Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

VARZA MURATĂ ȘI BENEFICIILE ADUSE ORGANISMULUI!


Monica Badea

Recommended Posts

Varza este  regina incontestabila printre legumele cu proprietăți benefice organismului,datorită calitatilor terapeutice antitumoral,antioxidante și antiinflamatoare.este un bun remineralizant și tonifiant și se poate consuma in stare cruda sau conservată.
In compoziția verzei murate se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți in varza proaspăta dar și microelemente,săruri minerale,fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentatie.
Simbioza dintre apa,sare și substanțele nutritive,minerale ,vitamine,da verzei multe proprietăți după conservare.
Varza murata este bogata in vitamine mai ales in provitamina A,vitaminele C și E dar și in fibre,elemente care asigura sănătatea celulelor.
Varza murată este şi un bun probiotic, alimentul fiind ajutat în acest sens de procesul de acid lactic, care păstrează varza murată. Câteva pahare de zeamă de varză pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei în cazul celor care se confruntă cu aşa ceva. În varza murată se găsesc aşa-numitele "bacterii prietenoase" care au rolul de a regla flora intestinală. Conţine foarte multe fibre şi de aceea ajută tranzitul intestinal.
 
Recomandări pentru constipaţie: se dizolvă două linguriţe de sare grunjoasă în 250 ml de moare şi se bea dimineaţa pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul şi a doua zi, tot dimineaţa.  Pentru diaree, se recomandă consumarea amestecului din părţi egale de suc de roşii proaspăt stors şi zeamă de varză.
 
Varza murată are proprietăţi de luptă împotriva cancerului. Un studiu al cercetătorilor finlandezi a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. S-a constatat de asemenea că glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative.

1959016366_WhatsAppImage2021-03-08at16_44_31.thumb.jpeg.7e248142898eaea3085d7ffe0cbacc02.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...