Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ajuta sau nu sportul in diete ?


Monica Badea

Recommended Posts

In functie de tipul de sport, durata, datele personale, intensitate etc. ..poti arde de la 2-300 de kcalorii pana chiar spre o mie intr-o singura ora. La 3-4 antrenamente pe saptamana asta inseamna 800-4000kcalorii deci echivalentul a 100-500g de grasime. Pe saptamana. Chiar si la minim, sunt 400g pe luna, aproape 5 kilograme pe an. La antrenamentele intense corpul continua sa arda mai multe calorii chiar si 2-3 zile dupa antrenament. Refacerea muschilor cere si ea energie. Chiar daca mare parte din aceste calorii provin din glicogenul muscular si hepatic, cei adaptati pot arde si grasime, in mod direct (mai ales la antrenamente de anduranta) si fac loc aportului de energie noua (in special sub forma de glucoza din amidonul continut in alimentele obisnuite).
Cresti masa musculara Intr-un regim de slabire, scaderea masei musculare este un pericol.
Reduci metabolismul si reduci capacitatea de ardere a grasimilor. Un program de antrenament inteligent mentine sau chiar creste masa musculara. Pentru cine are grija ca va „creste prea mare” solutia e simpla: opresti antrenamentele si in cateva luni muschii dispar. Fara sport masa musculara se poate pierde (mai ales in timpul dietelor foarte stricte) si abia atunci incep sa atarne toate si sa arati mai rau in loc sa arati mai bine.

Reduci rezistenta la insulina

Unul dintre mecanismele ingrasarii este acela al rezistentei la insulina a muschilor si ficatului. Cand faci antrenament muschii incep sa preia mai usor glucoza din sange, deci te apara chiar si de consumul ocazional de zahar (carbohidrati) in exces.

Incepi sa eliberezi grasime din rezerve
Antrenamentul corect facut duce la cresterea nivelului de hormon de crestere, testosteron, glucagon si catecolamine (cortizol). Daca ultimul poate sa induca si catabolism muscular (cand e in exces), primele au doar efecte pozitive.

Eliberezi grasime din rezerve, care urmeaza sa fie arse (daca esti in deficit caloric). Modul de viata se schimba Cand incepi sa faci sport vei simti nevoia de odihna, de hidratare si vei face o legatura mai buna intre nivelul de energie si alimentatie. Deci iti va fi mai usor sa tii regim, mai ales ca, de obicei, sportul e practicat intre alti oameni, care poate deja sunt pe acest drum si iti ofera motivatie. Ce tip de antrenament e mai bun?
-orice antrenament e mai bun decat niciun antrenamen..dar o combinatie de antrenament postural (poate fi si Pilates, Yoga), antrenament cu greutati si antrenament de tip cardio e cea mai buna solutie. Proportiile depind de la caz la caz. La fel si durata, intensitatea, frecventa antrenamentelor. Un incepator are nevoie in primul rand de postural si conditie fizica (cardio). Un endomorf poate de mai mult cardio, cineva care se antreneaza de mai mult timp beneficiaza mai bine de pe urma antrenamentelor intense. Iar daca nu ai timp sa faci macar 2-3 antrenamente de 30-45 de minute pe saptamana atunci poate ar fi bine sa-ti reevaluezi viata, in general.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.358597d9aaef75a2f2c7538340d4b152.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.11ef169c808fff3db44f2c75255681ea.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...