Monica Badea Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Ingrediente : -300 gr faina de hrisca (sau hrisca rasnita) -150 gr fulgi de orz râsniti -1cub mic de drojdie proaspăta. -1 lingura de faina -50 mil ulei (eu am pus de cocos dezodorizat) -3linguri de semințe diverse. -sare. -apa calda. Mod de preparare :amesteca lingura de faina cu drojdia și putina apa calda și se lasă 10 minute la odihna. Se adaugă apoi peste faina de hrisca și fulgii de ovăz, se amesteca și se adaugă rand pe rand sare,ulei, semințe și apa calda pana când obținem un aluat moale dar nu lichid, moale încât îl punem în tava la crescut cu ajutorul unei linguri. Se da la dospit pentru o ora sau pana când își dublează volumul, apoi se presară deasupra după preferința semințe dar nu înainte de a unge cu puțin ulei. Coacem pâinea la 180 grade până când trece testul scobitorii, ținând deasupra hârtie de copt sa nu se arda, deoarece necesita un timp de coacere mai mare decât o pâine din faina.,altfel rămâne umeda în interior. 3 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.