Monica Badea Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Cozonac “zebra “!Ingrediente:500 gr făină (eu am pus neagră ),1 plic de drojdie uscată activată pentru 10 minute în puțină făină și 100 ml apă caldă ),250 gr îndulcitor (eritritol ) sau 150 gr zahăr ,esență de rom,1 linguriță rasa turmeric (pt culoare )50 gr cacao ,250 ml apă caldă sau lapte vegetal călduț ,100 ml ulei!După ce am activat drojdia și a stat la crescut 10 minute ,am amestecat-o cu făina,îndulcitorul ,esența ,apa caldă sau laptele cald și 50 ml ulei !Am frământat 5 minute apoi am adăugat și turmericul și am incorporat bine !Am împărțit coca:3 sferturi am pus-o la dospit și 1 sfert am amestecat-o cu 50 gr cacao și 50 ml ulei după care am dat-o la dospit!După 30 de minute de dospit am frământat coca 1-2 minute și iar am pus la dospit !După 30 de minute am lucrat coca !Cea cu cacao întinsă peste cea simplă ,tăiată în franjuri până la jumătate,rulată și pus cozonacul la dospit pt încă 20-30 de minute (nu are altă umplutură)!Am copt cozonacul pt o oră la 175gr ! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.