Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

PLACIINTE CU FĂINĂ DE IN ȘI UMPLUTURĂ DE CIUPERCI CU SOIA


Recommended Posts

INGREDIENTE:
Ø200 g de făină de in
Ø 100 g de făină integrală Ø 1 praf de sare
Ø 50 ml ulei
Ø apă clocotită
Pentru umplutură:
Ø 1 conservă de ciuperci Ø granule de soia
Ø 1 ceapă
Ø bulion
Ø sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune la "călit" 1 ceapă tocată mărunt cu o ceașcă de apă, se adaugă ciupercile tocate mărunt și granulele de soia care au fost hidratate în prealabil, sare și bulion. După 20 de minute se oprește focul și se lasă la răcit. Într-un bol se pune făina cu un praf de sare și se adaugă apă clocotită până când obținem un aluat elastic bun de întins pe masă. Adăugăm și uleiul și frământăm 2-4 minute. După ce s-a odihnit 15 minute, întindem pe masă coca, tăiem pătrate mari, punem umplutura de ciuperci și lipim în forma dorită cu o furculiță. Coacem plăcintele 20 de minute la 180 de grade.

1933512614_WhatsAppImage2021-04-07at18_47_29.thumb.jpeg.b4f6ccd5aa66b0d77940945f85146917.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...