Monica Badea Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Ingrediente: -500 gr năut hidratat minim 12 ore (peste noapte) -1 ceapa tocata mărunt -50 ml ulei(eu am pus de măsline) -1 lingurița gelatina vegetală agar agar(optional ..se încheagă mai rapid și bine și nu se sfărâmă la tăiat dacă o adăugați) -sare. -ierburi aromatice sau orice fel de legume tăiate mărunt (eu am preferat-o simpla) Mod de preparare : -se scurge năutul de apa in care a stat minim 12 ore și se da la blender (se adauga in timp ce se blendeaza,500 ml apa) -după ce s-au spart boabele bine și se obține o compoziție ca de chec de groasa,se pune intr-o cratiță pe foc și se amesteca continuu...când începe sa se îngroașe(cam după 10 minute,se adauga ceapa ,și restul ingredientelor. -se mai lasă circa 10 minute pe foc,iar dacă alegeți sa puneti gelatina ,acum este timpul ..mai lăsați 2 minute pe foc,potriviți de sare și puneti compoziția in forma dorita. Dați preparatul la frigider pentru minim o ora. 1 Quote
Recommended Posts