Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum evitam îngrășarea in zilele de post, sau in momentul in care scoatem carnea din alimentație.


Monica Badea

Recommended Posts

Ca suntem vegetarieni,vegani sau pur și simplu ținem post,trebuie sa avem in vedere faptul ca dacă proteina animală lipsește din alimentație,atunci baza sunt Carbohidrații ...dar ce facem dacă nu ii alegem corect ?câștigam kilograme in plus și ne deteriorăm sanatatea.
Asadar după cum știm,Carbohidrații sunt de doua feluri,simpli și complecsi ,sau mai pe înțeles ,buni și rai.
Tot timpul alegerea carbohidraților buni este benefică organismului,dar in posturi este chiar obligatorie.
Pe durata postului foarte important e sa consumam Carbohidrații in prima parte a zile,adică terciuri,humus,linte,fasole,cartofi,orez,paste(dar clar sa fie integrale și carfi in cantități decente și nu zilnic)..pana pe la masa de pranz inclusiv,putem consuma Carbohidrații însoțiți  de legume,de asemenea și 2-3 felii de pâine.
Supele crema sau pur și simplu supe de legume fără cartofi,sunt binevenite atât la pranz cât și seara.
Pentru a nu favoriza ingrasarea in post,la gustarea de după masa(16),cel mai indicat este sa consumați 25-30 gr de oleaginoase(nuci,alune,fistic,caju,migdale)cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19 și sa nu consumam in cadrul ei decât proteine vegetale bune și o varietate de legume.
Nu vom consuma fructe decât in prima parte a zilei,vom reduce consumul de zahăr chiar spre deloc,hidratarea sa fie de asemenea 25-30 ml /kg corp ,miscarea sa fie și ea de minim 30 de minute pe zi.
Nu va axati pe consumul de pate,Crenvurști,sau diverse produse din comerț care sunt mult procesate.
Mâncați cât mai simplu și natural,includeți in meniuri soia,ciuperci,varza,broccoli,conopida,fasole roșie,castraveti,ardei,roșii,fasole verde,morcovi,avocado,linte,năut,quinoa,dovlecei,vinete ,ovăzhrișca,mei,mazare,amaranth,Chia,in,cânepa ,nuci,alune,caju,fistic,migdale,lapte vegetal și tot ceea ce este integral..măsura porțiilor sa fie una decenta,iar cantitatea de carbohidrați ingerată zilnic  sa nu fie mai mare de 120 gr zilnic .

1652794023_WhatsAppImage2021-02-23at06_39_50.thumb.jpeg.bc1c35f074bee3f583987eb3488a8b8e.jpeg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...