Monica Badea Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Pentru a slăbi, e important ce mănânci, dar mai cu seamă cât mănânci. De aceea, regula de bază în oricare program de slăbit este să ții cont de mărimea porțiilor. Iată câteva repere: Carne și echivalente: 2 porții pe zi, o porție echivalând cu 100-125 g pește sau carne slabă (greutate netă), 2 ouă sau 60 g jambon slab. Produse lactate: 3 porții pe zi (în special la micul dejun). O porție = 40 g brânză, 1 iaurt sau 125 g brânză slabă de vaci. Legume proaspete (de sezon, murături sau congelate): o porție la fiecare din cele trei mese principale ( mic dejun ,prânz și cină), la alegere, o farfurie de legume fierte, crude sau sub formă de ciorbă. Fructe proaspete: 2 porții pe zi. O porție = 120-150 g greutate netă (bogate în vitamina C). Poți mânca kiwi, mango, ananas, portocale sau un pahar de 125 ml de suc de fructe. Produse cerealiere: câte o porție la fiecare din cele 2 mese principale (pentru micul dejun, in special)O porție = o tranșă de 30 g de pâine sau 120 g de cartofi natur sau 120 g de orez sau legume uscate. Materie grasă pe zi: 10 g de unt, o linguriță de smântână sau 1 linguriță de ulei vegetal. Ținând cont de aceste sfaturi veți slabi frumos și sănătos ,iar dacă și combinațiile alimentare sunt corecte și cantitatea de asemenea ,rezultatele nu vor întârzia sa apara. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.