Monica Badea Posted March 5, 2021 Posted March 5, 2021 In diabetul zaharat,fie ca este de tip 1 sau 2,cea mai mare valoare o are Alimentația. Obiceiurile alimentare ale bolnavilor de diabet și nu numai ar trebui sa fie: -consumul de legume in creștere -consumul in cantități mici de zaharuri și cereale rafinate. -consumul de cereale integrale in detrimentul celor procesate. -evitarea alimentelor prăjite -evitarea produselor de patiserie -evitarea mezelurilor și includerea in dieta a cărnurilor slabe. -reducerea consumului de lactate și brânzeturi grase. O persoana cu diabet care consuma zahăr,creste rapid valoarea glicemica,de aceea primul lucru la care trebuie sa renunțe este zaharul. Indulcitorii artificiali ai zaharului trebuie evitați și nu numai de către diabetici..ei au o putere exagerat de mare de îndulcire deoarece se obțin pe cale chimica ..sunt foarte periculoși cei care conțin ciclamat,aspartam,sucraloză,zaharina. Cei mai buni înlocuitori de zahăr sunt cei naturali care au o putere foarte mică de îndulcire dar sunt naturali de regula au putine calorii sau deloc ..aceștia sunt :eritritol,xylitol,isomalt.,ștevia și pot fi consumați și de către diabetici. De asemenea diabeticii ar trebui sa renunțe și la fructele confiate deoarece conțin zahăr,la tot ceea ce înseamnă alb(pâine ,paste,orez,făina) Fructele pe care le consuma sa nu fie in cantități mari și nici prea dulci. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.