Jump to content
SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.
  • Bun venit!

    Pentru a vizualiza in intregime continutul din topicurile existente si pentru a participa la discutiile din cadrul forumului, trebuie sa te înregistrezi GRATUIT, sau te poti autentifica cu contul tau facebook, acesta fiind un proces extrem de simplu si care necesită doar cateva informații minime.

Influența persoanelor din jur, sabotarea succesului.


Recommended Posts

Importanta acordata propriei sanatati este bazata pe educatia morala acumulata de noi de-a lungul vietii prin convigeri psihologice dar si prin rezultatul gestionarii emotiilor. Afirmatia existentiale pentru noi toti este urmatoarea: A AVEA = A FI x AFACE. Tradusa pe intelesul nostru: A avea o viata sanatoasa = A coleta informatiile potrivite inmultit cu aplicarea acestora. La prima vedere ecuatia pare foarte simpla ne documentam, aplicam ce invatam si capatam o viata sanatoasa. Doar ca abia aici apar problemele. Suntem influentati sau ghidati gresit in permanenta de factori externi( rude, prieteni etc.) si de cele mai multe ori chiar ne pot impiedica sa ne construim un drum care, in ochii noștri este cel sanatos sau prielnic. Acest lucru este cauza a doua lucruri pe care nu le constientizam:
 
1. Detinem doar convingeri limitative care ne pacalesc propria minte si cautam inutil tot felul de scurtături care ne fac si mai mult rau.
2. Permitem acestor persoane sa ne influenteze prost deparece nu suntem capabili sa ne pretuim propria sanatate, considerand ca e mai important ce spun altii. Acesta este efectul nefast al lipsei de informatie si a tratarii cu indiferenta a ceea ce este cu adevarat baza succesului, ci anume mentalitatea. Este rezultatul lipsei de dorinta de a ne recapata sanatatea deoarece ni se pare prea greu si atipic drumul pe care trebuie sa o luam defapt. Multi renunta deoarece nu vad rezultatele in cateva zile, crezand ca ce au stricat in zeci de ani pot repara intr-o clipa. In clipa in care renuntam sa mai invidiem succesul altora vom avea timp si pentru succesul nostru si poate atunci vom capata suficienta intelepciune si vom accepta ca daca nu acorzi mai intai atentie mintii, minte care sa lucreze armonios si rational pentru a implementa mentalitatea potrivita unei vieti sanatoase, nu vom reusi sa putem integra un stil de viata sanatos niciodata.

10354585_716580865099991_2644596938385672825_n.thumb.jpg.e8b0b0415e118bfd58304c21ddb2f79f.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Posts

    • Buna Ecaterina-carmina Ursu, pe forumul nostru aveti toate informatiile necesare pentru un stil de viata sanatos!
    • Dieta pentru o saptamana  La gustari  ideal ar fi iaurtul degresat parțial și oleaginoase Luni Mic dejun: Ou fiert moale cu o mana de baby spanac oparit, cu putin unt Pranz: Salata verde cu ton, ulei de masline, si o mana de nuci Cina: carne de vita cu granitura de linte si legume (dovlecel, castrarvete, ardei) ciuperci uscate (hribi, galbiori, etc) si iaurt grecesc Marti Mic dejun: un castron mic de ovaz Pranz: carne de vita cu granitura de linte cu legume (dovlecel, castravete, ardei, andive) cateva ciuperci uscate (hribi, galbiori) si iaurt grecesc Cina: Pui cu garnitura de broccoli si sparanghel la gratar Miercuri Mic dejun: un borcan de iaurt natural, integral, cu fructe de padure Pranz: Pui la cuptor cu garnitura de broccoli si sparanghel, in putin ulei sau unt Cina: branza, conopida si broccoli(gratinate ) Joi Mic dejun: Ou moale si spanac. Pranz: branza, conopida si broccoli Cina: somon cu broccoli si sparanghel, gatite cu sos de iaurt Vineri Mic dejun: un castron mic de ovaz Pranz: Salata verde, iceberg si orice frunze doriti, inclusiv de menta, cu ton cu ulei de masline, o linguita de zeama de lamaie si o mana de nuci Cina: friptura la alegere (curcan, vita, miel, vitel) cu garnitura de legume diverse la gratar (dovlecei, vinete, napi, andive, tulpini de praz, ceapa verde, felii de telina, fiarta inainte) Sambata Mic dejun: iaurt natural si fructe de padure Pranz: salata de pui cu avocado, ulei de masline si 1 mar Cina carne de vita cu granitura de linte cu diverse legume Duminica Mic dejun: omleta si avocado Pranz: salata de castraveti (fara samburi) si morcovi rasi, cu patru grisine de secara sau integrale, faramitate, ulei de masline, lamaie si o mana de nuci Cina: salata de Tempeh /sau Tofu (din soia fermentata) cu linte fiarta, nuci caju si legume cu frunze verzi maruntite, trase la plita cu putin ulei (praz, ceapa verde, tulpini de telina) si patrunjel tocat Puteti utiliza mana atunci cand masurati portia; pentru legume si salate se foloseste palma intreaga, pentru carne, peste - podul palmei si pentru oleaginoase, cate puteti tine intr-un pumn. Pentru iaurt se foloseste un borcan mic, de 75g. In ceea ce priveste legumele, trebuie evitati cartofii, cartoful dulce, morcovii, care pot fi reintrodusi apoi in cantitati mici, si doar fierti, gatiti la cuptor sau cruzi (in cazul morcovului). Intr-o dieta de slabire nu exista nicio permisiune de junk food. In plus, chips-urile, tortilla, bomboanele, prajiturelele, bauturile indulcite si alte alimente bogate in calorii si zaharuri adaugata nu ofera niciun beneficiu nutritiv. Zaharurile adaugate cresc rezistenta la insulina si contribuie la cresterea in greutate, in contextul caloriilor in exces. In plus, aceste rontaieli pot exacerba pofta de mancare la unele femei, mai ales cand sunt stresate, obosite sau pe un fond de instabilitate emotionala.   După cum observați aici avem și combinații neutre și chiar unele neindicate in alte cazuri de slăbire,însă aici Carbohidrații lipsesc(sunt aproape inexistenți) și ne permitem și combinații “ interzise” Sportul(minim mersul pe jos) e esențial,hidratarea de asemenea,consumul de sare sa fie moderat,prăjelile și dulciurile nu au loc,Cafea și ceai puteți consuma atât cât va trebuie Odihna este și ea foarte importanta și ca in toate dietele și aici mâncatul este tot la fiecare 3 ore,iar cina nu debutează mai târziu de ora 19. sursa
    • Sindromul ovarelor polichistice este, de regula, o afectiune cu semne distinctive precum menstruatiile neregulate sau lipsa menstruatiei. Femeile care sufera de acest sindrom au mai multe chisturi formate pe ovarele lor, cauzate de o productie in exces a hormonilor androgeni. Cum poate dieta sa iti afecteze boala Femeile cu sindromul ovarelor polichistice au niveluri mai mari decat cele normale de insulina, un hormon produs in pancreas. Insulina ajuta celulele din corp sa transforme zaharul (glucoza) in energie. Daca nu produci suficienta insulina, glicemia ta (cantitatea de glucoza din sange) poate sa creasca. Acest lucru poate sa se intample si daca ai rezistenta la insulina. In cazul in care ai rezistenta la insulina, organismul tau poate sa incerce sa elimine nivelurile mari ale insulinei, in efortul de a-ti mentine glicemia la un nivel normal. Valorile prea mari ale insulinei pot determina ovarele sa produca mai multi hormoni androgeni, cum este testosteronul. O dieta bogata in carbohidrati, cum ar fi alimentele ce contin amidon, poate duce la rezistenta la insulina si, prin urmare, scaderea in greutate este mult mai dificil de controlat. Ce alimente sunt permise (pe care ar trebui sa le incluzi in regimul tau) Alimentele bogate in fibre te pot ajuta sa combati rezistenta la insulina, prin faptul ca incetinesc digestia si reduc impactul pe care glucoza il are asupra sangelui. Acesta poate fi un lucru benefic pentru femeile cu sindromul ovarelor polichistice. Surse bune de alimente bogate in fibre sunt: •    legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopida si varza de Bruxelles •    verdeturile si salatele, inclusiv salata cu frunze rosii si rucola •    ardeii grasi verzi si rosii •    fasolea boabe si leguminoasele •    migdalele •    fructele de padure •    cartoful dulce •    dovlecelul de iarna •    dovleacul. Sursele de proteine slabe, cum ar fi tofu, carnea de pui si pestele nu iti ofera suficiente fibre, insa sunt foarte satioase si reprezinta o optiune sanatoasa in privinta alimentelor recomandate in regimul femeilor cu sindromul de ovar polichistic. Alimentele care te ajuta sa reduci inflamatia din corp ar putea fi si ele benefice in regimul persoanelor cu ovare polichistice. Aceste alimente antiinflamatoare sunt: •    rosiile •    varza kale •    spanacul •    migdalele si nucile romanesti •    uleiul de masline •    fructele, cum ar fi afinele si capsunele •    pestele gras, bogat in acizi grasi Omega-3, cum ar fi somonul si sardinele. Ce alimente ar trebui sa eviti sau sa consumi mai rar daca ai ovare polichistice Carbohidratii rafinati provoaca inflamatie, agraveaza rezistenta la insulina si ar trebui evitati. Acest grup include alimentele extrem de procesate, precum: CONTENT •    painea alba •    briosele •    produsele de patiserie •    deserturile preparate cu zahar •    cartofii albi •    orice produs facut cu faina alba. Noodles-ii care au pe lista de ingrediente gris sau faina alba sunt bogati in carbohidrati si au un continut foarte scazut de fibre. Acestia ar trebui eliminati din dieta ta. Pastele facute din faina de linte sau din altceva (in locul fainii albe) sunt o alternativa excelenta. Zaharul este un carbohidrat, asa ca ar trebui evitat de cate ori este posibil. Gustarile si bauturile indulcite cu zahar trebuie evitate complet. Cand citesti lista de ingrediente a produselor alimentare, asigura-te ca vei cauta numerosii termeni folositi pentru zahar (acestia includ sucroza, siropul de porumb si dextroza). Nu uita ca zaharul poate sa se "ascunda" si in produsele pe care le bei, cum ar fi sucurile si bauturile acidulate. O idee buna pentru regimul tau este sa reduci sau sa elimini din dieta ta alimentele care provoaca inflamatia, cum ar fi cartofii prajiti, margarina si carnea rosie plus carnea procesata. Adopta o dieta cu alimente cu indice glicemic scazut Indicele glicemic este un sistem care iti arata cat de repede glicemia ta creste dupa ce ai mancat diferiti carbohidrati. Dietele cu un indice glicemic cat mai scazut, adica cele pe baza de alimente care iti cresc glicemia intr-un ritm lent, pot fi utile pentru a reduce simptomele sindromului de ovar polichistic. In plus, studiile arata ca o reducere (chiar si moderata) in consumul de carbohidrati din dieta a reusit sa reduca valorile insulinei (pe nemancat si nu numai) in randul femeilor cu sindromul ovarelor polichistice, lucru care, in timp, ar putea imbunatati functiile sistemelor endocrin si reproducator. sursa
    • Oamenii au utilizat mierea ca îndulcitor, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice din cele mai vechi timpuri. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu). Beneficiile mierii de albine. Atenuează alergiile Mierea are efecte anti-inflamatorii. Are și efect calmant asupra tusei. De asemenea, reduce simptomele alergice sezoniere. Mierea conține mici cantități de polen. În cazul în care organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun care produce anticorpi la polen. După expunerea repetată, ar trebui să se construiască acești anticorpi și organismul ar trebui să se obișnuiască cu prezența lor, astfel încât este eliberată mai puțină histamină, rezultând un răspuns alergic mai mic. Poți încerca păstura în combinație cu mierea de salcâm. Sursa naturală de energie Mierea este o excelentă sursa de energie conținând doar 17g de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat – fructoză și glucoză – intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi. Stimulează memoria Nectarul dulce este bogat în antioxidanți care pot ajuta la prevenirea leziunilor celulare și proasta funcționare a creierului. Un studiu publicat în 2011 a reliefat faptul că o lingura de miere de albine pe zi poate stimula memoria femeilor aflate la menopauză și poate oferi o terapie alternativă pentru declinul intelectual legat de hormoni. După patru luni de consum a 20g de miere pe zi, femeile au avut o memorie pe termen scurt mai bună, decât cele care au luat pastile cu hormoni. Capacitatea mierii de a ajuta organismul să absoarbă calciul ajută la menținerea sănătății creierului. Are efect antitusiv Mierea poate fi cura naturală atunci când ești răcită. O tuse persistentă poate fi combătută cu ușurință cu două lingurițe de miere, potrivit unui studiu publicat în anul 2012 în revista Pediatrics. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani care tușeau noaptea din cauza unui guturai au primit doua lingurițe de miere cu 30 de minute înainte de culcare. Efectele au fost pozitive. Spray-ul de gât cu propolis fără alcool contribuie și el la menținerea sănătății căilor respiratorii superioare, la creșterea rezistenței și a capacității de adaptare a organismului pentru sezonul rece. Oferă un somn liniștit Mierea poate fi un ajutor pentru insomnie. Poate provoca o crestere și eliberare a serotoninei – un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melatonină, un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului. De asemenea, mierea conține mai mulți aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului. Întărește sistemul imunitar Un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat, deoarece are proprietăți anti-bacteriene și antioxidante. Ajută în lupta contra afecțiunilor gingivale Pentru ca mierea are actiune antimicrobiană poate ajuta în lupta contra afectiunilor gingivale. Exista o enzima în miere, care este responsabilă pentru crearea de peroxid de hidrogen. Acest peroxid elimină placa bacteriană și limitează cantitatea de Reglează nivelul colesterolului Colesterolul este necesar în organism pentru că ajută la digestia grăsimilor. Dar prea mult nu este bun pentru sănătate. Din cauză că organismul produce o cantitate de colesterol, este esențial să se monitorizeze cantitatea de carne, ouă, produse lactate, precum și alte alimente bogate în colesterol. Daca ai un nivel crescut de colesterol, consumă zilnic o lingură de miere. Chiar dacă este foarte sănătoasă,atenție la cât consumam,cu atât mai mult diabeticii care ar trebui sa o consume rar spre deloc 2-3 lingurițe pe zi este suficientă pentru un adult,deci nu facem abuzuri sub nicio forma. Pentru a gati cu ea ,sfatul specialiștilor este sa nu o folosim la temperaturi ridicate Mierea de rapita este obtinuta dintr-o planta oleaginoasa numita rapita. Rapita este planta erbacee anuala, cultivata pentru semintele ei bogate in ulei. Planta contine proteine, hidrati de carbon, substante minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii si vitamine (A, B1, B2, niacina, C, betacaroten). Compozitia semintelor plantei confera uleiului de rapita calitati cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, vitaminizante si nutritive. Mierea se obtine in luna mai daca însamântarea a fost efectuata în toamna anului precedent. Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede, uneori chiar si în fagure datorita procentului de glucoza continut. Odata cristalizata în fagure aceasta un va mai putea fi extrasa. Este o miere cu o textura extrem de fina, cu o coloratie destul de slaba, galbena – deschis, undeva la  (sub 35mm pe scara Pfund), si cu un miros foarte placut. În schimb gustul mierii de rapita este delicios, datorita si faptului ca un este atât de dulce ca alte sortimente.Este o miere tartinabila, ce poate fi usor confundata cu serbetul. În aceasta miere de rapita, glucoza domina fructosa de aici si rapiditatea cu care se cristalizeaza, în magazine în prezent putând fi achizitionata doar sub forma unei creme. Mierea de rapita are proprietati curative extraordinare. Este recomandata în bolile ce afecteaza rinichii, dar si în cazul osteoporozei deoarece uleiul de rapita contine si Q3, care este extrem de necesar pentru oase. Ajuta si la refacerea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari, si la scaderea nivelului de colesterol rau iar consumul regulat de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli, are puternica actiune antibacteriana. Toate tipurile de miere sunt sănătoase atâta timp cât sunt  naturale,însă nu trebuie sa exageram cu consumul ei.
    • Factorii de risc pentru diabet de tip 2, influențați de ora la care se ia micul dejun Persoanele care iau micul dejun înainte de ora 8:30 au un nivel mai scăzut de zahăr în sânge și o rezistență mai mică la insulină, ceea ce ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 Rezistența la insulină apare atunci când organismul nu răspunde pe cât de bine ar trebui la insulina pe care pancreasul o produce și glucoza este mai puțin susceptibilă să pătrundă în celule. Persoanele cu rezistență la insulină pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Atât rezistența la insulină, cât și nivelurile ridicate de zahăr din sânge afectează metabolismul unei persoane, descompunerea alimentelor în componentele sale mai simple (proteine, carbohidrați sau zaharuri și grăsimi). Tulburările metabolice, cum ar fi diabetul, apar atunci când aceste procese normale se întrerup. Pentru o sănătate mai bună, ia micul dejun mai devreme Având în vedere că în lume există o creștere a cazurilor de boli metabolice, cum ar fi diabetul, oamenii de știință încearcă să își extindă înțelegerea strategiilor nutriționale pentru a ajuta la soluționarea acestei probleme. Studii anterioare au constatat că dacă o persoană își ia toate mesele zilei într-o anume limită de timp (de exemplu, între orele 10:00 și 18:00), prin acest post intermitent sănătatea metabolică i se îmbunătățește. Cercetătorii concluzionează că acest studiu susține importanța unui mic dejun luat mai devreme pentru o stare de sănătate mai bună. De ce apare rezistența la insulină? Cercetătorii nu înțeleg pe deplin ce cauzează rezistența la insulină și prediabetul, dar consideră că excesul de greutate și lipsa activității fizice sunt factori majori. Obezitatea și supragreutatea, în special când e vorba de prea multă grăsime în abdomen și în jurul organelor, numită grăsime viscerală, este principala cauză a rezistenței la insulină. O talie prea mare (100 cm pentru bărbați și 88 cm pentru femei) este asociată cu rezistența la insulină. Acest lucru este valabil chiar dacă indicele de masă corporală (IMC) se încadrează în intervalul normal. Studiile au arătat ca grăsimea abdominală produce hormoni și alte substanțe care pot contribui la inflamații cronice sau de lungă durată în organism. Inflamația poate juca un rol în rezistența la insulină, diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare. Așadar, excesul de greutate poate duce la rezistența la insulină, care, la rândul său, poate juca un rol și în dezvoltarea bolii de ficat gras. La fel, lipsa activității fizice regulate și suficiente este conectată cu rezistența la insulină și cu prediabetul. Activitatea fizică regulată determină modificări ale organismului, care îl ajută să mențină echilibrul nivelului de glucoză din sânge. Ce să mănânci la micul dejun ca să fii sănătos și energic? Deși multe persoane sar peste micul dejun, pe motiv că nu pot mânca dimineața sau că nu au timp, multe cercetări arată beneficiile importante ale acestei mese a zilei. Unul dintre acestea este că un mic dejun consistent și sănătos ajută la menținerea energiei și a puterii de concentrare necesare desfășurării activităților zilnice. Astfel, dacă vrei să-ți fie foame dimineața, încearcă să mănânci seara mai puțin sau să iei ultima masă cu câteva ore înainte de culcare. În acest fel, la scurt timp după ce te trezești, vei fi înfometat. Dacă simți nevoia să mănânci ceva dulce dimineața, optează pentru un bol cu fulgi de ovăz înmuiați în lapte (animal sau vegetal), peste care pui câteva bucăți de fructe pe gustul tău (banană, măr ras etc.) și o mână de oleaginoase după preferințe (nuci, alune de pădure etc.). Sau, alege un iaurt grecesc în care pui o mână de fructe, o mână de nuci și o linguriță de miere. Dacă simți nevoia să mănânci ceva sărat dimineața, optează pentru o omletă cu spanac sau cu alte verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel), o felie de pâine integrală și o salată de crudități la alegere. Sau, un sandviș din pâine integrală în care pui tofu afumat, felii de roșii, rucola și sos pesto. Ce fel de mișcare să faci? Persoanele sănătoase pot alege dintre o multitudine de modalități de a face sport, fie că e vorba de activități de intensitate moderată, fie de activități mai intense: plimbări în pas alert, mers pe bicicletă, alergare, gimnastică în casă, yoga etc. Persoanele care suferă de diverse boli și se află pe tratamente e necesar să ceară sfatul medicului înainte de a se apuca de un sport. De exemplu, pacienții cu poliartrită reumatoidă ar trebui să aleagă tipuri de mișcare mai blânde, care să nu pună presiune pe articulații și să nu le agraveze boala (pot opta pentru plimbare, mers pe bicicletă sau înot). E indicat ca un adult să facă măcar 150 de minute de exercițiu fizic moderat săptămânal sau cel puțin 75 de minute de exercițiu fizic intens, ori o combinație între cele două, nu doar pentru a evita rezistența la insulină și prediabetul, ci și pentru a scădea riscul de obezitate și boli de inimă, afecțiuni tot mai des întâlnite în vremurile moderne. sursa
×
×
  • Create New...