Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce sunt antioxidanții și de unde ii luam ?


Monica Badea

Recommended Posts

Putini oameni știu ce sunt antioxidanții și faptul ca sunt esențiali pentru sănătatea noastră.
Oxidarea și radicalii liberi-oxidarea este o reacție chimica normala care se întâmpla in toate celulele din corpul nostru,atunci când ele intra in contact cu oxigenul pe care îl respiram.
Problemele apar in momentul in care moleculele de oxigen se întâlnesc cu radicalii liberi creându-se astfel stresul oxidativ.
Radicalii liberi sunt substanțe dăunătoare care fie sunt produse de corpul nostru in urma unor procese metabolice,fie din surse externe.
Structura lor moleculara este incompleta de aceea ei fura din compoziția celulelor sănătoase din organism creând o reacție in lanț și afectând astfel întregul organism.
Factorii interni care favorizează formarea radicalilor liberi sunt:
-stresul
-deficienta nutrițională
-diabetul zaharat
-disfuncții cronice renale
Surse externe prin care radicalii liberi pătrund in organism sunt :
-Radiațiile
-Oxizii de azot
-consumul de alcool
-fumatul
-citostaticele
-dieta nesănătoasa(produse procesate sau prăjite)
Urmările stresului oxidativ sunt :
-îmbătrânire
-anxietate
-pierderi de memorie
-oboseala cronica
-lipsa de concentrare
-dureri de cap
Un rol important in combaterea stresului oxidativ sunt antioxidanții,pe scurt ei împiedica distrugerea celulelor din corpul nostru.
Cu cât dezechilibrul dintre antioxidanți și radicali liberi este mai mare,cu atât organismul nostru va avea mai mult de suferit.
Iată de unde putem folosi cei mai puternici antioxidanți :
-vitamina C,care se găsește in fructe precum kiwi,cătina sau citrice.
-flavonoidele ,ei facilitează absorbția de vitamina C in organism și cresc nivelul de apărare al antioxidanților din corpul nostru.
Cele mai bine surse sunt ceaiul verde și ceaiul negru
Obiceiurile nesănătoase pot avea efecte nocive asupra organismului nostru,iar Alimentația bogata in substanțe benefice ne poate ajuta sa ne menținem tineri și sănătoși,
Pentru întinerirea celulelor fără tratamente speciale,ideal este postul negru(fără apa și fără mâncare)pentru minim 12 ore,de 2–3 ori pe luna.

 

D1B7A950-A4EF-483E-9F77-D23F35BEA8C5.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...