Jump to content
SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.

Marian Catalin Cornateanu

Moderators
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Marian Catalin Cornateanu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Importanta acordata propriei sanatati este bazata pe educatia morala acumulata de noi de-a lungul vietii prin convigeri psihologice dar si prin rezultatul gestionarii emotiilor. Afirmatia existentiale pentru noi toti este urmatoarea: A AVEA = A FI x AFACE. Tradusa pe intelesul nostru: A avea o viata sanatoasa = A coleta informatiile potrivite inmultit cu aplicarea acestora. La prima vedere ecuatia pare foarte simpla ne documentam, aplicam ce invatam si capatam o viata sanatoasa. Doar ca abia aici apar problemele. Suntem influentati sau ghidati gresit in permanenta de factori externi( rude, prieteni etc.) si de cele mai multe ori chiar ne pot impiedica sa ne construim un drum care, in ochii noștri este cel sanatos sau prielnic. Acest lucru este cauza a doua lucruri pe care nu le constientizam: 1. Detinem doar convingeri limitative care ne pacalesc propria minte si cautam inutil tot felul de scurtături care ne fac si mai mult rau. 2. Permitem acestor persoane sa ne influenteze prost deparece nu suntem capabili sa ne pretuim propria sanatate, considerand ca e mai important ce spun altii. Acesta este efectul nefast al lipsei de informatie si a tratarii cu indiferenta a ceea ce este cu adevarat baza succesului, ci anume mentalitatea. Este rezultatul lipsei de dorinta de a ne recapata sanatatea deoarece ni se pare prea greu si atipic drumul pe care trebuie sa o luam defapt. Multi renunta deoarece nu vad rezultatele in cateva zile, crezand ca ce au stricat in zeci de ani pot repara intr-o clipa. In clipa in care renuntam sa mai invidiem succesul altora vom avea timp si pentru succesul nostru si poate atunci vom capata suficienta intelepciune si vom accepta ca daca nu acorzi mai intai atentie mintii, minte care sa lucreze armonios si rational pentru a implementa mentalitatea potrivita unei vieti sanatoase, nu vom reusi sa putem integra un stil de viata sanatos niciodata.
  2. Din ce în ce mai mulți apelam la mâncare atunci când ne simțim obosiți, stresați, anxioși. Avem senzația ca mâncatul ne aduce o stare de liniste, de bine, ne calmeaza. Dar asta este doar pe termen scurt și dacă nu conștientizăm, ne sinucidem mâncand, crezând ca mâncarea ne scapă de stres.. Adevărul este ca e doar o soluție de moment. Va invit sa urmăriți clipul de mai jos, în care Marian Catalin Cornateanu ne dă detalii despre mâncatul compulsiv.
  3. In ziua de azi este mai usor sa ne sacrificam timpul, energia si banii pentru altii decat sa o facem pentru noi. Uitam sa ne pretuim sanatatea dar chiar si asa nu ne putem abtine in a ne alimenta ura, invidia si prostia prin corectari gramaticale, batjocura si presiuni asupra celorlalti. Pierdem esenta subiectului deoarece suntem controlati de tot felul de frustrari psihologice si capatam un filtru de perceptie complet opac. Neglijam aceasta risipa de timp deoarece ne credem folositori, stricand astfel buna dispozitie a altora si atragand doar pareri negative asupra noastra. Nu constientizam ca nu ne aduce niciun beneficiu ba mai mult atrage doar energii negative asupra noastra in urma conflictelor create de un comentariu complet eronat, pe langa subiect si de o lipsa totala de bun simt. In ziua de azi, daca ma pozez mancand o inghetata, lumea nu va aprecia/critica actiunea pe care o intreprind ci va pornii o avalansa de comentarii cum ar fi: " Vai cat de prost se imbraca" , " Nu asa se tine o inghetata in mana", etc. Ne-am capatat acest prost obicei de a judeca chenarul ci nu obiectul in sine. Devenim pe zi ce trece mai goi, deoarece vedem doar partea goala a paharului. Toti ne dorim totul la superlativ dar nu suntem capabili sa stabilim nici macar un pas premergator spre succes, si ne mai dorim sa urmam diete? Nu, categoric nu! In ziua de azi suntem preocupati sa dam cu noroi in altii deoarece noi suntem mai jos ca ei. Suntem mai prosti ca prostii si poate multi ve-ti spune dar cum poti vorbi asa?! Acesta este adevarul!!! Un prost nu are nimic in cap spre deosebire de noi cei care criticam si avem capul plin de ura, rasism si frustrari cat incape. Va dati seama cat de jos ne-am cufundat ca oameni? In ziua de azi, din simplul motiv ca nu sunt preocupat de mine, pentru ca am grija sa arunc cu noroi in altii, consumandu-mi practic timpul dedicat mie ajungem sa ne frustram ca nu reusim si noi "ca altii" deoarece altii sunt preocupati de sanatatea lor, iar noi preocupati sa ii tavalim in noroi ajungem sa ne neglijam propria sanatate. Vreti succesul? Ok atunci notati: De maine incepeti sa va descoperiti pe voi. De maine incepeti sa invatati despre voi. De maine cereri informatii pentru voi. De maine incepeti sa munciti pentru voi. De maine acordati-va prioritate voua si sanatatii voastre. De maine incepeti sa va documentati despre tot ce e nevoie pentru o viata sanatoasa pentru voi. De maine nu mai cautati succesul in farfuriile altora ci munciti sa ajungeti sa le construiti pe ale voastre. De maine fiti mai buni cu voi ca sa puteti fi si cu ceilalti. Si puteam sa o tin asa inca o ora dar sper ca ati prins esenta. MARIAN-CATALIN CORNATEANU.
×
×
  • Create New...