Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente de evitat într-un stil de viata sănătos.


Monica Badea

Recommended Posts

Se spune și pe buna dreptate,ca esti ceea ce mănânci.
Ceea ce mâncam contribuie la îmbunătățirea sau deteriorarea sănătății.
După cum știm creierul comanda tot,toate organele,stările ,emoțiile..dacă nu este “satisfăcut” transmite mesaje nesatisfăcătoare și tot organismul se da peste cap,fapt care atrage după sine o multitudine de boli,implicit obezitatea.
Exista anumite alimente care ar trebui sa fie eliminate din alimentatia noastră dacă ne dorim o minte sănătoasă,un corp sănătos.
Chiar dacă unele dintre ele nu pot fi eliminate in totalitate,măcar rariți cât puteți consumul lor și cantitățile sa fie infime pentru a nu fi dăunătoare chiar dacă nu puteți din diferite motive sa Renunțați la ele.
Asadar evitați cât puteți următoarele :
-pâinea și orezul alb;sunt carbohidrați rafinați care pot creste glicemia.
-carnea roșie -este bogata in grăsimi saturate și are efecte negative atât pentru creier cât și pentru inima.
-untul și brânzeturile grase;conțin multe grăsimi saturate.
-sosurile din comerț;au cantități mari de sirop de porumb bogat in fructoza și alți aditivi,conservanți,potențiatori de gust și coloranți
-gogoșile și preparatele dulci prăjite in baie de ulei;prăjelile și zaharul este o combinație nociva mai ales pentru creier.
-băuturile cu îndulcitori artificiali;băuturile chiar și alimentele care conțin aspartam,sucraloză,zaharina,sunt foarte periculoase,provoacă dependența și atrag zeci de boli începând cu riscul de accident vascular cerebral.
-prăjelile;provoacă inflamații in corp,duc la o creștere rapida in greutate,deteriorează vasele de sânge care alimentează creierul
-zaharul alb;consumul mai ales in exces al zaharului alb,diminuează capacitatea mentală,aduce una dintre cele mai întâlnite boli și anume diabetul zaharat,este răspunzător de creșterile in greutate.
-alcoolul;consumat in exces afectează direct căile de comunicare Intre creier și corp și așa apar anumite boli cum ar fi cea a ficatului.
-margarina și produsele de patiserie care o conțin deoarece este o grăsime trans la fel ca și uleiurile de palmier folosite in industria cofetăriilor.

02C45A87-94EE-4702-A78F-3DD095EBDAB5.jpeg.fd91072807b566fcd417f48877acd34d.jpegC1E6B3E2-C238-4FEB-95B0-202E819F45C2.thumb.jpeg.c2292c151a121dce08f36002d78844c8.jpeg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...