Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente:
-500 gr năut hidratat minim 12 ore (peste noapte)
-1 ceapa tocata mărunt
-50 ml ulei(eu am pus de măsline)
-1 lingurița gelatina vegetală agar agar(optional ..se încheagă mai rapid și bine și nu se sfărâmă la tăiat dacă o adăugați)
-sare.
-ierburi aromatice sau orice fel de legume tăiate mărunt (eu am preferat-o simpla)

Mod de preparare :
-se  scurge  năutul de apa in care a stat minim 12 ore și se da la blender (se adauga in timp ce se blendeaza,500 ml apa)
-după ce s-au spart boabele bine și se obține o compoziție ca de chec de groasa,se pune intr-o cratiță pe foc și se amesteca continuu...când începe sa se îngroașe(cam după 10 minute,se adauga ceapa ,și restul ingredientelor.
-se mai lasă circa 10 minute pe foc,iar dacă alegeți sa puneti gelatina ,acum este timpul ..mai lăsați 2 minute pe foc,potriviți de sare și puneti compoziția in forma dorita.
Dați preparatul la frigider pentru minim o ora.

2060503005_WhatsAppImage2021-04-06at19_18_11.thumb.jpeg.c5fbb9241ab685234f79240ba4302dbf.jpeg

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...