Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sarmale cu quinoa, orez konjac (fără carbohidrați), legume și măsline.


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :
-200 gr quinoa.
-270gr orez konjac(atât conține o cutie gata pregătită).
-2cepe.
-2 morcovi.
-1pastarnac.
-mărar verde.
-sare, piper, boia.
-varza murata desarata.
-bulion (eu folosesc roșii congelate pe care le dau la Blender).
-50gr măsline.
Mod de preparare :se pune quinoa pentru 30 minute în apa rece. Intre timp se pregătesc foile de varza, atât de mari cât doriți sa iasă sarmalele de mari.
Într-un vas se pune orezul konjac gata fiert, spălat sub jet de apa rece, se adaugă ceapa tocata mărunt, morcovii și pastarnacul ras, sare, piper, boia, după gust, mărarul tocat mărunt și se amesteca cu o lingura sa se incorporeze toate ingredientele. Se scurge apa de la quinoa, și se spala bine în multe ape pentru ca de obicei quinoa este amară. Se adaugă peste celelalte ingrediente și se amesteca bine.
Se iau foile de varza, și cu o linguriță se pune compoziție, se adaugă o măslina, și se înfășoară sarmaua. Se continua procesul pana la terminarea ingredientelor, se așează frumos într-o cratiță, se adaugă bulion după preferința, mărar verde, și se adaugă apa atât cât sa acopere sarmalele. Se fierb la foc mic 2 ore, sau 3 ore la cuptor. (eu la cuptor le am pregătit)..
 
53930198_2389072587983417_4196590129487282176_n.thumb.jpg.a8f94c3bb61813051c386a5cd5284a13.jpg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...