Monica Badea Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Ingrediente :-100gr fulgi de ovăz măcinați -100gr tărâțe de grâu. -50gr faina de hrisca.(Opțional ) -10 gr drojdie proaspătă sau 1 plic uscata. -1 linguriță de sare. -2linguri ulei de măsline. -250 gr faina integrala. -semințe de in, chia, susan, dovleac. -apa calda. Se pune drojdia cu o lingura de faina în 50 ml apa calda și se amesteca. Se lasă 10 minute la căldură. Într-un bol se amesteca toate ingredientele mai puțin sarea, uleiul și apa. Se adaugă drojdia, și se amesteca totul. Se pune uleiul și sarea, și se adaugă apa calda câte puțin amestecând cu o lingura de lemn. Punem apa calda pana când obținem un aluat moale, dar nu lichid, trebuie sa fie precum o smântână groasa(eu am pus aproximativ 300 ml).Turnam aluatul într-o tava, și punem la dospit pentru 1 ora sau pana când își dublează volumul. Coacem pâinea la 180grade, aproximativ 40 min, sau pana când trece testul scobitorii. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.