Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cum îți poți accelera metabolismul?

Accelerarea metabolismului este unul dintre scopurile principalele ale persoanelor aflate la dietă sau pentru cele care încearcă să se mențină la o greutate ideală. În timp ce unele persoane au un metabolism accelerat moștenit pe cale genetică, alte persoane se luptă cu un metabolism mai lent
De asemenea, există diferențe de sex când vine vorba de metabolism. Așadar, bărbații tind să ardă mai multe calorii zilnic decât femeile, chiar și atunci când se află în stare de repaus.

În plus, pentru majoritatea persoanelor, metabolismul începe să încetinească, gradual, după împlinirea vârstei de 40 de ani. Deși nu putem controla fondul genetic, înaintarea în vârstă sau sexul, poți face apel la anumite trucuri și soluții de accelerare a metabolismului. Iată câteva dintre opțiuni mai jos.

1.    Clădește masă musculară

Corpul arde în mod constant calorii, chiar și atunci când nu faci nimic. Aici vorbim despre rata metabolică bazală, care reprezintă numărul de calorii pe care îl arzi în mod natural, fără un efort deosebit - mai precis, de câte calorii are nevoie organismul pentru a te menține în viață, în parametri normali. Persoanele cu o masă musculară dezvoltată au, de regulă, o rată metabolică bazală mai crescută.

Fiecare kilogram de masă musculară folosește aproximativ șase calorii pe zi doar pentru a se întreține, în timp ce fiecare kilogram de grăsime arde numai două calorii pe zi. Această mică diferență poate conta foarte mult, în timp. Așadar, după o sesiune de antrenament de rezistență, mușchii sunt activați la nivelul întregului corp, crescând rata metabolică zilnică și contribuind la creșterea ratei metabolice bazale.

2.Bea mai multă apă

Organismul are nevoie de apă pentru a procesa caloriile consumate. Atunci când ești deshidratată, metabolismul începe să își încetinească activitatea.
Potrivit cercetărilor, adulții care beau minim opt pahare de apă pe zi ard mai multe calorii față de cei care beau patru pahare de apă sau mai puțin.

Pentru a te menține hidratată, încearcă să bei un pahar de apă sau o băutură neîndulcită înainte de fiecare masă și gustare. De asemenea, consumă fructe și legume proaspete, care conțin în mod natural apă.

3 Consumă gustări inspirate

De multe ori, atunci când mănânci poți ajuta organismul să slăbească. Poate suna paradoxal, dar ceea ce se întâmplă, de fapt, este că atunci când mănânci mese bogate, cu diferență de câteva ore între ele, metabolismul încetinește în intervalul dintre mese. Prin urmare, atunci când mănânci o gustare sau o masă mai mică la fiecare trei sau patru ore, metabolismul este stimulat și astfel ajungi să arzi mai multe calorii în cursul unei zile.

În plus, oamenii de știință sunt de părere că persoanele care iau gustări regulate mănâncă mai puțină mâncare la mesele principalele, ceea ce poate fi, de asemenea, de ajutor

4.  Condimentează-ți mâncarea

Alimentele picante conțin substanțe chimice naturale care pot stimula metabolismul și crește, pe această cale, numărul de calorii arse. Așadar, dacă vrei să îți accelerezi metabolismul, este indicat să adaugi la mâncarea gătită o linguriță de ardei iute, de fulgi de chili sau alt condiment picant preferat.

Efectele sunt temporare, dar dacă mănânci alimente picante în mod frecvent, este posibil ca beneficiile acestora să aibă un impact de termen lung asupra ratei metabolice.

Poți încerca să îți condimentezi pastele preferate, supele, mâncărurile gătite și chiar ouăle de la micul dejun.

5.Consumă proteine din plin

Organismul arde mai multe calorii prin consumul de proteină decât prin consumul de carbohidrați. Astfel, ca parte dintr-o dietă echilibrată, poți înlocui o parte din carbohidrați cu alimente bogate în proteine de calitate, care pot stimula metabolismul în timpul mesei.

Printre sursele de proteine de calitate se numără și carnea slabă de vită, carnea de curcan și de pui, peștele, brânza tofu, nucile, fasolea, ouăle și lactatele cu un conținut scăzut de grăsimi.

6.Evită dietele foarte restrictive

Dietele foarte restrictive sunt, de regulă, cele care impun un consum de sub 1000 calorii la femei, respectiv 1500calorii sau mai puțin, la bărbați. Deși se pot obține rezultate remarcabile în ceea ce privește greutatea corporală, aceste diete nu ajută metabolismul și te pot priva de nutrienți esențiali.
În plus, atunci când pierzi multă masă musculară, corpul ajunge să ardă mai puțin calorii, așa încât, după dietă, riscul de îngrășare este mult mai crescut.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.a1cd8eece7337702a2c76a4111aab64d.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.1af8b6d909d6ec926da83e0529dbd28e.jpg

sursa

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...