Monica Badea Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Inulina de cicoare,un super aliment,o fibra solubilă pe care o găsim intr-o varietate de vegetale. Aparține unei clase de carbohidrați numita Fructani,ceea ce înseamnă ca este alcătuită din molecule de fructoza specific legate împreuna pentru a preveni digestia in intestinul subțire. In loc sa fie digerata, Inulina ajunge in intestin unde acționează ca prebiotic. Prebioticele ajuta la hrănirea și sporirea numărului de bacterii bune din tractul nostru digestiv. Este o fibra solubilă slaba din punct de vedere caloric chiar dacă este carbohidrat din molecula de fructoza. Inulina acționează prin schimbările specifice ale hormonilor care controlează apetitul și suprima pofta de mâncare,astfel încât dispare senzația de foame permanenta fapt care ajuta foarte mult in procesul de slăbire. Ea ajuta la diminuarea grăsimilor de pe organe cum ar fi ficatul și țesutul muscular dacă este inclusă in dieta și consumată zilnic (1-2 lingurițe in diverse preparate,dar cel mai indicat in cafele sau ceai). Ea ajuta și la controlul glicemiei,reducând depozitele de grăsime din ficat ,lucru care ajuta la îmbunătățirea sensibilității la hormonul numit insulina. Inulina de cicoare poate avea efecte benefice asupra constipației acționând in tubul digestiv. Inulina poate fi găsită și in ceapa ,praz,orz,banane,usturoi,sparanghel și tulpina de cicoare. Extrasul de Inulina pe care vi-l prezint mai jos,este de cicoare,se găsește in farmacii,eu îl consum de 1an și jumătate,in cafea sau ceai,ori in anumite prăjituri. In prima săptămâna de consum am folosit câte o lingurița la cafea dimineața ,iar din a doua săptămâna am crescut la doua lingurițe. Se începe cu o doza mai mică ,deoarece poate fi laxativa in unele cazuri. 1 Quote
Recommended Posts