Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

INDICELE GLICEMIC (IG)ȘI IMPORTANȚA LUI IN SLĂBIRE !


Monica Badea

Recommended Posts

Indicele glicemic (IG) reprezintă un sistem care clasifică alimentele bogate în hidrați de carbon (glucide), în funcție de abilitatea acestora de a influența nivelul glicemiei.
Astfel, alimentele și băuturile care conțin hidrați de carbon cu absorbție sangvină rapidă după ingestie au un IG crescut.
Cea mai rapidă este glucoza pură, de aceea indexul ei glicemic este considerat 100.

În concluzie, există glucide care devin cei mai buni prieteni sau cei mai înverșunați dușmani ai siluetei.
Pentru a le digera, organismul face apel la un sistem complex, în care elementul principal este insulina, un hormon produs de pancreas. După ingerarea unui aliment care conține glucide, nivelul glicemiei crește.
Acest lucru stimulează pancreasul să declanșeze eliberarea de insulină.
Acest hormon va prelua zahărul excedentar din organism și-l vă stoca în ficat și în celulele organismului.

Pentru a slăbi trebuie să alegem alimentele cu IG sub 50.

O atenție deosebită trebuie acordată și asocierii acestor glucide cu proteinele și lipidele, cum ar fi: mezelurile, carnea grasă, brânzeturile grase, deoarece acestea pot modifica IG-ul unor alimente. Grăsimile sunt permise cu o singură condiție: niciodată să nu fie asociate cu glucide cu IG ridicat, care sunt direct stocate de către organism.

Cele trei mese recomandate pe zi trebuie să fie compuse din proteine, lipide și glucide cu IG foarte scăzut ,la fel ca și gustările.

Mic ghid pentru IG al alimentelor
Lactate
Fructe    -Legume    
Făinoase și leguminoase

caise proaspete -57
caise în compot- 64
caise uscate – 31
ananas – 66
banană verde – 45
banană coaptă – 66
cireșe – 22
curmale – 103
smochine proaspete – 35
smochine uscate – 40
căpșuni – 25
zmeură – 25
coacăze – 25
pepene galben – 65
portocală – 44
grepfrut- 25
papaya – 58
pepene verde – 72
piersică – 42
pară – 38
mar proaspăt – 38
prună – 39
strugure proaspăt – 46
strugure uscat (stafide) – 64
kiwi – 52
mango- 50
mandarine- 45
mure- 25
usturoi – 30
vinete-20

pâine albă – 70
pâine fără gluten – 90
brioșă – 70
pâine de secară – 65
pâine neagră – 40
pâine integrală – 40
cereale cu ciocolată – 77
musli fără zahăr – 50
fulgi de ovăz – 49

lapte gras – 27
lapte degresat – 32
iaurt 0,1% grăsime – 14
lapte de soia – 31

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7519e6fd8928af0209a8d66e89356cf6.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.83dfbf1d6e76d8732a6de56a997c8d3d.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...