Monica Badea Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Laptele cu cereale contine de fapt: 1. carbohidrati- in mare parte cu indice glicemic mare. E la fel ca si cum ai manca paine, prajituri sau cozonac. Diferentele sunt neglijabile de cele mai multe ori. 2. grasimi- doar grasimile din lapte 2-4g de grasime la 100 ml de lapte. 3. proteine- cele din cereale sunt alergenice si de slaba calitate; cele din lapte intr-o cantitate prea mica 4. fibre- in functie de tipul „cerealelor” cantitatea de fibre poate varia. 5. calciu- anumite componente din cereale pot bloca absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul. De asemenea, raportul de calciu:magneziu este gresit. 6. vitamine- existente in cereale si in lapte, in cantitati medii. De cele mai multe ori cerealele sunt procesate si laptele pasteurizat/omogenizat, ceea ce reduce dramatic continutul de vitamine, dar il creste pe cel de substante toxice. Deci sunt cerealele cu lapte o sursa buna de: 1. proteine- nu 2. grasimi esentiale- nu 3. vitamine- da si nu 4. fibre- de cele mai multe ori nu 5. calciu- nu 6. gaze- da. 7. energie- da. Pretul este de multe ori mult mai mare decat ar trebui, pentru cantitatea de nutrienti pe care o ofera. Energia este de proasta calitate, din carbohidrati cu indice glicemic mare (chiar si cerelale „integrale”). Carbohidartii cu indice glicemic redus (din legume) si sursele de proteine care includ si fier (carnea rosie, ouale) sunt mult mai hranitoare si utile intr-o dieta de slabire sau mentinere a greutatii. A manca cereale cu lapte este pentru corpul tau când se afla la dieta ,aproape la fel cu a manca prajituri. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.