Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Idee de meniu sănătos.


Monica Badea

Recommended Posts

Se zice ca un program de mese bine structurat și cu gramaje pentru fiecare masa este un aliat bun in slăbire..foarte adevărat,dar trebuie alese cu grija alimentele,sa punem in prima parte a zile carbohidrați buni,grăsimi bune și proteine de calitate,trebuie sa ne hidratăm corespunzător,sa facem mișcare minim 30 de minute pe zi,sa ne odihnim minim 8 ore pe noapte,sa avem o stare pshica buna,sa conștientizam si sa ne dorim schimbarea.
Și in programul de mese pe care îl voi arata mai jos,vor fi 3 mese și doua gustări,intervalul orar dintre mese trebuie sa fie de 3 ore și cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19.

Pentru gustări recomand :
-pentru gustarea de la ora 10 fructe dar nu mai mult de 300 de grame și pentru persoanele care nu le tolerează sau au probleme medicale care nu permit consumul lor,recomand legume in stare cruda.
-pentru gustarea de după amiaza recomand oleaginoase dar nu mai mult de 25-30 de grame pe zi ,acesta fiind : nuci,alune,caju,fistic,migdale.

Dacă am terminat cu gustările,sa continuam cu micul dejun.
-la mic dejun alegeți următoarele alimente :-avocado,măsline,legume de tot felul,brânza dulce,telemea ,oua dar nu mai mult de doua și nu prăjite,zacusca de legume,cereale integrale,iaurturi,2-3 felii de pâine dar nu albă,lipii din diferite cereale...cantitatea consumată sa fie aproximativ 400 grame.
-cafea chiar cu lapte și îndulcită
-includeți semințe crude de tot felul deoarece sunt foarte sănătoase,însă nu in exces deoarece sunt foarte calorice,deci 20 de grame pe zi ar fi cantitatea ideală.
Intre mic dejun și pranz consumați apa,ceaiuri neîndulcite și cafea fără adaosuri.

După aproximativ 3 ore luați gustarea cu fructe.

Prânzul care trebuie sa fie tot la un interval de 3 ore de la gustare,poate fi alcătuit din: -ciorbe de orice fel dar care sa nu conțină cartofi sau paste dacă conțin și carne,puteți adauga și o felie de pâine,sau ..carne de orice fel dar slaba și gătită la cuptor,aburi,grătar,fiarta,organe de animale,tocănițe,și neaparat însoțite de legume astfel încât cantitatea de legume sa fie de doua ori mai mare decât cea de carne,iar ciorbele sa fie un bol de 500 ml și tocănițele 400 gr ,însă mare atenție,consumam un singur fel de mâncare la masa astfel încât cantitatea sa nu depășească 500 gr.
 
După 3 ore de la pranz luam o gustare din oleaginoase 
Apa ,ceaiul și cafeaua fără adaosuri pot fi consumate la discreție și aici.

Cina nu trebuie sa debuteze mai târziu de ora 19 și neaparat trebuie sa aibă la baza doar proteine bune și legume,Carbohidrații fiind excluși oricât de sănătoși ar fi.
Asadar o cina poate fi alcătuită din: - carne,lactate,legume dar nu cartofi,supe..cantitatea sa fie cu aproximație de 400 grame la o masa.
Niciodată nu mâncați dulce sau fructe după masa,nu stați mai mult de 20 de minute la masa,nu acordați atenție altor activități in timpul mesei(tv,ziar,telefon,discuții)
 In ritmul acesta,cu un asemenea program veți slabi frumos și sănătos,fără înfometare.

BB17D72A-46D3-42A7-A560-E4D1B7A4542B.thumb.jpeg.146d18eab1e6495bfc97e82c189403e0.jpeg

 

  • Like 5
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...