Monica Badea Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Brânza tofu este realizată din boabe de soia, prin procedee similare cu cele prin care laptele de origine animală se transformă în brânză. De aceea, textura este similară, însă gustul are o aromă diferită, mai echilibrată și ușor de integrat în multe preparate. Brânza de soia este o sursă excelentă de proteine vegetale. Din acest motiv este un substitut bun pentru carne, în perioadele de post sau pentru persoanele vegetariene. Tofu conține calciu, mangan, iod, triptofan, acizi grași Omega 3, seleniu, cupru, fosfor, magneziu, fier și antioxidanți. Pe lângă pește, soia este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega 3, esențiali pentru sănătatea inimii. Efectul antioxidant al brânzei tofu este dat de izoflavoni, compuși puternici existenți în toate produsele din soia, care combat radicalii liberi și susțin sistemul imunitar împotriva infecțiilor, tumorilor și efectelor nocive ale mediului. Tofu este săracă în calorii și poate fi o variantă ușoară pentru sursele de proteine. Poți înlocui brânza din salate cu tofu, o poți consuma la micul dejun și chiar la cină. Potolește rapid foamea Tofu este suficient de sățioasă încât să constituie baza unui prânz sau a unei cine. O poți combina cu diverse legume și sosuri ușoare și îți va potoli foamea pentru 4-5 ore. 4 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.