Monica Badea Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Ciorbă de fasole cu legume! Ingrediente și mod de preparare: -400 gr fasole boabe -1 linguriță bicarbonat -4 l apă -1 conservă de roșii tocate sau 3 linguri de pastă de tomate -1 linguriță cimbru uscat (e opțional ) -sare -20 ml ulei -2 cepe mare -1 ardei gras Am pus fasolea în apă cat să o acopere ,am adăugat bicarbonatul și am lăsat la foc până când a dat în 2-3 clocote ..am vărsat apoi toată apa și am spălat în 2-3 ape fasolea după care am pus-o la fiert în cei 4l de apă (eu pun apă de la început mai multă ..nu mai completez pe parcurs pt ca asta îngreunează fierberea ),am adăugat toate legumele tocate mai mare (nu mărunte ..puteți adăuga și morcovi dacă doriți ),apoi am pus sare și cimbru și am lăsat la foc mic cu capacul pus să fiarbă cam 45 de minute! Am potrivit de sare si cimbru și am adăugat cei 20 ml de ulei după care am oprit focul ! Fasolea trebuie încercată ..nu toată fasolea fierbe așa rapid ..,așadar opriți focul doar după ce fasolea e bine fiartă! 2 Quote
Recommended Posts