Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

DE CE NU SE COMBINA FRUCTELE ACIDE CU CELE DULCI?


Monica Badea

Recommended Posts

Știu că este greu de crezut, dar mâncând combinații de fructe incompatibile vă pot face să vă îmbolnăviţi. Deci, dacă acesta este cazul, cum puteți consuma fructele fără să vă îmbolnăviți?
Pentru că atunci când mâncați anumite fructe în combinație cu alte alimente, corpul dumneavoastră produce toxine și reacții chimice dăunătoare organismului.
Aceste toxine pot duce la boli serioase.
Astfel, prima regulă este de a acorda atenție diferitelor combinații pe care le puteți suporta atunci când consumați fructe;

Combinațiile corecte vor promova sănătatea, în timp ce combinațiile greșite vor genera boală.
Aceasta se datorează anumitor incompatibilități între proprietăţile alimentelor, care pot fi clasificate ca fiind chimice și fizice: *

Incompatibilitatea chimică : Unul în care se formează elemente toxice în timpul procesului de digestie, o parte din substanțele nutritive găsite în alimentele, sunt incompatibile chimic între ele *
Incompatibilitate fizică : Unul în care unele alimente încetinesc digestia altora, determinând amestecul să rămână mai mult decât este necesar în tractul digestiv, adică în stomac și intestine. Un exemplu ar fi alimentele făinoase și acide la aceeași masă.
Clasificarea fructelor

Este important să cunoașteți diferitele grupuri în care sunt clasificate fructele, deoarece această clasificare vă va ajuta să le combinați în mod corespunzător. Fructele sunt în general clasificate ca:

Fructele acide : Aceste fructe sunt bogate în acizi. Nu toate fructele acide conțin acid citric, ca în cazul ananasului. Fructele acide includ portocale, grapefruit, ananas, mandarine, lămâi, roșii, kiwi și căpșuni.
Fructe acide slabe: Acizii din aceste fructe nu sunt la fel de puternici ca fructele acide . Fructele acide slabe includ caise, prune, struguri, mere verzi, pere, nectarine, piersici, cireșe și mango.

Fructe dulci : Aceste fructe nu conțin acizi. Printre ele găsim banane coapte, toate fructele uscate, mango copt, cherimoya, strugurii dulci și smochine.
Fructe neutre : Sunt cele mai bogate în proteine, vitamine, săruri minerale și uleiuri. Fructele neutre sunt avocado, papaya și fructe cu coajă lemnoasă. Fii conștient de anumite amestecuri între fructe Fructele proaspete sunt ușor digerate, deoarece au un conținut scăzut de proteine, amidon și grăsime, în timp ce conținutul mare de apă, enzime și vitamine, caracteristici care le fac să se absoarbă rapid prin intestin. Datorită absorbției lor rapide, fructele nu ar trebui să fie consumate imediat după mese, deoarece acestea vor sta pe partea superioară a celorlalte alimente din stomac și vor fermenta. Deși este mai bine să se mănânce fructele singure, ele pot fi tolerate atunci când sunt ingerate cu alte alimente care prezintă condiții digestive similare.
Următoarele sunt câteva reguli pe care le puteți urma, atunci când mâncați fructe pentru a preveni formarea toxinelor:
Fructele acide și acide slabe: Este cel mai bine să nu le combinați cu alte alimente. În special, nu le combinați cu fructe dulci sau alimente cu amidon, cum ar fi cartofi, pâine, orez, porumb, biscuiți, cereale, dovleac, linte sau grâu. Le puteți combina, totuși, cu proteine animale cum ar fi carnea roșie, carnea de pui, pește, ouă, brânză și nuci,asta in cazuri in care realizati toppinguri ,sosuri pentru preparate
Fructe dulci: Pot fi combinate între ele. Fructele dulci nu sunt compatibile cu fructele acide; Când acizii se amestecă cu zaharurile, ele rămân mai lung în intestin și are loc fermentarea toxică. În plus, formarea de glucoză durează mai mult. Nu amestecați fructele dulci cu brânză, iaurt, nuci, semințe, fasole, carne de pui, pește, carne roșie, ouă și nucă de cocos!
Fructe neutre, alune, migdale, arahide și fructele dulci la aceeași masă vor provoca întotdeauna indigestie care poate dăuna ficatului. Atunci când uleiurile din fructele neutre se combină cu zaharurile de fructe dulci, ele produc compuși toxici dăunători celulelor corpului.
Fructele neutre pot fi combinate între ele.

Combinații pe care ar trebui să le eviți:
1. Portocale și morcovi : pot provoca funcționarea defectuoasă a ficatului. Acestea cresc producția de bilă, cresc substanțele care dăunează rinichilor și pot provoca arsuri la stomac.
2. Ananas și produse lactate : Această combinație este destul de toxică pentru organism.
3. Papaya și lămâi : Poate genera probleme cu hemoglobina, provocând anemie.
Recomandări generale de urmat când se mănâncă fructe la o masă:
1. Mănâncă fructe înainte de masă, nu după
2. Nu vă răsfățați cu sucuri din fructele acide
 3. Nu luați suc de fructe după o masă. Puteți bea cu o oră înainte de masă.
4. Nu amestecați fructe și legume la aceeași masă.
5. Nu amestecați portocalele cu alte fructe.
6. Fructele citrice ar trebui să fie consumate dimineața.
7. Fructele dulci pot fi consumate în orice moment al zilei dar de preferat pana in ora 16.
8. Fructele ar trebui să fie mâncate coapte de cei cu probleme digestive
Pentru o salată de fructe nutritivă și gustoasă, puteți amesteca următoarele fructe: papaya, mango copt, pere, smochine, măr roșu, piersici, banane, nectarine și cireșe proaspete
Multe studii științifice au arătat că, atunci când oamenii consumă cantități adecvate de fructe, se produce o scădere substanțială a numeroaselor afecțiuni cronice comune. Rețineți însă că combinațiile de fructe incompatibile pot duce la boală.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.0dae404db98a993da9570abab2895ae3.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.90cbe7987d50e2306536d4564a5d0ccf.jpg

sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...