Monica Badea Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Ingrediente :-2 banane bine coapte -100 gr făina integrala sau de care doriți -1praf de copt -50 gr îndulcitor sau miere -esența -100 ml apa Crema :-griș cu lapte vegetal îndulcit după gust ,poate fi și cu apa dacă nu aveți lapte vegetal Jeleu :-300 gr căpșuni -50 ml apa -1 lingura agar agar(gelatina vegetală ) -2 linguri de miere Mod de preparare -se pun toate Ingredientele pentru blat la blender și se amesteca 2-3 minute Se da compoziția pentru 30-35 de minte la cuptor la 180 de grade. In timp ce se coace blatul ,facem grișul cu lapte și îl dam la rece,nu uitam însă sa îl mestecam la fiecare 2-3 minute sa nu prindă crusta. După ce s-a copt blatul,adăugăm grișul și nivelam precum o crema .Dam prăjitura la rece,timp in care facem și jeleul. Se dau la blender căpșunile cu apa și mierea..pe foc se pune gelatina vegetală cu 150 ml de apa și se fierbe la foc mic 2-3 minute. Se amesteca imediat gelatina cu pasta de căpșuni și se adauga după 2 minute peste prăjitura. Se lucrează rapid deoarece agar agar încheagă orice preparat in 3-5 minute. Dam prăjitura la rece și o putem tăia după 30 de minute. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.