Monica Badea Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Ingrediente :-200gr boabe de soia. -1l de apa. -1praf de sare. -fermenti lactici (se găsesc sub multe forme, însă eu am încercat cu acest praf din poza atașată, pe care l.am cumpărat de la un magazin bio). Mod de preparare :se pun boabele de soia la înmuiat de seara pana dimineața. Se scurge apa și se adaugă peste boabele hidratate, 1l de apa plata. Se blendeaza totul, și se pune pe foc. Se amesteca frecvent deoarece se poate lipi. Când începe sa se umfle, se ia de pe foc și se strecoară printr-o sita deasa peste care se pune un tifon,astfel încât laptele de soia sa fie într-o oala care poate fi din nou pusa pe foc. Se fierbe laptele la foc mic deoarece se poate afuma, și se adaugă un praf de sare. După ce a fiert, se oprește focul și după 2-3 minute se adaugă plicul cu bacterii lactice, amestecând continuu. Se pune vasul cu laptele la temperatura camerei pentru 7-8 ore, chiar 10. Iaurtul se păstrează la frigider pentru maxim 5zile,deoarece neavând aditivi, conservanți, se alterează. Valoare nutriționala 51 calorii pe suta de grame. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.