Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Dieta vegana ii poate ajuta pe diabetici să-și țină boala sub control!


Monica Badea

Recommended Posts

Dieta vegană îi ajută pe diabetici să țină boala sub control

Studiile arată că veganismul îi ajută pe diabetici să își reducă greutatea corpului și să țină glicemia sub control. Totodată, un studiu a descoperit și că o alimentație bazată în principal pe alimente de origine vegetală îi ajută pe oameni să își îmbunătățească starea de spirit.
Beneficiile dietei vegane erau cunoscute, însă acum există cercetări care sugerează că eliminarea produselor lactate și a produselor din carne pot ține diabetul de tip 2 sub control. Pacienții care urmează o dietă bazată în principal pe alimente vegetale ori pe o dietă vegana au avut un control mai bun asupra glucozei din sânge (glicemiei) și au reușit să dea jos aproape de două ori mai multe kilograme decât pacienții care urmau alte diete, potrivit unei analize ample ce a avut în vedere mai multe studii.
Totodată, au existat dovezi care arată că o dietă bazată în principal pe alimente vegetale îmbunătățește dispoziția oamenilor și ar putea să încetinească afectarea progresivă a nervilor sistemului periferic, asociată cu diabetul zaharat, mai spun cercetătorii.

Dacă suferi de diabet zaharat și vrei să știi mai multe despre opțiunile pe care ți le oferă dieta vegană, trebuie să știi mai întâi că această dietă este susținută de dovezi științifice
Un regim alimentar bazat pe alimente vegetale, pe alimente integrale include, în general, leguminoase, cereale integrale, fructe, legume și nuci, iar toate acestea sunt bogate în fibre. S-a descoperit, de-a lungul timpului, că toate aceste elemente sunt protective, adică protejează organismul împotriva diabetului

Cerealele integrale, inclusiv pâinea din grâu integral, cerealele pentru micul dejun care sunt obținute din boabe întregi și orezul brun au fost asociate cu un risc redus de a dezvolta diabet.
Anumite fructe și legume, inclusiv rădăcinoasele, frunzoasele, afinele, merele au fost asociate cu rate mai scăzute de diabet.

Leguminoasele, după cum au demonstrat studiile, ameliorează rezistența la insulină și protejează organismul împotriva sindromului metabolic.

Nu uita! Cere sfatul medicului tău înainte de a-ți schimba dieta și înainte de a încerca să urmezi o dietă vegana ori vegetariană, pentru că medicul tău este cel mai în măsură să îți explice modul în care aceasta îți poate influența cursul bolii.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.944db86102651b49b2caab3174cfc653.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.e9ba10386cb4691df37db5c8c64d06b9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...