Monica Badea Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Proprietățile anticancerigene ale morcovilor se datorează conținutului bogat de beta-caroten și caratenoizi. Aceștia sunt niște antioxidanți foarte puternici ce ajută și la regenerarea celulară. Roșiile crude conțin licopen, un carotenoid care le oferă culoarea caracteristică. Mai multe studii au descoperit o legătură între licopen și prevenirea cancerului la prostată. În plus, roșiile au un conținut bogat de vitamine A, C și E și antioxidanți care contribuie și la prevenirea altor tipuri de cancer. Ardeiul gras roșu oferă numeroase beneficii. Acesta se află pe lista de legume cu proprietăți anticancerigene datorită conținutului bogat de beta-caroten, capsaicină și licopen. În plus, ardeii grași roșii conțin vitaminele A și C, ce formează un antioxidant puternic atunci când sunt combinate cu alte elemente. Sfecla roșie Conținutul de flavonoide și betanină explică prezența sfeclei în lista de legume cu proprietăți anticancerigene. Mai multe studii au demonstrat că acest aliment are efect puternic în prevenirea diferitelor boli, în mod special în combinație cu alte legume sănătoase, cum ar fi roșiile, ceapa sau castraveții. Sfecla ajută la curățarea organismului și previne apariția cancerului și a bolilor cardiovasculare. Vinetele Asemenea tuturor celorlalte legume de culoare mov, vinetele au un conținut bogat de antioxidanți, vitamine A, C și E, fibre și seleniu. Astfel, acest aliment este un aliat excelent în lupta împotriva cancerului. Usturoiul și ceapa Aceste două legume cu proprietăți anticancerigene oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Ceapa și usturoiul au proprietăți antibiotice, întăresc sistemul imunitar și curăță organismul în mod natural. Ambele sunt bogate în alicină, o componentă ce conține sulf și curăță ficatul, ajutând la eliminarea substanțelor toxice acumulate în sânge și țesuturi care pot duce la dezvoltarea cancerului. Varza Varza, broccoliul, varza de Bruxelles, conopida, ridichile și măcrișul conțin fitochimicale, cum ar fi flavonoide, glucozinolați și bisulfit. Astfel, acestea sunt alimente ideale pentru prevenirea cancerului. Aceste legume întăresc sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi și protejează celulele. Consumă numai alimente hrănitoare! Include legume cu frunze verzi, leguminoase și surse naturale de amidon în alimentația zilnică. Mai multe studii au demonstrat că dietele bazate pe aceste alimente sunt eficiente în prevenirea apariției cancerului. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.