Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

DIETA DE 1200 DE CALORII!-Nr2❤️ Carbohidrați buni,proteine de calitate,grăsimi bune!


Monica Badea

Recommended Posts

Aceasta dieta are cu aproximație 1200 de calorii zilnic ,nu este o dieta care înfometează,nu Creează dezechilibre alimentare decât dacă se exagerează și se tine ani la rând.
Este o dieta care vine in ajutorul Dvs,are doar carbohidrați buni,grăsimi bune,proteine de calitate,nu produse procesate(mezeluri ..zahăr ,sau calorii goale).
Ca in orice alta dieta și aici este esențial sa se consume minim 2 l de apa pe zi,mișcare minim 30 de minute ,odihna minim 8 ore pe noapte,nu dormiți imediat după mese,nu consumați apa in timpul mesei,doar înainte sau după cu 15 minute...cafea și ceai neîndulcit puteți consuma in orice moment al zilei,cu adaosuri doar lipite de mese...cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19.
O parte din mese sunt cu Rețete pe care le găsiți in forumul nostru la secțiunea REȚETE DIETETICE,sau puteți întreba și va dăm linkuri cu Rețetele respective in caz ca nu le găsiți😁
Dacă se respecta porțiile,indicațiile ..se pot slabi pana la 5 kg lunar cu aceasta dieta,însă depinde așa cum spun de fiecare data,de vârsta,sex,afecțiuni,greutatea de la care Porniți și activitatea fizica ..

Ziua 1.
Mic dejun
-200 ml iaurt, 2 linguri de semințe de chia
-Fructe la alegere, nu mai mult de 150 gr
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-Ciorbă de perișoare de pui
-2 felii de pâine, dar nu albă
-Ciorba să fie aproximativ 500 ml
Gustare
-30 gr oleaginoase
Cina
-200 gr carne la grătar sau cuptor cu salată

Ziua 2
Mic dejun
-1 felie de pâine
-2 ouă fierte tari
-200 gr legume crude
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-200 gr pește la cuptor sau grătar
-1 felie de pâine
-salată de crudități
Gustare
-30 gr ciocolată amăruie
Cina
-ciorbă de legume 400 ml

Ziua 3
Mic dejun
-Terci de hrișcă sau de orice fel de cereale (vezi rețeta in forum)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-Carne la grătar 200 gr
-1felie de pâine
-legume crude 200 gr
Gustare
-150 ml iaurt natural
Cina
-200 gr salată de pește
-o legumă

Ziua 4
Mic dejun
-Omletă din două ouă
-200 gr salată de legume
-50 gr măsline
-1 felie de pâine
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-Lipie de in cu avocado și ton(vezi rețeta in forum)
Gustare
-Brioșă cu ovăz
Cina
-150 gr carne la grătar
-150 gr legume

Ziua 5
Mic dejun
-50 gr telemea
-1 felie de pâine
-50 gr zacuscă de legume
-70 gr avocado
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-300 gr budincă cu legume(vezi Rețeta in forum) -200 gr salată
Gustare
-30 gr oleaginoase
Cina
-150 gr ficăței de pui la cuptor
-200 gr salată

Ziua 6
Mic dejun
-Lipie de secara cu ton(vezi rețeta in forum)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-500 ml ciorbă de pui
-1 felie de pâine
Gustare
-Prăjitură cu ovăz și dulceață(vezi rețeta in forum)
Cina
-200 gr pește la grătar
-150 gr legume crude

Ziua 7
Mic dejun
-100 gr icre de pește cu ovăz (vezi rețetă in forum )
-60 gr pâine la tigaie fără drojdie (vezi rețetă in forum )
-150 gr legume
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-500 gr tocăniță cu carne și legume
Gustare
-25 gr ciocolată amăruie
Cina
-Ciorbă de legume

Made by MONICA BADEA❤️

1031431965_WhatsAppImage2021-03-06at14_29_18.thumb.jpeg.fcd17f096727b565bafd470d5436ffc5.jpeg

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...