Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitura cu căpșuni și ciocolata(de post)!


Recommended Posts

Ingrediente :
Pentru blat :-100 gr nuca măcinată
-2 banane bine coapte
-150 gr făina integrala (puteți pune de care doriți)
-50 ml apa
-esența
-praf de copt
-2-3 linguri ulei
Se amesteca toate Ingredientele și se pune compoziția in forme(eu am pus in forme de brioșe ceva mai mari),apoi se da la cuptor pentru 30 de minute(in forme sa nu fie mai mult de un deget ,pe lat de compoziție,avem nevoie de un blat subțire)
Cât timp se coace blatul,facem crema ,din:
-200 ml lapte vegetal sau apa
-esența
-100 gr îndulcitor (sau zahăr de care doriți)
-5 linguri de amidon de porumb
-zeama de lămâie
Punem Ingredientele pe aragaz intr-o crăticioară,mai puțin zeama de lămâie.și fierbem la foc mic pana când se îngroasa,când luam de pe foc adăugăm zeama de lămâie după gust.
Când începe sa se răcească,turnam compoziție peste blatul din forme gata copt,astfel încât sa ajungem pana la jumătatea formei(in înălțime),după care dam la rece.
Pe aragaz punem 1 lingura de gelatina vegetală(agar agar) și o fierbem pentru 2 minute in 150 ml de apa.
La blender dam 200 gr de căpșuni cu o lingura de miere ,peste care adăugăm gelatina calda.
Turnam jeleul peste prăjitura din forme și dam imediat la rece.
Ciocolata o realizam din:
-5 linguri de pudra de roșcove sau cacao,esența,3 linguri de îndulcitor,50 ml apa și 3 linguri de ulei de cocos(dacă nu sunteți la dieta puteți adauga unt însă nu va mai fi de post)
Fierbem la foc mic aproximativ 5 minute și lăsam alte 5 minute la odihna ,apoi adăugăm peste prăjituri.
Dam din nou la rece și când se încheagă bine ciocolata,este numai buna de consumat.

1054396103_WhatsAppImage2021-04-12at14_06_02.thumb.jpeg.7dc3116d817c36264ac49856fd192974.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...