Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

OBEZITATEA -ARTERELE INIMII SE ÎNFUNDA ȘI POT DUCE LA DECES-CAUZE ȘI REMEDII!


Monica Badea

Recommended Posts

Arterele se blochează de la o anumită vârstă, atunci când încep să se manifeste efectele tuturor obiceiurilor dăunătoare pe care le-am avut pe parcursul vieții, cum ar fi consumul de grăsimi nesănătoase, obezitatea și multe altele. În articolul de azi îți explicăm de ce se înfundă arterele și care sunt consecințele acestui fapt. În plus, îți oferim mai multe sugestii de sucuri și ceaiuri care curăță arterele.

De ce se blochează arterele?
De-a lungul anilor, arterele tind să acumuleze grăsimile din corp, la nivelul lor formându-se o placă ce învelește pereții interiori ai acestor vase sanguine și care provoacă pierderea elasticității lor.
Există anumiți factori care influențează declanșarea acestei probleme de sănătate:

Fumatul
Colesterolul și trigliceridele mărite
Hipertensiunea arterială
Sedentarismul
Obezitatea
Diabetul
Stresul
Consumul de alimente bogate în grăsimi saturate
Ereditatea
Riscuri serioase pentru sănătate
Arterele înfundate reprezintă o problemă de sănătate ce se dezvoltă treptat, dar care poate avea consecințe foarte grave. Acestea împiedică transportul unei cantități suficiente de sânge și de oxigen către inimă, provocând în cele din urmă angină sau infarct miocardic.

Prin urmare, este important să eviți factorii de risc și să te obișnuiești să consumi în mod regulat sucuri și ceaiuri medicinale care ajută la curățarea arterelor în mod natural.

Cele mai bune fructe și plante pentru sucuri și ceaiuri care curăță arterele

Păducel

Această plantă este folosită de secole întregi pentru protejarea inimii și a arterelor. Datorită conținutului său ridicat de flavonoide, minerale, dopamină și multe altele, păducelul ajută la dilatarea arterelor coronare și la îmbunătățirea circulației.

Tocmai de aceea ceaiul de păducel se află pe lista de ceaiuri care curăță arterele, fiind recomandat pentru tratarea tahicardiei, aritmiei, migrenelor și hipertensiunii arteriale.

Păducelul este ușor sedativ, ajutând la calmarea sistemului nervos și la combaterea insomniei. Consumă această plantă sub formă de ceai.
Mușețel

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare tipuri de ceai din lume, fiind cunoscut pentru abilitatea sa de a calma sistemul nervos și de a îmbunătăți digestia. În plus, mușețelul dilată arterele și reduce inflamațiile, ajutând la îmbunătățirea circulației.

Ceaiul de mușețel scade tensiunea arterială și nu poate lipsi din lista de ceaiuri care curăță arterele. .
Țelină

Țelina este bogată în vitaminele A, C și E și în minerale precum zincul și seleniul, ce protejează sângele. În plus, țelina conține ftalide, compuși ce relaxează mușchii din jurul arterelor, stimulând vasodilatarea și circulația sanguină.
Țelina este unul dintre cele mai bune alimente detoxifiante, întrucât contribuie la eliminarea toxinelor și a excesului de apă, având proprietăți laxative.

Sucul de țelină are un gust delicios și poate fi folosit în combinație cu fructe ca merele, perele sau ananasul.
Pere

Acest fruct dulce și răcoritor este extrem de benefic pentru artere. Perele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Conținutul lor ridicat de potasiu dilată arterele și vasele de sânge, previne formarea cheagurilor și îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular.
Întrucât conține multă apă și este dulce, para poate fi adăugată în sucuri, nemaifiind necesar niciun alt îndulcitor.

Perele organice sunt cu atât mai bune, deoarece și coaja acestui fruct este bogată în nutrienți benefici.
Ananas

Ananasul acționează în același mod ca și perele, deoarece este bogat în potasiu și controlează tensiunea arterială. În plus, ananasul este un fruct tropical util în lupta împotriva obezității, contribuind la pierderea treptată în greutate.

Poți să consumi ananas ca atare. Sucul de ananas îți permite să absorbi nutrienții acestuia pe parcursul întregii zile.

Sucul de ananas din comerț este mai dulce decât cel preparat acasă, dar poți să încerci să alegi un fruct mai copt. Poți, de asemenea, să îl folosești ca ingredient în alte băuturi ce tratează diverse probleme de sănătate.
 

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.674171b65a9982fe41a87992b3ef69ec.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.d8ff7f40fed1d1417cc40b48385b33f0.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...