Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

PRĂJITURA CU JELEU DE CĂPȘUNI !


Recommended Posts

Ingrediente :
-2 banane bine coapte
-100 gr făina integrala sau de care doriți
-1praf de copt
-50 gr îndulcitor sau miere
-esența
-100 ml apa
Crema :-griș cu lapte vegetal îndulcit după gust ,poate fi și cu apa dacă nu aveți lapte vegetal
Jeleu :-300 gr căpșuni
-50 ml apa
-1 lingura agar agar(gelatina vegetală )
-2 linguri de miere
Mod de preparare
-se pun toate Ingredientele pentru blat la blender și se amesteca 2-3 minute
Se da compoziția pentru 30-35 de minte la cuptor la 180 de grade.
In timp ce se coace blatul ,facem grișul cu lapte și îl dam la rece,nu uitam însă sa îl mestecam la fiecare 2-3 minute sa nu prindă crusta.
După ce s-a copt blatul,adăugăm grișul și nivelam precum o crema .Dam prăjitura la rece,timp in care facem și jeleul.
Se dau la blender căpșunile cu apa și mierea..pe foc se pune gelatina vegetală cu 150 ml de apa și se fierbe la foc mic 2-3 minute.
Se amesteca imediat gelatina cu pasta de căpșuni și se adauga după 2 minute peste prăjitura.
Se lucrează rapid deoarece agar agar încheagă orice preparat in 3-5 minute.
Dam prăjitura la rece și o putem tăia după 30 de minute.

2045355808_WhatsAppImage2021-04-08at20_39_21.thumb.jpeg.07e3001ed6f0426a6758d81ec0cce20b.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...