Jump to content

Recommended Posts

Posted


Ingrediente și mod de preparare:

-500 gr făină de orice fel (eu azi am folosit făină albă),150 gr îndulcitor eritritol,1 plic de drojdie uscată,50 ml ulei,250 ml apă caldă sau lapte vegetal,esență după preferința!
Pentru umplutură eu azi am folosit 500 gr cartofi dulci copți dar se poate folosi orice :mere ,gutui,dovleac…
Am pus drojdia la activat în făină cu  puțină apă caldă și am lăsat cam 10 minute ,apoi am adăugat îndulcitor,puțin turmeric pt culoare ,esență și 250 ml de apă (in funcție de făina mai puteți adăuga puțină apă astfel încât să obțineți un aluat bun de lucrat la masa),am adăugat și ulei la temperatura camerei!
Am frământat bine coca (vreo 10 minute la robot dar se poate și la mâna )apoi am lăsat la dospit cam jumătate de oră!
Am împărțit aluatul în două,am întins 2 foi și am umplut cu cartofi dulci copți pe care i-am zdrobit cu furculița!
Am înțepat cu o scobitoare foaia de deasupra și am pus plăcinta la copt la 180 grade pentru 40 de minute!
Am tăiat-o când s-a răcit complet !

 

IMG_4439.jpeg

  • Monica Badea changed the title to Plăcintă cu cartofi dulci ,fără zahăr!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...