Monica Badea Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 Oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente,fiind bogat in nutrienți valoroși,însă in ultimii ani el a căpătat o reputație proasta din cauza bolilor apărute din cauza colesterolului mărit. De fapt lucrurile nu stau chiar așa. Un ou conține într-adevăr 186 de mg de colesterol,adică 62%din doza recomandata și la fel de adevărat este ca atunci când consumam colesterol,organismul nu mai produce așa ca balanța se echilibrează. Organismul produce singur colesterol,iar problemele cardiace apar doar atunci când nivelul de colesterol depășește limitele normale,dar nu datorită oului,datorită grăsimilor saturate și a mâncatului haotic. De la ou,gălbenușul este cel care conține o mare cantitate de colesterol,albușul fiind bogat in proteine. Pentru a preveni o eventuala creștere a colesterolului(desi studiile au arătat ca nu datorită oului se întâmpla),este de preferat sa limitam consumul de oua la 6-7 intr-o săptămâna. Cel care creste in cazul consumului de oua,este colesterolul bun,colesterolul rău nu suferă modificări in urma consumului de oua decât dacă sunt gătite in baie de ulei,prin prăjite. Un ou conține 80 de calorii,5 grame de grăsimi și 6 gr de proteine. Pentru a beneficia de calitatile nutritive ale oului fără a-ți pune sănătatea in pericol,el trebuie gătit astfel : -fiert -Poșat -copt -omlete in tigaie antiaderenta -ochiuri gătite in tigaie antiaderenta(la capac) 3 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.