Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

OBEZITATEA -ARTERELE INIMII SE ÎNFUNDA ȘI POT DUCE LA DECES-CAUZE ȘI REMEDII!


Monica Badea

Recommended Posts

Arterele se blochează de la o anumită vârstă, atunci când încep să se manifeste efectele tuturor obiceiurilor dăunătoare pe care le-am avut pe parcursul vieții, cum ar fi consumul de grăsimi nesănătoase, obezitatea și multe altele. În articolul de azi îți explicăm de ce se înfundă arterele și care sunt consecințele acestui fapt. În plus, îți oferim mai multe sugestii de sucuri și ceaiuri care curăță arterele.

De ce se blochează arterele?
De-a lungul anilor, arterele tind să acumuleze grăsimile din corp, la nivelul lor formându-se o placă ce învelește pereții interiori ai acestor vase sanguine și care provoacă pierderea elasticității lor.
Există anumiți factori care influențează declanșarea acestei probleme de sănătate:

Fumatul
Colesterolul și trigliceridele mărite
Hipertensiunea arterială
Sedentarismul
Obezitatea
Diabetul
Stresul
Consumul de alimente bogate în grăsimi saturate
Ereditatea
Riscuri serioase pentru sănătate
Arterele înfundate reprezintă o problemă de sănătate ce se dezvoltă treptat, dar care poate avea consecințe foarte grave. Acestea împiedică transportul unei cantități suficiente de sânge și de oxigen către inimă, provocând în cele din urmă angină sau infarct miocardic.

Prin urmare, este important să eviți factorii de risc și să te obișnuiești să consumi în mod regulat sucuri și ceaiuri medicinale care ajută la curățarea arterelor în mod natural.

Cele mai bune fructe și plante pentru sucuri și ceaiuri care curăță arterele

Păducel

Această plantă este folosită de secole întregi pentru protejarea inimii și a arterelor. Datorită conținutului său ridicat de flavonoide, minerale, dopamină și multe altele, păducelul ajută la dilatarea arterelor coronare și la îmbunătățirea circulației.

Tocmai de aceea ceaiul de păducel se află pe lista de ceaiuri care curăță arterele, fiind recomandat pentru tratarea tahicardiei, aritmiei, migrenelor și hipertensiunii arteriale.

Păducelul este ușor sedativ, ajutând la calmarea sistemului nervos și la combaterea insomniei. Consumă această plantă sub formă de ceai.
Mușețel

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare tipuri de ceai din lume, fiind cunoscut pentru abilitatea sa de a calma sistemul nervos și de a îmbunătăți digestia. În plus, mușețelul dilată arterele și reduce inflamațiile, ajutând la îmbunătățirea circulației.

Ceaiul de mușețel scade tensiunea arterială și nu poate lipsi din lista de ceaiuri care curăță arterele. .
Țelină

Țelina este bogată în vitaminele A, C și E și în minerale precum zincul și seleniul, ce protejează sângele. În plus, țelina conține ftalide, compuși ce relaxează mușchii din jurul arterelor, stimulând vasodilatarea și circulația sanguină.
Țelina este unul dintre cele mai bune alimente detoxifiante, întrucât contribuie la eliminarea toxinelor și a excesului de apă, având proprietăți laxative.

Sucul de țelină are un gust delicios și poate fi folosit în combinație cu fructe ca merele, perele sau ananasul.
Pere

Acest fruct dulce și răcoritor este extrem de benefic pentru artere. Perele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Conținutul lor ridicat de potasiu dilată arterele și vasele de sânge, previne formarea cheagurilor și îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular.
Întrucât conține multă apă și este dulce, para poate fi adăugată în sucuri, nemaifiind necesar niciun alt îndulcitor.

Perele organice sunt cu atât mai bune, deoarece și coaja acestui fruct este bogată în nutrienți benefici.
Ananas

Ananasul acționează în același mod ca și perele, deoarece este bogat în potasiu și controlează tensiunea arterială. În plus, ananasul este un fruct tropical util în lupta împotriva obezității, contribuind la pierderea treptată în greutate.

Poți să consumi ananas ca atare. Sucul de ananas îți permite să absorbi nutrienții acestuia pe parcursul întregii zile.

Sucul de ananas din comerț este mai dulce decât cel preparat acasă, dar poți să încerci să alegi un fruct mai copt. Poți, de asemenea, să îl folosești ca ingredient în alte băuturi ce tratează diverse probleme de sănătate.
 

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.674171b65a9982fe41a87992b3ef69ec.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.d8ff7f40fed1d1417cc40b48385b33f0.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...