Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

UNTURA-totul despre ea!


Monica Badea

Recommended Posts

Atunci când auzim cuvântul untură ne imaginăm imediat arterele sanguine înfundate
Grăsimile saturate au legaturi unice intre toate moculele de carbon ale lanțului de acizi grași.

Din acest motiv sunt cele mai stabile termic. Acest lucru se datorează faptului că legăturile unice sunt greu de rupt

Grăsimile mononesaturate au o legatura dublă, inlocuind o singură legatură din lantul de carbon, acestea fiind instabile și se rup la caldură.
Cele mai instabile grasimi sunt cele polinesaturate, deoarece au numeroase legături duble in lantul de carbon.

Cand legaturile din grăsimile mononesaturate sau polinesaturate se rup, acidul gras se oxideaza.

Grăsimile oxidate sunt daunatoare sănătății deoarece acestea generează radicali liberi, care deterioreaza celulele.

In timp ce in mod inevitabil avem unii radicali liberi in corpul nostru, ar trebui să reducem la minim aceste molecule dăunătoare pentru a ne proteja sănătatea....compozitia unturii este de: 40% grăsimi saturate, 50% grăsimi mononesaturate si 10% grăsimi polinesaturate. Procentul mare de grăsimi saturate din untura protejeaza grasimile mono si polinesaturate de oxidarea la caldură.

Din acest motiv untura de porc este excelentă pentru gătit si coacere.
Așa ca dacă ne gândim sa înlocuim untura cu un ulei hidrogenat doar pentru ca este “wow” pe piețe,ar trebui sa ne gândim de mai multe ori ..
Totuși ,nu vom face excese cu untura pentru ca este foarte calorică și poate face rău mai ales persoanelor cu diabet zaharat și probleme cardiologice..
O vom folosi in cantități mici ,rar,in preparate ,in niciun caz pentru prăjire.
 Mult mai corect este sa folosim o lingura de untura decât o lingura de margarina sau un ulei de palmier .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.6ebb8f9341a077bee93188a1ea52c764.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.3edeaa90c410d43903a1313d1a80ad49.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...