Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitură cu bulion, de post.


Recommended Posts

Pentru foi.:
-4linguri de pasta de bulion.
-5linguri de ulei (eu am făcut cu ulei de cocos)
-10 gr de bicarbonat de sodiu stins în oțet.
-100gr gr de îndulcitor (eu folosesc eritrit).
-200ml apa minerala.
-esență.
-150gr faina de cocos.
-faina integrala.(puteți folosi orice tip de faina, eu am preferat sa pun și de cocos, pentru a reduce cantitatea de carbohidrați ).
Se amesteca toate ingredientele, și se adaugă faina pana când iese un aluat cu care se poate lucra la masa.. Se întind 3 foi și se coc pe fundul tăvii.
Crema:-500ml lapte de cocos (merge și apa).
-250 gr de gris (sau atât cât doriți sa iasă de tare sau moale)
-esență.
-150 gr îndulcitor.
-5 linguri de unt de cocos.
-dulceață (eu am pus de căpșuni)
Se pune laptele pe foc, se adaugă îndulcitor și esență, și când atinge punctul de fierbere, se adaugă grisul în ploaie, amestecând cu un tel sa nu se facă cocoloașe. Când este suficient de tare și fiert, se ia grisul de pe foc, și se adaugă untul de cocos (sau ulei, sau margarina).se mixează bine pana când devine cremos.
Jumătate din crema de gris se amesteca cu dulceață după gust, și se umplu foile. (eu am oprit și pentru pus deasupra).
Se pune prăjitura la rece, acoperita, peste care se pune ceva greu, sa se poată presa, și sa absoarbă crema. Se taie a doua zi. Eu am pus și câteva linguri de crema cu dulceață deasupra, a doua zi.
53970460_2391570954400247_4225289805333790720_n.jpg.c0d2e4493cb7795f94d74589a364fd3c.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...