Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce mănânc la micul dejun ?


Monica Badea

Recommended Posts

Micul dejun întodeauna a fost o problema pentru multă lume,pentru faptul ca nu știm ce sa alegem sa punem in farfurie la prima masa a zilei.
Se știe dintotdeauna ca micul dejun este cea mai importantă masa a zilei ..foarte adevărat,dar tocmai pentru ca este cea mai importantă masa a zilei,trebuie sa fie una foarte sănătoasă,nutritivă ,de calitate,pentru a-i oferi organismului tot ce este necesar pentru energie necesară zilnică.
Da,este foarte adevărat ca in prima parte a zilei organismul uman arde,digera,topește la capacitate maxima cam tot ce ii dam,deci putem face mici excepții consumând dulce,sau făcându-ne o pofta ,dar fără a se întâmpla zilnic ..doar din când in când.
Dacă avem o masa cu de toate la mic dejun,inloc sa dam energie,vom ajunge sa adormim la loc,pentru ca o  masa grea din punct de vedere nutrițional duce organismul către hibernare..
Mâncam carbohidrați la mic dejun dar nu croisante pline de zahăr,patiserie,torturi,prăjeli,sucuri și nici toate la grămada ..consumam carbohidrați dar doar pe cei mai buni și combinam conform tabelului combinațiilor alimentare corecte .
Ce putem mânca la mic dejun pentru o viața sănătoasă,o energie maxima și pentru a slabi ?
Iată câteva opțiuni ..puteți alege orice din aceste variante ,cu precizarea ca dacă avem un terci din cereale ,nu mai consumam pâine și combinam cât mai corect .
Micul dejun este o masa care ne da posibilitatea sa adăugăm pâine  lângă alt carbohidrat bine ales.
Alimente indicate pentru mic dejun ;-oua(fierte sau omlete ),șunca slaba de pui sau curcan,măsline,telemea sau brânza dulce,iaurturi,fructe de pădure,terciuri din diferite cereale  integrale,orz,ovăz,hrișca,mei,budinci de Chia,tapioca,unt de arahide,pancake,zacusca,pâine dar sub nicio forma albă și nu mai mult de 50 de grame(2-3 felii),humus,tofu,și toată gama de legume in stare cât mai cruda ,iar avocado ar trebui sa fie in alimentație măcar de 3 ori pe săptămâna...mixul de semințe de asemenea ar trebui sa fie prezent in Alimentația noastră aproape zilnic(puteți pune in omlete,iaurt,budinci)
Alta varianta de mic dejun sănătos și nutritiv sunt Smoothie-iurile de legume crude.exista persoane care nu pot mânca nimic solid la prima Ora a dimineții,deci pot bea micul dejun.
Atenție Smoothie-urile de fructe desi sunt gustoase  și sănătoase,sunt bombe calorice,deci nu le recomand in procesul de slăbire.
Înainte de micul dejun,doua pahare cu apa la temperatura camerei ar trebui consumate cu minim 20 de minute înainte de începerea mesei.
După micul dejun,lasati un interval de minim 2,5 ore și maxim 4 ore pana la următoarea masa,care in mod normal ar trebui sa fie o gustare cu fructe.

35D18853-FF28-41FF-B066-EE5720323451.jpeg.0140637257f49d89f0e348842b32e675.jpeg

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...