Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Nu carnea ne îmbolnăvește,ci frecvența și cantitatea in care o consumăm!!

Monica Badea

Recommended Posts

Nu trebuie să devenim vegetarieni, doar să mâncăm mai puţină carne.

Produsele de origine animală au devenit în ultima vreme vinovatele pentru tot răul din viaţă noastră, se creează falsa impresie că dacă am fi vegetarieni nu numai că am fi mai sănătoşi, dar am trăi mai mult!?!
Nu prezenţa lor în alimentaţia noastră este problema, ci frecvenţa şi cantitatea în care le consumăm.

Da, ar fi ideal să mâncăm carne de 3-4 ori/săptămână, având în vedere că noi o mâncăm de mai multe ori pe zi.
Şi când spun carne înţeleg toate sortimentele de carne şi pește, dar şi derivatele lor, mezelurile.

La capitolul brânzeturi din nou facem exces şi mai ales nu facem diferenţa între produsele lactate slabe (lapte, iaurt) care pot fi consumate zilnic şi brânzeturi/caşcavaluri care trebuie manancate rar şi puţin.

Diversitatea de produse de origine animală ne permite folosirea lor alternativă, dar n-ar fi rău dacă ne-am limita la un singur fel pe zi.

Variaţi meniul şi includeţi carnea SAU peştele SAU oul ,iar brânza transformaţi-o în condiment (adică puţină şi dacă se poate rasă sau pusă într-un sos).
 În rest,... abuzaţi de legume şi leguminoase (fasole, mazăre, linte, soia, quinoa), includeţi un fel de mâncare cu amidon (paste, orez, mămăligă, cartof, cereale, pâine), completaţi cu seminţe şi fructe oleaginoase (alune, migdale) şi folosiţi fructele proaspete ca desert. Şi veţi fi sănătoşi, chiar dacă nu sunteţi nici vegetarieni, nici vegani .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.39bd11f2b340563e49b76a4206200b85.jpg

sursa

• Thanks 1