Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce înseamnă o salata ,ce conține și când o putem consuma ?


Monica Badea

Recommended Posts

Ce conțin și când putem consuma salate ?

Antioxidanți, fitonutrienți

Pe lângă simplele frunze de salată verde folosim ingrediente puternice: țelină (rădăcina și tulpină), sfeclă roșie, rucola, pătrunjel. Alegem varietățile de frunze bogate în antioxidanți și fitonutrienți cu efect antiestrogenic și antiinflamator. Mai ales când  mâncăm multă carne preparată la grătar, salatele devin mai importante.

Fibre.
 Salatele sunt și o sursa bună de fibre, practic fără risc de fermentație. Aceste fibre ajută în primul rând sănătatea tubului digestiv. Deplasările sau regimurile speciale pot cauza și tulburări de tranzit intestinal. De asemenea, le putem folosi inteligent pentru a grăbi sau a încetini asimilarea nutrienților (în special carbohidrați).

Suport pentru celelalte ingrediente .
Salatele reprezintă o bază foarte bună pentru o masă sănătoasă, unde să includem și ingrediente care furnizează nutrienții de care avem nevoie. Astfel putem adăuga variante de carne, brânză, leguminoase, ouă sau pește (surse de proteine), porumb, rădăcinoase și chiar fructe (surse de carbohidrați). Grăsimile sănătoase (nuci, semințe sau uleiuri extrase din ele) sunt la ele acasă în salate.
Condimentele vin cu un aport mare de antioxidanți sau alte elemente utile.

Volum vs. calorii în salate

În funcție de obiective putem avea salate cu un volum mai mare și calorii mai puține (la slăbire) sau volum mai mic și nutrienți cu asimilare rapidă dacă e nevoie de recuperare rapidă sau de creștere în masă musculară.

Apă
 Una dintre problemele frecvente pe care le întalnesc la sportivii de performanță (nu mai vorbim la oamenii obișnuiți) este deshidratarea. Salatele vin cu o cantitate mai mare de apă față de alte alimente, ceea ce ne ajută.

Când se manancă?

Pot fi mâncate oricând, în funcție de rețete și cantități. Important este să mâncăm o cantitate suficientă pentru a avea beneficiile dorite.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.fa26dcd6fd5d5f0577fa6677fbde74b5.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.bd8b18eea7e795096f4020dc2eaf1dda.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...