Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Margarina-pasta tartinabila ,dăunătoare sau nu?


Monica Badea

Recommended Posts

Fara ulei hidrogenat și margarina!

Oricat de ultra-mega-super-virgin este un ulei el este un produs procesat, cu densitate calorica maxima (mai mare decat untul sau slanina de porc)Cele mai multe uleiuri au un raport de omega 6 la omega 3 complet dezechilibrat, care alaturi de grasimea oxidata induce inflamatie si stress oxidativ. Din cele mai multe lipsesc vitaminele liposolubile si alti nutrienti(pentru ca sunt extrasi si vanduti separat). Uleiurile vegetale de proasta calitate pot fi incluse chiar si in produse cum ar fi imitatiile de branza feta sau paine. Margarina este toxica iar prajirea total contraindicata pentru sanatate.

Un exemplu de grasime trans industriala sau sintetica este margarina. Alimentele care contin sau sunt preparate cu ulei vegetal partial hidrogenat, cum ar fi produsele de patiserie, prajelile, snack-urile, biscuitii nu ar trebui sa se gaseasca in alimentatia unui pacient cu dislipidemie, deoarece ele duc la cresterea nivelului seric a colesterolului LDL, la scaderea colesterolului HDL si, in consecinta, creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Asadar chiar dacă reclama este una wow despre margarina si anumite uleiuri (gen palmier)și chiar dacă ea “conține “ omega 3 și 6 și ni se spune “o margarina sănătoasă și fără prea multe calorii “(are undeva la 180-200 calorii),de fapt este doar reclama ,ea fiind atent analizată de experți,s-a constatat ca este de fapt “o otrava “ care este adusă la un nivel de “aliment sănătos chiar și pentru copii”
Ani la rând s-a încercat ridicarea ei la un nivel înalt și s-a încurajat consumul ei mai ales in zile de post ,fiind un aliment ieftin și la îndemâna oricui.
Prin urmare rezultatele cercetării despre margarina sunt ca ea este nociva și nu poate aduce nimic bun organismului,asadar evitați cât de mult puteți consumul ei.


Grasimi trans se gasesc in mod natural si in laptele integral, unt, carne, de aceea ele ar trebui consumate in cantitate scazuta.

1774221153_WhatsAppImage2021-03-16at20_51_18.thumb.jpeg.3721f217d62e56b9525300be5905703c.jpeg

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...