Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

CEAIURI Și CONDIMENTE CARE AJUTA IN DIABET!


Monica Badea

Recommended Posts

Acesta este un articol general ,asta nu înseamnă ca toate persoanele pot avea rezultate la fel..de asemenea ajutorul medicului este cel care contează,ceaiurile sunt un plus de ajutor ...

Starea de prediabet se poate testa prin analize specifice de sânge: dacă la testarea glicemiei pe stomacul gol nivelul este între 100 și 125 mg/dl, atunci deja poate fi vorba de prediabet. De asemenea, dacă la testul de toleranță orală la glucoză nivelurile sunt cuprinse între 140-199 mg/dl, atunci poate fi vorba de prediabet.
Dacă ați observat în ultimele analize că nivelul glicemiei a început să crească ușor, puteți apela la ajutorul plantelor medicinale care au o acțiune hipoglicemiantă naturală.
Asta doar pana când primiți un ajutor specializat,diabetul se tratează 50% prin alimentație și ceaiuri ,restul de 50% cu ajutorul medicației corespunzătoare data de un specialist.

Atât fructele cât și frunzele de afin sunt benefice în ceea ce privește scăderea glicemiei și reducerea dozelor de insulină necesare zilnic. Eficiența acestei plante a fost confirmată de numeroase studii clinice. Astfel, în faza incipientă a diabetului zaharat, preparatele pe bază de afin sunt minune.

Frunzele de anghinare ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului. Se recomandă 2 sau 3 căni de infuzie de frunze pe zi, în cure de 20-30 de zile urmate de 20-30 zile de pauză. Această infuzie se prepară dintr-o cană cu apă clocotită și 1 linguriță de plantă.

Teci de fasole
Tecile se prepară sun formă de decoct: se mărunțesc și se fierb timp de 10 minute. Se folosește 1 lingură de teci de fasole la 1 cană cu apă și se beau câte 2 sau 3 căni pe zi.

În plus, este bine de știut că și unele condimente au efecte hipoglicemiante: cuișoarele, oregano, usturoi și scorțișoara.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.c90b2670eacf38a8996237c033193cf8.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.a06302499941efb16bcf457940ffb3b7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...