Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Digestia începe din gura!


Monica Badea

Recommended Posts

Am ajuns sa mancam in cele mai ciudate locuri.

Aproape ca putem evalua dieta cuiva dupa resturile ramase in tastatura.
Am ajuns sa mancam in timp ce conducem, discutam, lucram, ne plimbam.
Rupem astfel conexiunea dintre creier si corp, lucru care duce la nenumarate tulburari si, in final, la bolile omului modern.
Faptul ca alimentele sunt procesate reduce nevoia de a fi mestecate, insa transformarea lor in paste si creme nu rezolva decat partea mecanica a mestecarii.
Cea enzimatica si amestecul cu saliva, efectele complexe asupra psihicului si corpului nu sunt facute in fabrica de biscuiti cu crema de ciocolata.

Avantajele mestecarii pe indelete a alimentelor:

1. Digestia imbunatatita si prevenirea unor probleme cum ar fi balonarea, constipatia, arsurile gastrice, sindromul de colon iritabil si chiar cancerul.

2. Timpul necesar permite pregatirea aparatului divestiv si apoi aparitia senzatiei de satietate inainte de a manca prea multe calorii. Deci daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu faptul ca se vor absorbi mai multi nutrienti.

3. Se reduc sansele toxinfectiilor alimentare pentru ca enzimele din saliva pot distruge bacteriile sau inactiva anumite toxine. De asemenea, aceste enzime pot distruge hormonii si antibioticele inainte de a avea sansa sa ajunga in sangele tau.

4. Poate fi folosita ca metoda de reducere a stress-ului (fara guma de mestecat, care este practic compusa numai din chimicale).

5. Mentine sanatatea dintilor si gingiilor pe termen lung. Atentie: alimentele bogate in carbohidrati (in special amidon: fainoase, cartofi, orez) dau o reactie insulinica mai mare si ridica mai mult glicemia dupa masa. Insa daca nu le mestecati bine exista sansa sa fermenteze in burta.

Rezultatul: “burta de bere, “cu “berea “livrata direct in ficat.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.8e95eebad518d860de29e1945c5a554f.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...