Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Metabolismul lent influentează slăbirea ?


Monica Badea

Recommended Posts

Metabolismul este determinat, în mare parte, de factori genetici, dar și de vârstă, de aceea unele persoane pot mânca foarte mult fără să se îngrașe, în timp ce altele acumulează kilograme în plus oricât de mult s-ar strădui să mănânce porții mici.

Ce alimente te ajută să arzi mai multe calorii?

Metabolismul este procesul prin care corpul transformă ceea ce mănânci și bei în energie. În timpul acestui proces complex, caloriile din alimente și băuturi sunt combinate cu oxigen pentru a elibera energia de care are nevoie corpul pentru a funcționa. Compoziția corpului, sexul și vârsta determină metabolismul bazal (persoanele cu masă musculară mai mare, bărbații și persoanele tinere au arderile cele mai mari).

Nu te îndrepta spre suplimentele alimentare „minune” care promit că te ajută să arzi mai repede calorii sau să pierzi în greutate. Produsele care pretind că accelerează metabolismul nu au niciun efect, în cele mai multe cazuri sau pot provoca efecte secundare nedorite ori chiar periculoase. Din fericire însă, există unele alimente care îți pot veni în ajutor, accelerând metabolismul. Iată care sunt acestea:

Alimentele bogate în proteine

Proteinele măresc rata metabolică temporar, de aceea e recomandat să le consumi la fiecare masă. Asta nu înseamnă că trebuie să consumi cantități mari de alimente cu proteine, cantitatea recomandată este de 0,8 - 1 g de proteine per kilogram de masă corporală. Alege alimente care conțin proteine slabe, precum carnea de pui sau de curcan ori pește pentru a accelera metabolismul. Lintea, fasolea, dar și avocadoul sunt, de asemenea, exemple de alimente cu un conținut ridicat de proteine.

Ouăle

Având și ele un conținut mare de proteine, ouăle sunt recomandate pentru accelerarea procesului de ardere a caloriilor. Un studiu¹ făcut de o echipă de cercetători americani a scos la iveală, în urmă monitorizării mai multor persoane supraponderale, că două ouă pe zi consumate în 4zile din 7, au accelerat procesul de scădere în greutate.

Banala ceașcă de cafea poate fi un alt ajutor de preț în accelerarea metabolismului. Persoanele care consumă cafea în mod regulat ard, în medie, cu 100 de calorii mai mult decât cele care nu beau cafea deloc. Dacă ai probleme cu somnul, bea cafea cu cofeină doar până în ora 15:00, nu mai târziu. După această oră, poți alege o cafea fără cofeină.

Consumul de apă în cantitate suficientă nu numai că te menține hidratat, însă totodată oferă un boost temporar metabolismului. Acest efect persistă timp de 60-90 de minute, însă dacă bei apă în mod regulat pe parcursul zilei, vei reuși să menții metabolismul alert. Se recomandă cam 6-8 pahare cu apă pe zi, însă, dacă lucrezi într-un mediu în care este foarte cald sau dacă faci mult efort fizic la serviciu, e nevoie să bei mai multă apă.

La fel de important ca alimentația, pentru a-ți menține metabolismul alert, este necesar să ai un stil de viață activ.

Sedentarismul are un impact negativ asupra ratei metabolice. Pentru un adult, este indicat să practice minim 30 de minute de activități fizice pe zi, măcar cinci zile pe săptămână.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.33429f639200adec91722eefa2de1560.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...