Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

DIETĂ DE POST-nr2❤️


Monica Badea

Recommended Posts

Aceasta dieta nu este o dieta care înfometează,nu aduce dezechilibre alimentare și oferă organismului tot ceea ce are nevoie mai ales ca lipsesc proteinele animale .
Este o dieta care vine in ajutorul Dvs,are doar carbohidrați buni,grăsimi bune,proteine vegetale de calitate.
Ca in orice alta dieta și aici este esențial sa se consume minim 2 l de apa pe zi,mișcare minim 30 de minute ,odihna minim 8 ore pe noapte,nu dormiți imediat după mese,nu consumați apa in timpul mesei,doar înainte sau după cu 15 minute...cafea și ceai neîndulcit puteți consuma in orice moment al zilei,cu adaosuri doar lipite de mese...cina sa nu debuteze mai târziu de ora 19.
O parte din mese sunt cu Rețete pe care le găsiți in forumul nostru la secțiunea REȚETE DIETETICE,sau puteți întreba și va dăm linkuri cu Rețetele respective in caz ca nu le găsiți😁
Dacă se respecta porțiile,indicațiile ..se pot slabi pana la 3-4kg lunar cu aceasta dieta,însă depinde așa cum spun de fiecare data,de vârsta,sex,afecțiuni,greutatea de la care Porniți și activitate fizica .

 

Ziua 1 .
Mic dejun
-1 felie pâine sau 50 gr pâine la tigaie
-50 gr zacuscă de legume
-50 gr avocado
-150 gr legume
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-500 ml ciorba de legume fără paste sau cartofi
-1 felie pâine
Gustare
-25 gr oleaginoase
Cina
-300 gr ciuperci la cuptor cu cașcaval vegetal
-150 gr salată verde.

Ziua 2
Mic dejun
-50 gr brânză tofu
-200 gr legume
-50 gr pâine la tigaie
-50 gr măsline
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-500 gr varză călită cu legume
-100 gr mămăligă
Gustare
-2-3 biscuiți cu ovăz
Cina
-400 gr salată de legume
-1 iaurt vegetal

Ziua 3
Mic dejun
-300 gr budincă de chia (se hidratează peste noapte 2 linguri de semințe de chia în 200 ml lapte vegetal sau suc de fructe, după gust puteți adăuga îndulcitor și fructe proaspete)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-200 gr orez integral cu legume
-250 gr salată de crudități
Gustare
-2 clătite de hrișcă cu dulceață(rețeta in forum)
Cina
-Ciorbă de legume fără paste sau cartofi

Ziua 4
Mic dejun
-300 gr terci de ovăz și secara (100 gr fulgi de ovăz, 100 gr fulgi de secară,fierți pentru 15 minute în apa sau lapte vegetal, după răcire adăugăm miez de nucă ,îndulcitor și scorțișoară)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-400 gr legume la grătar -200 gr salata verde
-2 felii de pâine
Gustare
-25 gr oleaginoase
Cina
-Ciorbă de legume fără paste sau cartofi

Ziua 5
Mic dejun
-2 felii de pâine
-200 gr salată de legume
-100 gr guacamole (avocado pasat, zeamă de lămâie, sare, roșii cuburi și
ardei)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-300 gr humus
-150 gr salată
Gustare
-25 de gr de oleaginoase
Cina
-350 gr tocăniță de legume
 
Ziua 6
Mic dejun
-terci de hrișcă sau alte cereale(rețeta in forum)
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-Vânătă la cuptor umplută cu legume
-1 felie de pâine
Gustare
-150 ml iaurt vegetal
-15 gr miez de nucă
Cina
-400 gr legume la cuptor cu usturoi

Ziua 7
Mic dejun
-2 felii de pâine
-50 gr zacuscă de legume
-50 gr tofu
-150 gr ciuperci la cuptor cu usturoi
Gustare
-200 gr fructe
Prânz
-350 gr mâncare de hrișcă cu legume
-1 felie de pâine
Gustare
-25 gr oleaginoase
Cina
-400 gr mâncare de fasole verde cu legume.
După cum observați gustările sunt doar cu fructe(de la ora 10),iar gustările de după amiaza au oleaginoase care ajuta in primul rând in menținerea sațietății,au grăsimi bune și țin organismul in condiții bune .

Made by MONICA BADEA❤️

1145437556_WhatsAppImage2021-02-25at09_08_09.jpeg.f37eda2bc6bad6edbee5f8689db6139d.jpeg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.7a532f553504aa57abbe95c8cab92121.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...