Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Deficitul caloric, benefic sau nu in dieta ?


Monica Badea

Recommended Posts

Dacă oferi corpului mai putine calorii decât este necesar, acesta se va afla într-un deficit caloric fapt care aduce pierderea in greutate.
In esența, ca sa slăbești e nevoie sa arzi mai multe calorii decât consumi.
Sigur ca orice dieta de slăbire trebuie sa fie corela cu starea de sănătate.
Când începem o dieta primul lucru pe care trebuie sa îl avem in vedere este ca ea sa fie sănătoasă și sa conțină toți macronutrienții necesari nu doar un număr standard de calorii.
In cazul in care ne gandim ca dacă mâncam o ciocolata de 500 de calorii dar ne încadram in standardul de 1200 de calorii pe zi sa zicem , e o mare greseala , caloriile trebuie sa vina din proteine, grăsimi bune și carbohidrați complecsi.
Caloriile sunt unități de energie pe care le obținem din alimente și băuturi, iar atunci când consumam mai putine decât ardem atingem un deficit caloric, adică slabim .
“Cheltuielile calorice “ pe care le face organismul,sunt:
-efectul termic al alimentelor ; implica acele calorii pe care organismul le cheltuiește când digera, absorbind și metabolizand alimentele.
-cheltuieli energetice de repaus ; corpul le folosește pentru funcțiile care ne mențin in viața, cum ar fi respirația și circulația sângelui.
-cheltuieli de energie pentru activități ; se referă la caloriile arse in timpul exercițiilor fizice, plimbări sau activități casnice.
Un deficit caloric înseamnă undeva la 1200-1500 de calorii, nu 5-700 cum încearcă anumite persoane sa consume zilnic, mai apoi mergând la medic.
Pentru a obține un deficit caloric venind dintr-o viața haotica alimentar, renunta la produse procesate, mezeluri,produse de cofetărie cu grăsimi trans, patiserii, carbohidrați rai, produse care conțin zahăr, grăsimi rele, prăjeli, rântașuri.
Renunta la a mai bea caloriile, adică renunta la sucuri și pe cât posibil redu consumul de alcool.
Pentru o viața sănătoasă consuma apa curată in locul sucurilor și energizantelor
Mănâncă doar carbohidrați buni, grăsimi bune și proteine de calitate, de asemenea cantitatea sa fie una moderată iar poftele din ce in ce mai rar satisfăcute.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.75557051360c9b29e4e572044990801c.jpg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.b9464ead880be654849393708173228b.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Monica Badea changed the title to Deficitul caloric, benefic sau nu in dieta ?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...