Monica Badea Posted July 21, 2021 Posted July 21, 2021 Tort cu morcovi și iaurt ! Ingrediente și mod de preparare: —400 ml iaurt -2 ouă -250 gr morcovi cruzi -1 praf de copt -1 plic zahăr vanilat(opțional -250 gr făină integrală (sau fulgi de ovăz măcinați ..in funcție de făina folosită puteți adauga și câteva linguri de apa dacă aluatul este prea tare..el trebuie să fie un aluat puțin mai gros ca pentru un chec ) -îndulcitor după gust..cam 100 gr (eu nu am pus nimic deoarece voi însiropa tortul cu suc de portocale proaspăt stors) Am pus toate ingredientele în vasul unui chopper (se poate și într-un castron și amestecați totul cu o lingură..morcovii îi dați pe răzătoarea mică ),am mixat 2-3 minute și am obținut o compoziție omogenă! Am pus totul într-o tavă de silicon și am pus la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute! După ce s-a răcorit bine ,am înțepat cu o furculița blatul și am turnat peste el sucul de la 2 portocale ! Am adăugat deasupra ciocolată amăruie (am topit la bain marie 80 gr bănuți de ciocolată amăruie împreună cu 2 lingurițe ulei de cocos),am întins bine și am presărat și fulgi de cocos ! Este un tort umed (atât de la iaurt cât și de la sucul de portocală)! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.