Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Senzația de sete !


Monica Badea

Recommended Posts

Senzatia de sete

Revenind la hidratare, dilema care circula in ultima vreme este daca e bine sa bem apa inainte sa ni se faca sete. Sigur ca da. Vara, mai ales in aer liber, pierdem mai multa apa decat realizam, iar senzatia de sete poate sa intarzie. Pentru protectia pielii, dar si pentru un nivel energetic bun, hidratarea este esentiala. Multi dintre noi mancam, mestecam guma sau, pur si simplu, avem dereglat mecanismul de semnalizare al deshidratarii, deci nu vom simti nevoia sa bem apa decat atunci cand suntem deja deshidratati. Tinem cont ca lichidele, odata baute, nu ajung instantaneu in toate zonele corpului, au nevoie de timp, uneori si cateva ore.

Apa si alte bauturi
Apa ramane pe primul loc atunci cand vrem sa ne rehidratam, dar aportul de minerale este esential, mai ales atunci cand transpiram. Din acest motiv ne permitem sa mancam mai sarat vara si ne putem face un „ayran” pe cont propriu, din iaurt (de preferat cu probiotice), apa si… sare. Iaurtul are avantajul aportului de proteine usor digerabile si al calciului continut. Trebuie sa avem grija in acelasi timp la aportul de legume in dieta, fiind recomandate salatele, dar si supele, ciorbele.

Bauturile care contin alcool sau cofeina pot induce deshidratarea, deci mare atentie cu ele.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.053213d16d1a4af74d11c5621817e59f.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...