Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sucurile fără zahăr din comerț ,NU îți protejează dieta!


Monica Badea

Recommended Posts

Sucurile fara zahar NU iti protejeaza silueta

Fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei doar sa iti mentii silueta, e posibil sa pici in capcana sucurilor dietetice. O varianta la indemana, care iti permite sa bei bautura carbogazoasa preferata fara sa ai remuscari la capitolul dieta. Ei bine, specialistii te contrazic – Sucurile fara zahar nu protejeaza deloc silueta, ba chiar iti pun greutatea in pericol la fel de tare ca si sucurile obisnuite.

Campaniile de informare din ultimii ani au reusit sa ii faca pe oameni sa inteleaga cat de daunator este zaharul atat pentru sanatatea, cat si pentru dieta lor. Iata ce efecte devastatoare poate avea zaharul asupra organismului uman:

Nivelul ridicat de zahar din sange distruge abilitatea celulelor din pancreas sa produca insulina
Nivelul ridicat de zahar din sange produce ingrosarea acestuia, provocand arteroscreloza
Consumul de zahar in exces afecteaza rinichii
Zaharul slabeste sistemul imunitar, facandu-ne sa fim predispusi la infectii
Creste riscul de aparitie a obezitatii
Accelereaza procesul de imbatranire
Afecteaza dantura
Creste nivelul de stres
Impiedica absorbtia unor nutrienti valorosi precum vitamina A, vitmina C, vitamina B-12, calciu si magneziu
Poate provoca disfunctii erectile in cazul barbatilor
Poate declansa aparitia unor neuropatii
Determina aparitia proastei circulatii la nivelul mainilor si picioarelor
Afecteaza vederea
Creste riscul de infarct
Pentru a evita complicatiile enumerate mai sus, ai grija sa mentii nivelul de zahar din sange in limitele normale. Pentru asta, trebuie sa fii foarte atenta la alegerile alimentare pe care le faci. Doza zilnica de zahar recomandata este de 100 mg in conditiile in care nu ai mancat nimic pret de 8 ore, iar la doua ore dupa masa de numai 140 mg.
Sucurile de fructe, bauturile energizante si orice alt tip de bautura indulcita din comert, reprezinta sursa a o treime din doza de zahar consumata zilnic de un adolescent. Totodata, e important sa mentionam ca aceste bauturi nu au decat foarte putini, sau chiar deloc, nutrienti necesari organismului.

Strategiile de promovare a acestor bauturi, precum si asocierea facuta in mod intentionat cu un stil de viata sanatos si cu o silueta de invidiat, nu fac altceva decat sa dezinformeze populatia. Din pacate, prea putini consumatori stiu cat de mult rau le face consumul de bauturi dietetice, fie ca vor sau nu sa slabeasca.


Mai mult decat atat, si mediul inconjurator are de suferit de pe urma consumului ridicat de sucuri din comert. Pentru producerea unei sticle de plastic de 0,5, folosita la imbutelierea sucului, se consuma in jur de 300 de litri de apa.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.945a55bdc72321cc190994bbc87db800.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...