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra colesterolului, dar într-o măsură mai mică decât cel verde. Acest lucru are legătură în principal cu faptul că în cele două tipuri de ceaiuri sunt cantități diferite de catehine, iar organismul absoarbe lichidul în mod diferit. Laptele de soia Soia are un conținut scăzut de grăsimi saturate, iar înlocuirea produselor lactate cu conținut ridicat de grăsimi cu lapte de soia poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol sau la menținerea unui nivel sănătos. -consumul a 2-3 porții de alimente sau băuturi pe bază de soia zilnic, precum un pahar de lapte de soia, tofu sau produse din soia fermentata. Cu mentiunea ca soia nu este recomandata pacientilor cu dezechilibre hormonale. Băuturile de ovăz Ovăzul conține beta-glucani, care creează o substanță asemănătoare gelului în intestin și interacționează cu sărurile biliare, reducând absorbția colesterolului. O revizuire² din 2018 a constatat că băuturile de ovăz, cum ar fi laptele de ovăz, pot oferi o reducere mai consistentă a colesterolului decât produsele de ovăz semi-solide sau solide. Pentru un beneficiu maxim, se pot consuma zilnic aproximativ 3 g de beta-glucani, ceea ce poate duce la o reducere de 7% a LDL-ului. O cană de lapte de ovăz poate furniza până la 1,3 g de beta-glucani. este preferabil sa fie simplu, fara daos de zahar. Se poate adauga in cafea, aducand un aport de gust bun, sau consuma ca atare, fie la micul dejun, fie ca gustare, intre mese. Sucul de roșii Roșiile sunt bogate într-un compus numit licopen, care poate îmbunătăți nivelul lipidelor și poate reduce colesterolul LDL. În plus, cercetările sugerează că transformarea roșiilor în suc le crește conținutul de licopen. Sucul de roșii proaspete este, de asemenea, bogat în fibre, care reduc colesterolul și în niacină. Un studiu³ din 2015 a constatat că 25 de femei care au băut zilnic 280 ml de suc de roșii timp de 2 luni au experimentat o reducere a nivelului colesterolului din sânge. Participantele au avut vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani și au avut scoruri ale indicelui de masă corporală de cel puțin 20. Smoothie-urile de fructe de padure Multe fructe de pădure (căpșuni, afine, mure etc.) sunt bogate în antioxidanți și fibre, care pot contribui la reducerea nivelului de colesterol. Antocianinele, de exemplu, un puternic agent antioxidant din fructele de pădure, ajută la reglarea nivelului de colesterol. În plus, aceste fructe sunt și sărace în calorii și grăsimi. Un smoothie cu fructe de pădure se poate face amestecând cam 100 g de fructe cu o jumătate de cană de lapte sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și o jumătate de cană de apă rece. Băuturile din cacao Cacaua, ingredientul principal în ciocolata neagră, conține antioxidanți numiți flavanoli care pot îmbunătăți nivelul colesterolului. Un studiu din 2015 a constatat că dacă se consumă o băutură de 450 mg care conține flavanoli de cacao de două ori pe zi timp de o lună nivelul de colesterol LDL scade, în timp ce nivelul de colesterol HDL crește. Atenție, însă, băuturile cu cacao din comerț pot conține mult zahăr rafinat și grăsimi saturate, așa că, pentru o variantă sănătoasă, e bine să fie preparate acasă. La micul dejun, de exemplu, se poate pregăti o astfel de băutură: peste 1 linguriță de cacao se adaugă 1 linguriță de miere și 250 ml lapte degresat sau lapte vegetal calduț. sursa
    1 point
  17. Deși nu este normal sa se mănânce la gramaje și cu multe restricții, deoarece promovam un stil de viata sănătos, este foarte adevărat ca trebuie o plecare brusca în lupta cu kilogramele, o schimbare a metabolismului, urmata de un stil de viata sănătos care normal trebuie adoptat de toată populația, pentru tot restul vieții, nu doar în procesul de slăbire. Va las mai jos un program de mese, cu destule restricții, pe care v aș sugera sa nu îl țineți decât 7 zile, adică atât cât e necesar pentru a avea un start bun în lupta cu kilogramele, dar doar dacă nu aveți afecțiuni (boli) . După această săptămână metabolismul se schimba, așadar puteti adauga alimente sănătoase în combinație corecta conform tabelului după care ne ghidam.. Nu va înfometați, nu faceți din acest program de o săptămâna un stil de viață. Aceasta dieta este "invenție" proprie, creata în baza informațiilor, studiului și experientelor mele în lupta cu kilogramele , și dacă va poate fi de folos, v-o las cu mare drag.. Luni :mic dejun - 2 oua fierte, 150 gr salata de crudități. Gustare 1:-1 mar sau 1 kiwi Prânz :-150 gr carne la cuptor sau grătar cu 150 gr legume crude. Gustare 2: 150 ml iaurt. Cina :-100gr peste cu o roșie. Marți :-mic dejun - 200 ml iaurt, 50 gr telemea slab sărată. Gustare 1: mar sau kiwi Prânz :-200gr brânză Făgăraș, 200gr legume crude.(opțional jumătate de avocado) Gustare 2:-1 ou fiert. Cina 150 gr carne cu o leguma. Miercuri :300 gr salata de legume inclusiv avocado Gustare 1:-mar sau kiwi. Prânz 500 ml supa crema de legume (ciuperci, ceapa, morcovi, rosii), G2:-100gr legume crude. Cina :300gr salata de crudități inclusiv țelină Joi:mic dejun :-100gr șuncă slaba de pui, 200 gr salata. Gustare 1:-mar sau kiwi. Prânz :-150 telemea, 250gr legume gătite cu o lingura de ulei. Gustare 2:-150 gr iaurt. Cina 150 ficatei de pui la cuptor sau fierti, o leguma. Vineri 250 gr fructe (mere sau kiwi), legume și crudități 800gr (aceste cantități le împărțiți cum doriți pe parcursul zile, cu mențiunea ca fructele maxim pana la ora 14 sa fie consumate) Sâmbăta :mic dejun :- 2oua, 200gr morcovi rasi cu zeama de lămâie. Gustare 1:-mar sau kiwi. Prânz :200gr carne, 200gr salata de varza. Gustare 2:-1 iaurt Cina :150 gr brânză Făgăraș sau cottage. Duminica :pe tot parcursul zile lactate cu minim 2%grăsime, maxim 6%,de orice fel.. Cantitatea de telemea sau brânză dulce sa nu depășească 400gr pentru întreaga zi, iar lapte bătut, sana, kefir, iaurt, nu mai mult de 800ml pentru intreaga zi. Apa minim 2 l pe zi, mișcare minim 20 min zilnic (mers pe jos, alergat, cardio), somn minim 7 ore pe noapte.. Randamentul acestui program, la o persoană sănătoasă, poate ajunge pana la 3 kg în minus în aceste 7 zile.. Va rog încă o data sa folosiți acest program doar pentru a avea un start bun.. Nu îl transformați într-un stil de viata. Sper sa va fie de folos.
    1 point
  18. Ceea ce mâncăm contribuie la a avea o sănătate mai bună sau, dimpotrivă, contribuie la deteriorarea sănătății. Ce alimente nu sunt bune pentru creier și pentru întreg organismul ? Margarina Margarina conține grăsimi trans¹, care au fost asociate cu un risc crescut de boli de inimă și alte probleme cronice de sănătate, printre care și efecte negative asupra creierului. Uleiurile vegetale din care se face margarina nu sunt solide la temperatura camerei; pentru a le solidifica, oamenii de știință din domeniul alimentar le schimbă chimic structura folosind un proces cunoscut sub numele de hidrogenare. Aceasta implică expunerea uleiurilor la căldură ridicată, presiune mare, hidrogen gazos și un catalizator metalic. Hidrogenarea schimbă o parte dintre grăsimile nesaturate în grăsimi saturate, care sunt solide la temperatura camerei și, de asemenea, măresc durata de valabilitate a produsului. Din păcate, grăsimile trans se formează ca produs secundar. Un aport ridicat de grăsimi trans industriale a fost legat de un risc crescut de boli cronice. Din acest motiv, autoritățile sanitare sfătuiesc populația să limiteze consumul de margarină. Alcoolul Deși este puțin probabil ca un singur pahar de vin sau de bere pe zi să facă rău creierului, alcoolul în exces afectează direct căile de comunicare ale creierului cu corpul. Cu cât bei mai mult, cu atât devine mai dificil să procesezi informații noi sau să îți amintești diverse lucruri din trecutul îndepărtat sau apropiat. Alcoolul te poate face, de asemenea, să te simți confuz sau deprimat. În timp, pot apărea leziuni ale lobului frontal. Această zonă a creierului este responsabilă pentru controlul emoțional, memoria pe termen scurt și judecata, pe lângă alte roluri vitale. Abuzul cronic de alcool poate provoca, de asemenea, leziuni permanente ale creierului, ceea ce poate duce la sindromul Wernicke-Korsakoff, o tulburare cerebrală care afectează memoria. Alimentele și băuturile cu zahăr Dacă vrei să îți păstrezi mintea cât mai ascuțită pe măsură ce îmbătrânești, evită pe cât posibil alimentele și băuturile cu zahăr. Cercetările au arătat că persoanele care consumă băuturi îndulcite cu zahăr sunt mult mai susceptibile de a avea probleme cu memoria. Unul studiu² extins în care au fost analizate 23.245 de persoane a corelat consumul de zahăr cu depresia, constatând că un aport mare de zahăr a fost asociat cu o incidență mai mare a acestei afecțiuni. Studiile efectuate pe diabetici, pe termen lung, arată leziuni cerebrale progresive care duc la tulburări de învățare, memorie, viteză motorie și alte funcții cognitive. Expunerea frecventă la niveluri ridicate de glucoză diminuează capacitatea mentală, deoarece nivelurile mai mari de HbA1c au fost asociate cu un grad mai mare de contracție a creierului. Băuturile cu îndulcitori artificiali Dacă băuturile răcoritoare obișnuite nu sunt bune, atunci cele fără zahăr ar trebui să fie bune, nu? Răspunsul este „nu”, în cazul în care zahărul a fost înlocuit cu anumiți îndulcitori artificiali. Cercetările au descoperit că persoanele care beau un suc din comerț, acidulat și îndulcit, pe zi, au o probabilitate de aproape trei ori mai mare de a avea un accident vascular cerebral sau de a dezvolta demență. Oamenii de știință consideră că îndulcitorii artificiali pot fi responsabili pentru aceste efecte. Un studiu³ recent a arătat că aportul de îndulcitori artificiali afectează în mod negativ activitatea microbiană intestinală care poate cauza o gamă largă de probleme de sănătate. Îndulcitorii artificiali analizați în studiu au fost în număr de șase, printre care unii extrem de des folosiți: aspartamul, sucraloza și zaharina. Folosiți doar îndulcitori naturali chiar dacă sunt mai scumpi ,cum ar fi :eritritol ,xylitol ,stevia Prăjelile Oamenii care mănâncă multe alimente prăjite și procesate tind să se descurce mai greu la testele care măsoară abilitățile lor de gândire. Printre altele, aceste plăceri vinovate provoacă inflamații în organism, care pot deteriora vasele de sânge care alimentează creierul. Gogoșile Aceste delicii gastronomice sunt analizate separat, deoarece nu doar că sunt prăjite, dar sunt și încărcate cu zahăr, o combinație nefericită atunci când vine vorba de sănătatea creierului. Procesul de prăjire în baie de ulei și excesul de zahăr duc împreună la sporirea inflamației din corp. În plus, majoritatea gogoșilor conțin grăsimi trans, un alt ingredient de care creierul nu are nevoie pentru a-și menține sănătatea. Pâinea și orezul alb Carbohidrații rafinați, chiar și cei care nu au un gust foarte dulce, pot crește glicemia. Acest lucru este adesea urmat de un fel de „ceață mentală”. Cercetările arată că prea mulți carbohidrați rafinați pot crește riscul de boală Alzheimer, în special la persoanele predispuse genetic. Pentru o mai bună stare de sănătate, alege pentru consumul zilnic pâine integrală, orez brun și paste din grâu integral. Carnea roșie Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, ceea ce are efecte negative atât pentru creier, cât și pentru inimă. Limitarea cărnii roșii este un principiu cheie în dieta MIND, un program de alimentație cu dovezi științifice, menit să contribuie la păstrarea memoriei și gândirii clare. Și dieta mediteraneeană, un alt stil alimentar sănătos, carnea roșie este recomandată a se consuma rar (o dată, de două ori pe saptamana) Sursele de proteine bune pentru creier sunt peștele, carnea slabă de pasăre și leguminoasele, mai ales lintea. Untul și brânzeturile grase Untul și brânzeturile grase conțin multe grăsimi saturate. Când vine vorba de sănătatea creierului, lactatele cu conținut scăzut de grăsimi sunt, în general, alegerea mai sănătoasă. Sosurile din comerț Multe dintre sosurile din comerț au cantități surprinzător de mari de sirop de porumb bogat în fructoză și alți aditivi, conservanți, potențatori de gust și coloranți. Nu este așa de grav dacă, o dată pe lună, mănânci un sos din comerț, dar e bine ca, pentru consumul obișnuit, să-ți prepari sosurile în casă. Sosurile sănătoase se prepară ușor, în funcție de preferințe și de felurile de mâncare preparate. Poți face acasă sosuri din combinații de ingrediente cum ar fi ulei de măsline, oțet de mere, sare și piper ori ulei presat la rece de floarea-soarelui, lămâie, ardei iute și sare sau iaurt simplu amestecat cu usturoi și ierburi aromatice. sursa
    1 point
  19. Cânepa este o plantă versatilă, întrucât poate fi prelucrată în fibre, ceară, rășină sau materiale textile și este folosită, totodată, în alimentație, datorită efectelor benefice pe care le are asupra sănătății. În alimentație și ca remediu natural, se folosesc semințele acestei plante. Cu toate că sunt înrudite cu cannabisul, ele sunt recomandate pentru consum, deoarece oferă numeroase beneficii organismului și conțin mai puțin de 0.5% tetrahidrocannabinol (THC), un compus psihoactiv care induce starea de euforie. CE SUNT SEMINȚELE DE CÂNEPĂ Folosite de mii de ani pentru proprietățile lor, semințele de cânepă pot fi consumate ca atare sau sub formă de supliment nutritiv. Acestea se încadrează în categoria fructelor oleaginoase și au un gust similar cu cel al semințelor de floarea-soarelui, iar miezul lor este cremos și fin. Se găsesc în două forme: decorticate și nedecorticate, însă în prima variantă semințele se digeră mult mai ușor. În compoziția lor se găsesc proteine, fibre și acizi grași sănătoși cu efecte antioxidante. Toate substanțele nutritive din compoziția acestor semințe ajută la menținerea sănătății inimii, a pielii și a sistemului digestiv. VALORI NUTRIȚIONALE Semințele de cânepă conțin aproape la fel de multe proteine precum boabele de soia. 30 de grame de semințe oferă organismului 9,46 grame de proteine. În plus, în compoziția lor se găsesc acizi grași esențiali precum alfa-linolenic (acid gras Omega-3) și gamma-linolenic (acid gras Omega-6). Proporția dintre cei doi acizi grași este foarte importantă pentru organism, iar semințele de cânepă furnizează acești acizi într-un mod echilibrat. Valori nutritionale seminte de canepa Din semințele de cânepă nu lipsesc nici fibrele, solubile și insolubile, care au numeroase roluri în organism: reduc apetitul, reglează tranzitul intestinal, stabilizează nivelul zahărului din sânge și susțin sănătatea intestinelor. 30 de grame de semințe de cânepă conțin 1.2 grame de fibre. În ceea ce privește mineralele și vitaminele, semințele de cânepă sunt o sursă bună de magneziu, fosfor, potasiu, fier, zinc, vitamina E și vitamine din complexul B (niacină, riboflavină, tiamină, piridoxină și acid folic). REMEDII PENTRU SĂNĂTATE Află care sunt principalele beneficii ale semințelor de cânepă, în funcție de substanțele nutritive pe care le conține. Îmbunătățesc digestia Semințele integrale de cânepă sunt o sursă bună de fibre solubile și insolubile. Conțin 20% fibre solubile, care odată ajunse în organism formează o substanță gelatinoasă în intestine, ce menține sănătatea bacteriilor “bune” și contribuie atât la reducerea nivelului de zahăr din sânge, cât și a colesterolului. Pe de altă parte, fibrele insolubile se găsesc în compoziția semințelor de cânepă într-un procent de 80%. Acestea stimulează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Totodată, fibrele insolubile au fost asociate cu reducerea riscului de apariție a diabetului, potrivit unui studiu realizat la Institutul German de Nutriție Umană Potsdam-Rehbruecke. Remedii cu seminte de canepa Reduc riscul afecțiunilor cardiovasculare Semințele de cânepă conțin într-o cantitate mare aminoacidul arginină, care produce oxid nitric în organism. Oxidul nitric este o moleculă de gaz care favorizează dilatarea și relaxarea vaselor de sânge, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale și, implicit, la reducerea riscului de infarct. Într-un studiu american realizat pe un grup de peste 13.000 de persoane, se arată că un consum mai mare de arginină scade nivelul proteinei C reactive, un marker inflamator care poate duce la apariția bolilor de inimă atunci când este crescut. În plus, acidul gamma-linolenic din compoziția semințelor de cânepă ajută, de asemenea, la reducerea inflamațiilor, protejând astfel inima. Mențin sănătatea pielii Dermatita atopică și acneea pot apărea în urma unei inflamații cronice la nivelul pielii. Compușii antiinflamatori din semințele de cânepă ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de aceste două probleme ale pielii. Mai mult, apariția acneei a fost asociată cu prezența în organism a unui deficit de acizi grași Omega-3. Și în acest caz, semințele de cânepă joacă un rol important, deoarece sunt bogate în Omega-3, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor acneei. Beneficii seminte de canepa Ameliorează simptomele menopauzei și sindromului premenstrual Simptomele menopauzei și sindromului premenstrual sunt cauzate, adesea, de sensibilitatea organismului la hormonul cunoscut sub numele de prolactină. Oamenii de știință susțin că acidul gamma-linolenic din compoziția semințelor de cânepă reduce efectele prolactinei. Într-un studiu efectuat pe un eșantion de 120 de femei cu sindrom premenstrual, s-au urmărit efectele pe care le are administrarea acidului gras gamma-linolenic. Cercetătorii brazilieni au împărțit persoanele participante în 3 grupuri – primului grup i s-a administrat câte un gram de acid gras, celui de-al doilea grup câte 2 grame, iar cel de-al treilea a primit un placebo, pe o perioadă de 6 luni. Rezultate vizibile au obținut persoanele din primele două grupuri, care au observat o reducere semnificativă a următoarelor simptome premenstruale: dureri de sâni, iritabilitate și retenție de apă în organism. CUM INTRODUCEM SEMINȚELE DE CÂNEPĂ ÎN ALIMENTAȚIA NOASTRĂ Semințele de cânepă pot fi consumate ca atare sau sub formă de lapte, ulei sau pudră bogată în proteine. Înainte de a le folosi în preparate, este important de știut că gătirea semințelor de cânepă la temperaturi mai mari de 170 grade Celsius duce la distrugerea acizilor grași din compoziția acestora. Pentru a beneficia de efectele pe care le au asupra organismului, adaugă-le la salatele tale preferate, în pilaf sau iaurt. Le poți consuma, de asemenea, în combinație cu fulgi de ovăz sau în produse preparate în casă precum brioșe, pâine sau batoane ce conțin și alte semințe bune pentru sănătate. Uleiul obținut din semințe de cânepă poate fi folosit la prepararea dressing-urilor pentru salate. EFECTE ADVERSE Efecte adverse seminte de canepa Semințele de cânepă nu cauzează probleme atunci când sunt consumate cu moderație. Cu toate acestea, un consum mai mare de semințe de cânepă poate cauza diaree, întrucât abundă în grăsimi. Persoanele cu un sistem digestiv sensibil sunt sfătuite ca la început să includă aceste semințe în dieta lor într-o cantitate mică – 1 lingură și, ulterior, să consume 2 linguri de semințe pe zi. În plus, semințele de cânepă inhibă formarea trombocitelor și interacționează cu medicamente anticoagulante, ceea ce înseamnă că duc la creșterea riscului de hemoragii. Dacă iei anticoagulante sau ai un nivel scăzut al trombocitelor, discută cu medicul tău înainte de a consuma semințe de cânepă în mod constant. sursa
    1 point
  20. In acea perioada considerata “de post”, organismul trage din greu sa transforme mancarea in energie. E posibil chiar sa consume mai multa energie decat produce pentru a transforma alimentele in molecule pe care organismul tau sa le poate folosi in mod benefic. De retinut ca ceea ce este transformat de organism ajunge in sange, si daca mancam ce nu trebuie, ne otravim singuri. Si orele la care mancam sunt importante. Cu alte cuvinte, poti sa mananci cumulat doar doua ore pe zi sau mai putin, daca mananci ce nu trebuie si ii dai organismului de lucru pentru 12 ore sau mai mult, dieta ta este egala cu zero. De aceea, postul negru isi gaseste beneficii nenumarate, pentru ca in perioada in care tii post negru, organismul tau nu mai are ce sa transforme in energie, ci doar se bucura de starea in care se afla. Ba mai mult, elimina toxinele acumulate in corp de-a lungul vremii. -exista studii care demonstreaza ca postul duce la reducerea inflamatiilor sistemice, imbunatateste nivelul hormonilor de crestere si reduce procesul de oxidare si imbatranire. Postul negru te ajuta sa slabesti? Conform cercetarilor, nu exista o dovada clara ca poti sa slabesti daca tii post, asta pentru ca in perioadele in care oamenii “tin post”, este posibil sa manance mai mult si mai prost decat atunci cand nu tin post. Nici postul negru nu te ajuta neaparat sa slabesti. Pentru a slabi, e nevoie de o combinatie de factori, dintre care o alimentatie sanatoasa si miscarea regulata sunt primordiali. Postul este bun pentru sanatate, fara niciun fel de discutie, insa nu te poate ajuta sa slabesti mai mult decât o face un stil de viața sănătos ,așadar rețineți ,postul negru te ajuta sa elimini toxine și sa îți întinerești celule(are mult mai multe beneficii așa cum am relatat mai sus ) Postul negru se tine o data la 30 de zile ,mai ales dacă ești începător. Eu de-a lungul celor trei ani (in procesul de slăbire),am ținut post negru cam de doua ori pe luna ,cate 12 ore ,adică am mâncat in ziua respectiva doar cina care a fost bazată pe legume ,apoi a doua zi mi am reluat programul normal de mese...este de preferat fără apa și fără mâncare 12 ore dar dacă nu rezistați ,beți apa..activitățile fizice sa fie reduse in ziua respectiva .. Nu abuzați de postul negru și rețineți ca se face pentru sănătate și eliminare de toxine ,nu pentru slăbit. Iată cum m-am transformat eu in ultimii 3ani și ceva(ma refer strict la piele nu la slăbire..nu am slăbit datorită postului negru ,am slăbit datorită stilului de viața sănătos pe care l-am adoptat ,Iar postul Negru mi-a redat sănătatea și un ten curat)
    1 point
  21. Ouale sunt alimente sarace din punct de vedere caloric, insa extrem de nutritive. Acestea ofera energia necesara pentru un inceput de zi, asa ca sunt recomandate la micul dejun. Un singur ou are 70 de calorii si aproximativ 6 grame de proteine. Acesta va potoli senzatia de foame si va mentine satietatea. Carnea de pui este, de asemenea, foarte hranitoare si totodata are un aport caloric decent – in jur de 230 de calorii/ 100 grame. Un alt avantaj al carnii de pui este acela ca, spre deosebire de carnea de porc, de vita sau de miel, contine mai putine grasimi saturate. Fasolea – o cantitate de 100 de grame de fasole nu depaseste 130 de calorii. Insa marele avantaj al acesteia consta in faptul ca este foarte satioasa si mentine nivelul de zahar din sange echilibrat – asta inseamna ca nivelul de energie al organismului va fi mentinut constant, nu va avea suisuri si coborasuri. Semintele de chia – semintele de chia contin proteine, grasimi si fibre din belsug. Acestea mentin nivelul de zahar din sange echilibrat, insa nu au un aport caloric deloc mare. Sardinele – nici sardinele nu au un aport caloric foarte mare, 100 de grame nedepasind 125 de calorii. Acestea sunt, insa, foarte hranitoare si sunt bogate in acizi grasi Omega 3, despre care se stie ca sunt benefici pentru sanatatea inimii. Somonul salbatic – o alta sursa importanta de Omega 3 este si somonul. Introdu-l in dieta ta, intrucat este hranitor si nu are un aport caloric mare. Bananele – aceste fructe contin glucoza din belsug, care ofera energie instantaneu. Bananele nu au deloc multe calorii (100 de grame de banane contin numai 89 de calorii), insa sunt foarte nutritive si mentin nivelul de zahar din sange echilibrat. Iaurtul – sursa de proteine de calitate, iaurtul ofera energie pentru corp si creier si poate fi consumat fara teama de acumulare a kilogramelor in plus, intrucat nu are un aport caloric atat de mare. Se recomanda alegerea iaurturilor cu maximum 2% grasime, niciodata a celor cu 10% grasime. Cafeaua – bineinteles ca nu avea cum sa lipseasca celebra cafea din topul alimentelor care ofera energie, insa cu un aport caloric redus. Important este sa nu adaugam zahar, siropuri, frisca sau lapte in cafea daca vrem ca aceasta sa ramana saraca in calorii. O ceasca de cafea neagra, amara, va oferi energie fara sa saboteze silueta. Sursa OANA CUZINO.
    1 point
  22. Meniu pentru o slăbire sănătoasă și corecta(pentru 7 zile). Ziua 1 Mic dejun -50 gr brânză dulce -50 gr pâine -150 legume -50 gr măsline Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -350 gr humus -200 gr salată de legume Gustare -30 gr oleaginoase Cina -200 gr carne la grătar sau cuptor -200 gr salată de crudități Ziua 2 Mic dejun -50 gr avocado -50 gr pâine -1 ou fiert tare -150 gr legume Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -200 gr burgeri de pui -200 gr salată de legume Gustare -2 clătite de hrișcă cu dulceață(vezi rețeta in forum) Cina -500 ml ciorbă de legume Ziua 3 Mic dejun -50 gr șuncă de pui slabă -150 gr legume -1 felie de pâine -50 gr măsline Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -200 gr piept de pui la grătar -300 gr salată de crudități -1 felie de pâine Gustare -1 iaurt și Goji Cina -400 ml de ciorbă de pui fără paste sau cartofi Ziua 4 Mic dejun -Omletă cu spanac (doua ouă, sare, spanac fiert) v 1 felie de pâine -două roșii Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -200 gr carne la grătar sau cuptor -200 gr piure de broccoli, morcov și dovlecel Gustare -Brioșă cu ovăz (rețeta in forum ) Cina -400 ml ciorbă de legume fără cartofi sau paste. Ziua 5 Mic dejun -Guguluf cu legume (rețeta in forum ,sau poate fi o placinta cu legume pur și simplu) -1 felie de pâine -50 gr brânză făgăraș Gustare -200 gr fructe sau legume Prânz -200 gr ficat de vită la grătar -250 gr salată verde, spanac sau rucola Gustare -25 gr oleaginoase Cina -350 gr tocăniță de ciuperci cu legume, dar fără cartofi. Ziua 6 Mic dejun -50 pâine -50 gr avocado -50 gr icre de pește (rețeta in forum) -1 roșie Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -200 gr orez integral cu legume -250 gr salată de crudități Gustare -150 ml iaurt natural Cina -150 gr carne la grătar -150 gr salată de legume Ziua 7 Mic dejun -200 gr iaurt natural -3 linguri de cereale integrale -fructe proaspete Gustare -200 gr fructe sau legume crude Prânz -200 gr pește la grătar sau cuptor -1 felie de pâine -200 gr legume Gustare -25 gr ciocolată amăruie Cina -150 gr carne la grătar sau cuptor -1 legumă. Ca in toate dietele pe care le concep și aici Menționez următoarele: -apa minim 2 l pe zi -mișcare minim 30 de minute pe zi -odihna minim 8 ore pe noapte -sare cu moderație -cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19. -masa sa nu dureze mai mult de 20 de minute ,concentrați-va pe masticatie nu pe alte activități in timpul mesei -apa și ceai neîndulcit ,de asemenea și cafea fără adaosuri,oricând doriți ,cu adaosuri doar lipite de mese -oleaginoase înseamnă nuci,alune ,migdale,caju,fistic -pâine de orice fel dar nu albă -legume de orice fel cu specificația ca fasolea și cartofii sa nu fie asociate cu carnea. IMPORTANT:- schimbați periodic meniurile,deoarece oricât de corect am mânca,organismul se obișnuiește cu stilul de viața sănătos și opune rezistența într-ale slăbitului ,de aceea am realizat multe diete și va sugerez sa le alternați astfel încât sa nu mâncați mai mult de o luna la fel,măcar zilele sa le mai schimbați intre ele 😁 -in forum găsiți toate Rețetele pe care le găsiți in meniuri. Sa va fie de folos🥰 Made by MONICA BADEA❤️
    1 point
  23. Bună ziua! Sunt și eu una din multele persoane care am urmat și urmez în continuare acest stil de viață! Este adevărat nu postez dar vă urmăresc cu atenție !
    1 point
  24. Creșterea in greutate este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane in zilele noastre. Datorită faptului ca mâncam pe fuga suntem din ce in ce mai puțin atenți la ceea ce băgăm in gura . Dacă ne dorim sa scădem in greutate,sa nu ne infometam și sa ronțăim ceva la o gustare,o putem face dar cu limita Iată câteva alimente care nu îngrasa și pot fi consumate chiar și zilnic dar cu limita și bineînțeles dacă organismul ne permite. -ouăle -sunt incredibil de sănătoase și bogate in nutrienți,ele putând fi consumate fierte aproape zilnic (1ou) -țelina -95 % din țelina este apa și este foarte benefică pentru sănătate,conține potasiu,fibre,și este foarte slab calorică -afinele -au mulți antioxidanți,proprietăți diuretice și pot contribui la eliminarea excesului de apa din organism -grapefruit -este un fruct cu un conținut ridicat de fibre,stabilizează nivelul de zahăr din sânge și da senzație de sațietate pe termen lung . -sfecla -ajuta la reglarea glicemiei ,oferă energie mușchilor și ajuta la arderea grăsimilor. -portocalele -conțin vitamina C,ajuta la menținerea pielii sănătoase,au o mulțime de fibre și ajuta la scăderea nivelului de colesterol și glicemie -salata verde-este bogata in acid folic și poate fi consumată fără restricții. -broccoli -este cel mai nutritiv atunci când este consumat crud sau la aburi și conține (o porție )cam 20% din necesarul de fibre zilnice. -Peștele -este bogat in acizi grași omega 3,poate creste sațietatea la persoanele supraponderale și ajuta foarte mult in procesul de slăbire. -ovazul -in comparație cu alte cereale consumate la mic dejun,ovazul este cel mai bun in suprimarea apetitului,creste sațietatea și reduce aportul caloric pentru întreaga zi.
    1 point
×
×
  • Create New...