Monica Badea Posted April 14, 2021 Posted April 14, 2021 Crema de zahar ars: -500ml lapte dulce. -5oua. -100gr îndulcitor (green sugar). -10 caramele Green sugar. -3 linguri de pudra de roșcove. Blat:-5 ouă 5 linguri green sugar. 2linguri făină de secară. 2linguri tărâțe de ovăz măcinate 1lingura amidon de porumb. 1praf de copt. Esența Mod de preparare:- se pun într-un vas pe foc caramelele și pudra de roșcove la topit.Dupa ce s-au topit bine ,se întind pe pereții vasului asemenea zahărului ars. Între timp se bat într-un bol ouăle cu îndulcitorul și laptele dulce,și se toarnă în vasul cu caramele. Se da la cuptorul încins la bain marie până când prinde deasupra o pojghiță. Blatul:-se bat albușurile spumă cu îndulcitorul,apoi se adaugă pe rând gălbenușurile,faina, târâta,amidonul ,praful de copt și esența și se amestecă ușor să nu se lase compoziția. Se scoate vasul din cuptor,și în momentul când crema e deja legata,se adaugă compoziția blatului. Se da la cuptor pentru 25-30 min la foc mediu. După ce se răcește ,se răstoarnă pe o farfurie, asemenea unui diplomat, astfel încât crema de zahar ars sa fie deasupra. Se ornează cu orice doriti (eu am ales nuca de cocos). Se da la rece și servește după aproximativ 2 ore. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.