Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

CEAIUL DE PĂTRUNJEL -BENEFICII PENTRU ORGANISM!


Monica Badea

Recommended Posts

Ceaiul de pătrunjel – beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de pătrunjel este capabil să detoxifice corpul, îmbunătățește vederea, stimulează sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, ajută sănătatea inimii, atenuează inflamațiile, îmbunătățește respirația, protejează împotriva astmului, reglează menstruația și reduce riscul malformațiilor congenitale. Acest ceai are proprietăți antiinflamatoare, anti-tumorale, anti-canceroase, antioxidante, stimulante, antiseptice, relaxante și detoxifiante.

Ele provin dintr-o gamă largă de minerale, substanțe nutritive și antioxidanți cum ar fi fierul, vitamina A, B și C, precum și eugenolul, limonenul, apigeninul, luteolina și alți compuși activi.

Este recomandat persoanelor care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii. Beta-carotenul a fost legat de scăderea riscului de astm, în timp ce alți compuși combat infecția și ajută la curățarea mucusului neutralizând astfel infecția bacteriană care poate cauza congestia.

Este bogat în fier, fiind o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația în organism și de a preveni anemia. Fierul este o parte esențială a producției de celule roșii în sânge, care ajută să aducă sângele oxigenat celulelor care au nevoie de nutrienți și oxigen pentru reparare și funcționare. Nivelul ridicat de calciu din acest ceai ajută organismul să rețină mai bine fierul, ajutând la problemele circulatorii.
El detoxifiază organismul extrem de bine,elimina excesul de apa din organism și ajuta in procesul de slăbire accelerând arderile.
Însă mare atenție de către persoanele cu probleme cardiace grave ..exista posibilitatea sa  scadă tensiunea arterială ,de aceea e bine sa discutați cu un medic specialist înainte de a începe o cura cu ceai de pătrunjel .


Se face o infuzie dintr-o legătura de pătrunjel și un litru de apa .După ce a fiert apa ,se pune pătrunjelul verde și se acoperă vasul pentru 30 de minute.
Se bea lichidul (2-300ml zi)pe parcursul întregii zile înainte de mese .
Se bea 10 zile cu 5 pauza

Ceaiul de pătrunjel poate stimula urinarea și curățarea generală a vezicii urinare și a rinichilor.
Elimină în mod rapid excesul de toxine, grăsimi, săruri și apă. Este legat de numeroase studii în ceea ce privește reducerea apariției infecțiilor vezicii urinare și a pietrelor la rinichi.

Dismenoreea (durerea mestruala) afectează femeile din întreaga lume, împreună cu o serie de alte simptome mestruale. Acest ceai este utililat în mod obișnuit pentru a atenua efectele menstruației, datorită prezenței apiolului, unul dintre compușii din uleiurile esențiale din pătrunjel. Acest compus ajută la reglarea perioadelor lunare și reducerea gravității lor, în special în lunile după naștere.

Recomandat în dietele de slăbire

Ceaiul de pătrunjel verde este recomandat în dietele de slăbire pentru că ajută la dizolvarea grăsimilor și stimulează metabolismul. O cană de ceai de pătrunjel băută pe stomacul gol reduce apetitul și calmează senzația de foame. În plus, pătrunjelul este benefic în reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenirea, astfel, a senzației de amețeală sau de leșin cauzate de scăderea bruscă a glicemiei.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.69f53d6f87c716ecb0529decf4d682b8.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.62089b10c0218a85c857890b0eda753f.jpg

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...