Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Aspectul mâinilor indică probleme de sănătate!


Monica Badea

Recommended Posts

Afectiuni pe care mainile tale le dau de gol: de la deficit de vitamine pana la diabet

Organismul iti transmite, pe orice cai poate, daca sunt probleme de sanatate care necesita o ingrijire aparte. De cele mai multe ori insa, ignoram cu incapatanare semnalele transmise de acesta si neglijam problemele de sanatate pana in ultimul moment.

Mainile ne indica, de multe ori, problemele de sanatate, trebuie doar sa fim atenti si sa identificam indiciile transmise de acestea.
Maini amortite si incapacitatea de a simti durerea sau temperatura

Diabetul de tip 2 determina cresterea frecventa a nivelului de zahar din sange, fapt ce determina alterarea fibrelor nervoase, care cauzeaza pierderea simtul tactil. In asemenea situatii, fibrele nervoase nu sunt oxigenate corespunzator si nu primesc nici nutrientii necesari – aceasta situatie poarta denumirea de neuropatie periferica diabetica. Daca ai asemenea simptome la nivelul mainilor, dar si la nivelul picioarelor, ar trebui sa mergi la un control medical pentru ca sunt semne ce apar in faza incipienta a diabetului de tip 2.

Alte simptome care pot aparea in acelasi timp sunt:

Ameteli
Schimbari la nivelul procesului de digestie
Vindecarea greoaie a ranilor de la nivelul pielii
Vedere incetosata
Foame permanenta
Oboseala cronica
Pete de culoare rosie la nivelul palmelor (eritem palmar)

Eritemul palmar este un semn al problemelor la ficat. Aparitia petelor rosii pe palme este determinata, de regula, de ciroza ori de steatoza hepatica (ficat gras). La persoanele care sufera de ciroza, ficatul inflamat secreta mai multi hormoni decat este necesar, dilatand astfel vasele de sange de la nivelul mainilor. Alte simptome care pot aparea asociate cu eritemul palmar sunt:

Invinetirea rapida
Paloarea pielii si ochi ingalbeniti
Crestere in greutate

 

Daca observi o aemenea problema, mergi de urgenta la medic. Renunta la consumul de alcool, la fumat si la droguri. O dieta echilibrata, cu un aport limitat de carbohidrati, iti va fi de ajutor.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.9514dd2a44230b4863895411036ea81c.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...